Πρωτοσέλιδα των Κυπριακών εφημερίδων

ΑΛΗΘΕΙΑ: «Καυτή πατάτα κούρεμα και Τρ. Κύπρου» είναι ο τίτλος του κυρίου θέματος της που αναφέρεται στην χθεσινή συνάντηση Χάρη Γεωργιάδη-Πανίκου Δημητριάδη και γράφει ότι θα κουρευτούν και οι εξαιρέσεις από το κούρεμα. Επίσης φιλοξενεί συνέντευξη του Υπουργού Ενέργειας ο οποίος αναφέρει μεταξύ άλλων ότι η συνεργασία Ισραήλ-Κύπρου δεν επηρεάζεται από άλλους παράγοντες. Επίσης πρωτοσέλιδα η εφημερίδα φιλοξενεί ρεπορτάζ για τις φυλές των Ρώσων που έφεραν τα χρήματά τους στην Κύπρο.

ΣΗΜΕΡΙΝΗ: Υπό τον τίτλο «Στραγγαλίζουν τις επιχειρήσεις τα περιοριστικά μέτρα» φιλοξενεί εκτενές ρεπορτάζ για τις επιπτώσεις στον επιχειρηματικό κόσμο από τα περιοριστικά μέτρα στη διακίνηση χρημάτων με δηλώσεις αρμοδίων φορέων. Αλλού η εφημερίδα φιλοξενεί συνέντευξη του Υπουργού Ενέργειας για τους σχεδιασμούς στο φυσικό αέριο και τα αποτελέσματα της πρόσφατης επίσκεψής του στο Ισραήλ. Επίσης  φιλοξενεί συνέντευξη της Υπουργού Εργασίας η οποία μεταξύ άλλων αναφέρεται στους σχεδιασμούς για αναχαίτιση της ανεργίας και για εξορθολογισμό των επιδομάτων.

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ:   Με κύριο τίτλο  «Πρέσινγκ για τις εξαιρέσεις» γράφει ότι μπορεί να μην λήφθηκαν τελικές αποφάσεις στην συνάντηση ΥΠΟΙΚ- Διοικητή ΚΤ, ωστόσο διαγράφεται ότι οι ασφαλιστικές εταιρείες και άλλες κατηγορίες εξαιρέσεων δεν θα μείνουν χωρίς κούρεμα. Σε άλλο δημοσίευμα φιλοξενείται έρευνα για τη διαφθορά και το ρουσφέτι στην Κύπρο η οποία καταδεικνύει ότι οι πολιτικοί θεωρούνται οι πιο διεφθαρμένοι. Επίσης προβάλλει συνέντευξη του ΥΠΟΙΚ ο οποίος, όπως αναφέρεται, αφήνει ανοικτό το θέμα της μείωσης των μισθών στον δημόσιο τομέα.

ΧΑΡΑΥΓΗ: «Ανορθόδοξες πρακτικές» είναι ο κύριος τίτλος της  και  αναφέρεται στις χθεσινές δηλώσεις Γιώργου Λουκαϊδη για τις ερευνητική επιτροπή για τα τεκταινόμενα στον τραπεζικό τομέα. Αλλού αναφέρεται στη συνάντηση ΥΠΟΙΚ-Διοικητή και γράφει ότι φαίνεται πως τελικά θα κουρευτούν και οι εξαιρέσεις ενώ γράφει για μεγάλη δυστοκία στο διορισμό προσωρινού ΔΣ στην Τράπεζα Κύπρου.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Η δύσκολη εξίσωση Αναστασιάδη» είναι ο τίτλος του κυρίου θέματος της εφημερίδας  και γράφει ότι ο Πρόεδρος έχει μπροστά του ανοικτά τα ζητήματα της Τρ. Κύπρου, της ανεργίας και της αυξανόμενης ύφεσης ενώ κάνει λόγο και για ασυνεννοησία και έλλειψη συντονισμού. Φιλοξενεί επίσης συνέντευξη του ΥΠΕΞ ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρει ότι θα πρόκρινε έξοδο από το ευρώ αν η χώρα είχε αυτή τη στιγμή το φυσικό αέριο. Αλλού γράφει ότι μεγάλα επενδυτικά ταμεία έρχονται στην Κύπρο σε αναζήτηση χρεών προς πώληση.

ΜΑΧΗ: υπό τον τίτλο «Κίνδυνος στάσης πληρωμών» φιλοξενεί συνέντευξη του Λευτέρη Χριστοφόρου ο οποίος καλεί όσους έχουν καλύτερες επιλογές από αυτές του μνημονίου για χρηματοδότηση,  να τις καταθέσουν. Επίσης  αναφέρεται στα μέτρα για επανεκκίνηση της οικονομίας που ανακοίνωσε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης. Σε άλλο πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ φιλοξενείται συνέντευξη του Αλέξη Γαλανού για την κατάσταση στην τοπική αυτοδιοίκηση.

ΠΟΛΙΤΗΣ: Πρωτοσέλιδο της εφημερίδας σήμερα “Επιχείρηση SOS Τράπεζας Κύπρου”. Φιλοξενεί συνέντευξη του Γ. Λουκαίδη του ΑΚΕΛ και επίσης αλλού γράφει για τον Βγενόπουλο.