Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Κύριο θέμα στα πρωτοσέλιδα σήμερα οι  εξελίξεις στην ελληνική κρίση με τη λήξη του ελληνικού προγράμματος, τη μη καταβολή της δόσης στο ΔΝΤ από πλευράς Ελλάδας και το αίτημα της Κυβέρνησης Τσίπρα για νέο πρόγραμμα από τον ESM.

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Με τίτλο «Αίτημα για νέο πρόγραμμα», γράφει στο πρωτοσέλιδό του ότι σημαντικές εξελίξεις καταγράφονται από χθες σε ό,τι αφορά το ελληνικό ζήτημα, μετά που η ελληνική κυβέρνηση έχει αιτηθεί συμφωνία για ένα νέο διετές χρηματοδοτικό πρόγραμμα ύψους 30 δισ ευρώ, αυτή τη φορά από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας. Σε άλλο θέμα γράφει ότι 2.307 υποψήφιοι πήραν εισιτήριο για σπουδές. Αλλού γράφει ότι επ` αόριστον απεργιακά μέτρα από την Παρασκευή προτίθενται να εξαγγείλουν οι πλοηγοί της Αρχής Λιμένων.

ΑΛΗΘΕΙΑ: Με τίτλο «Η Ελλάδα στον αέρα» γράφει στο πρωτοσέλιδό της πως χωρίς χρηματοδοτική ομπρέλα έμεινε από τα μεσάνυχτα η Ελλάδα μετά από την απόρριψη νέου αιτήματος παράτασης από το Γιούρογκρουπ που συνεδρίασε χθες μέσω τηλεδιάσκεψης. Σε άλλο θέμα γράφει ότι η αξιοποίηση του κοιτάσματος «Λεβιάθαν» από το Ισραήλ μετατίθεται ύστερα από ένα χρόνο. Αλλού γράφει ότι χαμόγελα χαράς σκόρπισαν τα χθεσινά αποτελέσματα των Παγκυπρίων Εξετάσεων.

ΣΗΜΕΡΙΝΗ: Με  τίτλο «Στο κενό ύστατη προσπάθεια για συμφωνία», γράφει ότι στο κενό έπεσαν οι ελιγμοί της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της ελληνικής κυβέρνησης, που έγιναν τη δωδεκάτη, με σκοπό -όπως ελέχθη και από τις δύο πλευρές- να υπάρξει συμφωνία, πριν από την εκπνοή του ελληνικού προγράμματος διάσωσης. Σε άλλο θέμα, αναφέρεται σε λίγες επιτυχίες και πολλές αποτυχίες, αναφορικά με τις παγκύπριες εξετάσεις. Αλλού γράφει για έξαρση της παιδικής πορνογραφίας.

ΧΑΡΑΥΓΗ: Με τίτλο «Νέα πρόταση χωρίς ΔΝΤ κατέθεσε η Αθήνα»  γράφει ότι νέα πρόταση της Αθήνας θα συζητεί σήμερα σε τηλεδιάσκεψη το Γιούρογκρουπ και ότι η πρόταση κατατέθηκε στην εκπνοή του τρέχοντος προγράμματος, το οποίο χαρακτήρισε «έτσι κι αλλιώς τελματωμένο» από πέρυσι το καλοκαίρι. Αλλού γράφει ότι στοιχεία που έδωσε χθες το Υπουργείο Οικονομικών καταδεικνύουν ότι οι δεσμεύσεις που αναλαμβάνουν αφορούν ανέφικτους στόχους. Σε άλλο θέμα γράφει για εκδήλωση συμπαράστασης στον ελληνικό λαό από το ΑΚΕΛ έξω από το Σπίτι της Ευρώπης το Σάββατο.

Cyprus Mail: Με τίτλο «Ληξιπρόθεσμη έναντι ΔΝΤ παρά τις εκκλήσεις της τελευταίας στιγμής», γράφει στο κύριο θέμα της ότι η Ελλάδα έκανε ανοίγματα χθες την τελευταία στιγμή προς τους διεθνείς δανειστές της για βοήθεια, αλλά δεν ήταν αρκετό για να σώσει τη χώρα από τη ληξιπρόθεσμη οφειλή έναντι του ΔΝΤ, δήλωσαν άτομα που βρίσκονται κοντά στις διαπραγματεύσεις. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης άλλαξε χθες το πρόγραμμά του για να βοηθήσει στις συνομιλίες για την Ελλάδα. Αλλού γράφει ότι γυναίκες βουλευτές δηλώνουν ότι ο σεξισμός οργιάζει στη Βουλή.