Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Στα πρωτοσέλιδα σήμερα προβάλλεται το θέμα με τις  διαπραγματεύσεις για την Ελλάδα και ο ορισμός νέου Eurogroup το Σάββατο, οι πληροφορίες για ναυάγιο στην ενιαία ανάπτυξη της Λάρνακας, το αίτημα της Βρετανίας για νέα συμφωνία με την ΕΕ προκειμένου να μείνει η χώρα στην Ένωση και οι φήμες περί ενόχλησης του επιτελείου Τσίπρα με τη στάση της κυπριακής Κυβέρνησης.

ΠΟΛΙΤΗΣ: Κύριο  θέμα «Weekend για Ελλάδα, σκληρό παζάρι την υστάτη» και αναφέρει ότι παραμένουν οι έντονες διαφωνίες με νέο Eurogroup να πραγματοποιείται το Σάββατο ενώ η εντολή της Μέρκελ είναι «βρέστε λύση πριν από τη Δευτέρα». Σε άλλο θέμα γράφει ότι προσκλήσεις για να παραστούν ξεχωριστά στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα λάβουν με μεσολάβηση Αναστασιάδη ο Αμπντέλ Φατάχ αλ – Σίσι, ο Βενιαμίν Νετανιάχου και ο Μαχμούντ Αμπάς. Αλλού αναφέρεται σε αντιπαράθεση βουλευτών, κυρίως του ΔΗΣΥ, στη συζήτηση για το σύμφωνο συμβίωσης.

ΑΛΗΘΕΙΑ: Στο κύριο της θέμα με τίτλο «Όλα στον αέρα» αναφέρεται σε δραματική επιδείνωση στις διαπραγματεύσεις Ελλάδας- Θεσμών και σημειώνει ότι συμφωνία πριν ανοίξουν οι αγορές τη Δευτέρα ζήτησε η Μέρκελ, την ώρα που σκληραίνουν τη στάση τους οι θεσμοί μετά την αποτυχία του Γιούρογκρουπ. Σε άλλο θέμα γράφει ότι η εξέταση και αντεξέταση των μαρτύρων του βοηθού Γενικού Εισαγγελέα επικεντρώθηκε χθες στο ζήτημα του χειρισμού εκ μέρους του υποθέσεων οφειλών προς το ΦΠΑ πελατών του δικηγορικού γραφείου «Ρ. Ερωτοκρίτου και Συνεργάτες Δ.Ε.Π.Ε». Αλλού γράφει ότι η ΕΕ υιοθετεί τη διαμεσολάβηση Αναστασιάδη για το Παλαιστινιακό.

ΣΗΜΕΡΙΝΗ: Με τίτλο «Διήμερο Τρόμου με σταύρωση ή συμφωνία», αναφέρει  ότι όλες οι μέχρι τώρα εκτιμήσεις για την έκβαση των μαραθώνιων διαπραγματεύσεων δανειστών και ελληνικής Κυβέρνησης έγιναν θρύψαλα, καθώς οι συνεχείς ανατροπές επί ανατροπών δεν αφήνουν πλέον περιθώρια για ασφαλείς προβλέψεις. Αλλού γράφει ότι ο Υπουργός Δικαιοσύνης ετοιμάζει «υπέροπλο» κατά του εγκλήματος με νομοσχέδιο για πρόσβαση σε καταγεγραμμένη ιδιωτική επικοινωνία. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι αφαίρεσαν την ελληνική σημαία από το μνημείο του Μιχαλάκη Καραολή στην Αγγλική Σχολή και όλοι δηλώνουν άγνοια για το ποιος και πότε.

