Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

ΣΗΜΕΡΙΝΗ: Με τίτλο “Φάρμακο στις καταχρήσεις νοσηλείας” γράφει στο κύριο της θέμα ότι τη σύσταση ιατροσυμβουλίου προς αποτροπή τυχόν κατάχρησης του δικαιώματος νοσηλείας των υποδίκων ή καταδίκων στα νοσοκομεία αποφάσισε η Κυβέρνηση. Αλλού, γράφει ότι επιστρέφει στη Βουλή, μετά τις τελευταίες εξελίξεις, η συζήτηση για την έκδοση και εφαρμογή της κάρτας φιλάθλου με αυτεπάγγελτη συζήτηση στην επιτροπή Νομικών. Σε άλλο θέμα  κάτω από σχετική φωτογραφία, γράφει ότι Ελλάδα και Κύπρος με δοξολογίες και παρελάσεις τίμησαν χθες την επέτειο του “ΟΧΙ”.

ΑΛΗΘΕΙΑ: Κύριο της θέμα με τίτλο “Παρασκήνιο για αποκλιμάκωση”, γράφει ότι κορυφώνεται το παρασκήνιο για αποκλιμάκωση της έντασης Κύπρου-Τουρκίας λόγω των τουρκικών προκλήσεων, καθώς ο Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στα μέσα Νοεμβρίου θα βρίσκεται στην Τουρκία, στο πλαίσιο περιοδείας, και θα συναντηθεί με τον Ταγίπ Ερντογάν και τον Αχμέτ Νταβούτογλου. Αλλού, γράφει ότι ο Υπουργός Δικαιοσύνης ανακοίνωσε ότι ο πρώην Διοικητής της ΚΤ Χριστόδουλος Χριστοδούλου θα περάσει από ιατροσυμβούλιο που θα κρίνει αν πρέπει να παραμείνει στο νοσοκομείο ή όχι. Σε άλλο της θέμα η “Α”, γράφει για τη σημερινή τριμερή συνάντηση των ΥΠΕΞ Κύπρου, Ελλάδας και Αιγύπτου στη Λευκωσία για προετοιμασία της τριμερούς συνάντησης κορυφής των ηγετών των τριών χωρών στις 8 Νοεμβρίου.

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Με τίτλο “Γέφυρες και για πολυμερή”, γράφει στο κύριο του θέμα ότι γίνονται βήματα για διεύρυνση της τριμερούς συνεργασίας Κύπρου-Ελλάδας-Αιγύπτου και δημιουργία μιας περιφερειακής συμμαχίας με τη συμπερίληψη του Ισραήλ, του Λιβάνου και της Ιορδανίας. Σε άλλο του θέμα ο “Φ”, γράφει ότι ξεπέρασαν τις 20 χιλιάδες οι μακροχρόνια άνεργοι στην Κύπρο, και αποτελούν το ήμισυ του συνόλου των ανέργων. Αλλού, γράφει ότι η Επιτροπή Ελέγχου διενεργεί επιλεκτικό έλεγχο του ΔΣ της Αρχής Τηλεπικοινωνιών για τη Cytavision, καθώς η εξέταση σταματά μόνο μέχρι τις πράξεις του προηγούμενου ΔΣ.

ΧΑΡΑΥΓΗ: Κύριο της θέμα με τίτλο “Η φτώχεια διαπέρασε το κατώφλι μας”, γράφει ότι μελέτη του Υπουργείου Οικονομικών, η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα, καταδεικνύει αύξηση του αριθμού όσων διατρέχουν τον κίνδυνο της φτώχειας ή και του κοινωνικού αποκλεισμού. Αλλού, γράφει ότι ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ Εσπεν Μπαρθ Άιντα `τα είπε` χθες με την Άγκυρα και στις 5 Νοεμβρίου μεταβαίνει στην Αθήνα και αμέσως μετά έρχεται στη Λευκωσία. Σε άλλο της θέμα η “Χ” γράφει ότι ξεπέρασαν τις 68 χιλιάδες οι επισκέψεις πολιτών σε ψυχίατρο το 2013 ενώ υποστελεχωμένες είναι οι υπηρεσίες ψυχικής υγείας.

Cyprus Mail:  Στο κύριο της θέμα με τίτλο “Η Κύπρος υπολείπεται των κλιματικών στόχων”, γράφει ότι η χώρα μας είναι μια εκ των τριών χωρών της ΕΕ που απέτυχαν να μειώσουν τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου από το 1990. Οι άλλες δύο είναι η Μάλτα και η Πορτογαλία. Σε άλλο της θέμα γράφει ότι ο Κύπριος Ευρωπαίος Επίτροπος Χρήστος Στυλιανίδης, ο οποίος τέθηκε επικεφαλής στο θέμα της αντιμετώπισης του Έμπολα, θα επισκεφθεί κατά τη δεύτερη εβδομάδα του Νοέμβρη χώρες της δυτικής Αφρικής. Επίσης, γράφει ότι η Αυστραλία επέβαλε απαγόρευση στην έκδοση βίζας για τις χώρες που έχουν κτυπηθεί από τον Έμπολα.