Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα των Κυπριακών εφημερίδων:

Σημερινή: Με  πρωτοσέλιδό «Ποινικός ανακριτής θα κρίνει για την γκάφα» και αναφέρεται στο διορισμό ανεξάρτητου ποινικού ανακριτή για να διερευνήσει τη γκάφα ολκής της Ινετρπόλ Λευκωσίας, που ζήτησε από τον Γενικό Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη ο Υπουργός Δικαιοσύνης Ιωνάς Νικολάου. Επίσης γράφει ότι δική τους «αστυνομία, βουλή, κυβέρνηση, ακτοφυλακή» τάζει στους Τ/κ ο Ακιντζί. Ακόμη, αναφέρει ότι χωρίς κάρτα φιλάθλου θα ξεκινήσει το νέο πρωτάθλημα.

Αλήθεια: Με τίτλο «2-3 ποινικοί ανακριτές», γράφει ότι δύο ή τρεις ανεξάρτητους ποινικούς ανακριτές θα διορίσει σήμερα ο Γενικός Εισαγγελέας με σκοπό τη σε βάθος έρευνα για διαπλοκή μελών του αστυνομικού Σώματος με τον υπόκοσμο. Σε άλλο θέμα γράφει ότι άρχισαν να μετρούν αντίστροφα οι μαθητές τις ημέρες των διακοπών. Επίσης αναφέρει ότι στον πάτο βρίσκεται το ενδιαφέρον για εκποιήσεις περιουσιών.

Φιλελεύθερος; Με τίτλο «Ζητούν το κεφάλι του Ιωνά» γράφει ότι δύο ή τρεις ποινικούς ανακριτές διορίζει σήμερα ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης, ο οποίος ανέφερε στον «Φ» ότι ανάμεσα σε άλλα, θα διερευνηθεί το ενδεχόμενο διαφθοράς/ διαπλοκής αστυνομικών με τον υπόκοσμο. Αλλού αναφέρεται στις οκτώ μεταρρυθμίσεις-κλειδιά που έχει μπροστά της να διαχειριστεί η Κυβέρνηση από το ερχόμενο φθινόπωρο. Σε άλλο θέμα γράφει για επιστολή του ΥΠΕΞ που επικρίνει την επιλογή από το Υπουργείο Παιδείας αεροπορικής εταιρείας, που εκτελεί πτήσεις από το παράνομο αεροδρόμιο στην κατεχόμενη Τύμπου, για να στείλει μαθητές στην Τουρκία για τη Γυμνασιάδα.

Χαραυγή: Με τίτλο «Ώρα ανάληψης ευθυνών κ. Ιωνά Νικολάου» γράφει στο πρώτο θέμα της ότι ο Υπουργός Δικαιοσύνης αρνείται να αναλάβει τις πολιτικές του ευθύνες και αποφεύγει οποιαδήποτε αναφορά στο γεγονός ότι η Αστυνομία δεν χειρίστηκε εμπιστευτικά τις πληροφορίες της σερβικής Ιντερπόλ, αλλά αντίθετα ενημέρωσε τον «εγκέφαλο» του εγκλήματος. Ακόμη, γράφει ότι άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι για τα 156 κιλά κοκαΐνης. Σε άλλο σημείο, γράφει ότι κατά βούληση θα λειτουργήσουν οι υπεραγορές τον Δεκαπενταύγουστο.

Cyprus Mail: Με τίτλο «Ξεκαθάρισμα της Αστυνομίας υπόσχεται ο Νικολάου» γράφει ότι εν μέσω φωνών που ζητούν την παραίτησή του, ο Υπουργός Δικαιοσύνης Ιωνάς Νικολάου ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι θα προχωρήσει σε ποινική έρευνα του χειρισμού ευαίσθητων πληροφοριών σε σχέση με το συμβόλαιο θανάτου επιχειρηματία. Σε άλλο θέμα, αναφέρεται στον εντοπισμό δύο νεκρών Κύπριων – ενός πατέρα και της κόρης του – που αγνοούνταν από τα μέσα Ιουλίου στην Ηλεία της Πελοποννήσου. Σε ένθετη φωτογραφία στο κέντρο της πρώτης σελίδας, η εφημερίδα αποτυπώνει το ένα από τα τρία υπαίθρια γλυπτά που ετοιμάστηκαν στα πλαίσια του «Πάφος 2017», ενώ ακολουθούν και άλλα εννέα.