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Με τίτλο «Τελευταία προσπάθεια», γράφει ότι νέα εμπλοκή από τη μια και νέα προσπάθεια από την άλλη είναι η εικόνα για το ελληνικό ζήτημα αφού απέτυχε και το τρίτο Γιούρογκρουπ και πάμε σε τέταρτο εν μέσω έντονου παρασκηνίου σήμερα. Αλλού γράφει ότι 8000 φοιτητές πήραν κρατική χορηγία ενώ υπολογίζεται ότι οι δικαιούχοι θα φτάσουν περίπου στις 25.000. Σε άλλο θέμα γράφει ότι το έλλειμμα μαμούθ €240 εκατ. στο ταμείο συντάξεων της ΑΤΗΚ και οι απώλειες των €120 εκ περίπου θα τεθούν στο μικροσκόπιο της Επιτροπής Ελέγχου της Βουλής όπου έχει εγγραφεί το σχετικό θέμα.

ΧΑΡΑΥΓΗ: Με τίτλο «Προς ναυάγιο η ενιαία ανάπτυξη Λάρνακας», γράφει ότι πιο πιθανό από ποτέ είναι πλέον το ενδεχόμενο οριστικού ναυαγίου της υπόθεσης της ενιαίας ανάπτυξης του λιμανιού και της μαρίνας της Λάρνακας, αφού οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της αρμόδιας ομάδας της κυβέρνησης και της κοινοπραξίας έχουν διακοπεί εδώ και δύο εβδομάδες. Σε άλλο θέμα κάνει λόγο για σφυροκόπημα σε μια Ελλάδα που επιμένει να αντιστέκεται. Αλλού γράφει για κομματικές σκοπιμότητες μιας πρόσκαιρης πλειοψηφίας ΔΗΣΥ – ΔΗΚΟ κατά τη χθεσινή Ολομέλεια Βουλής επέτρεψαν και την ψήφιση νομοθεσίας, η οποία δίνει δικαίωμα σε δημόσιους υπαλλήλους να κατέχουν ταυτόχρονα και κομματικά αξιώματα.

Cyprus Mail: Με τίτλο «Η Ελλάδα για δείπνο, η Βρετανία για επιδόρπιο» γράφει ότι ο Ντέιβιντ Κάμερον ζητά μια νέα συμφωνία με την ΕΕ για να παραμείνει η Βρετανία μέλος, σε ένα Συμβούλιο που επισκιάστηκε από τις εξελίξεις στο ελληνικό ζήτημα. Σε άλλο θέμα η εφημερίδα γράφει ότι εργαζόμενοι στην ΑΗΚ αναφέρουν ότι θα κερδίσουν τη μάχη εναντίον της πώλησης του οργανισμού. Αλλού γράφει ότι μίνι καύσωνας με πάνω από 30 βαθμούς Κελσίου θα πλήξει το Ηνωμένο Βασίλειο την επόμενη εβδομάδα.

Το κυπριακό Ποντίκι: Με τίτλο  «Ντοκουμέντο, το ιστορικό της ΔΔΟ»  αναφέρεται στη διαδρομή στην πορεία του χρόνου της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας. Αλλού αναφέρεται στο Κυπριακό και γράφει «πανηγύρια για το καλό κλίμα, σκοτάδι για την ουσία». Σε άλλο θέμα αναφέρεται στα αποτελέσματα των παγκυπρίων εξετάσεων στα Νέα Ελληνικά, γράφοντας με αγγλικούς χαρακτήρες «ta kaname thalassa».

The Cyprus Weekly: Γράφει στο κύριο θέμα της «Ο τζόγος πληρώνει» και αναφέρει ότι ένα υπερσύγχρονο συγκρότημα καζίνο αναμένεται να είναι έτοιμο και να λειτουργήσει μέσα στα επόμενα τρία χρόνια όπως ανέφεραν στην εφημερίδα αξιωματούχοι. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στο ότι οι μισθοί του δημοσίου συνδέονται με την οικονομική ανάπτυξη και γράφει ότι ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω Κωνσταντίνος Πετρίδης δήλωσε στην εφημερίδα ότι δεν θα υπάρξουν αυξήσεις πριν υλοποιηθούν διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις για μεγαλύτερη παραγωγικότητα. Αλλού αναφέρεται σε ανησυχίες για τις κυπριακές τράπεζες από ενδεχόμενο Grexit από τον οίκο αξιολόγησης Moody’s.