Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα κυριαρχεί το θέμα με τις διαβουλεύσεις  στις Βρυξέλλες για την Ελλάδα μετά τη μη κατάληξη σε συμφωνία,  η μείωση του φόρου μεταβίβασης στα ακίνητα και η υπόθεση διαπλοκής με εργολάβους και έργα του Δημοσίου.

ΣΗΜΕΡΙΝΗ: Με τίτλο “Αγρυπνία”, γράφει στο κύριο της θέμα ότι ολονύκτιες ήταν οι διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες μεταξύ ελληνικής πλευράς και των Θεσμών, με στόχο τη συμφωνία μετά το αδιέξοδο στο οποίο περιήλθαν οι χθεσινές μαραθώνιες διαβουλεύσεις στην έδρα της ΕΕ. Αλλού, γράφει ότι ο εκπρόσωπος του Τ/κ ηγέτη Μπαρίς Μπουρτζιού δήλωσε πως τα έγγραφα Αναστασιάδη-Ακιντζί είναι τα πιο περιεκτικά που έχουν παραχθεί από την περίοδο του σχεδίου Ανάν. Σε άλλο της θέμα γράφει ότι το Υπουργικό Συμβούλιο άναψε χθες το πράσινο φως στην υγραεροκίνηση.

ΑΛΗΘΕΙΑ: Κύριο της θέμα με τίτλο “Συγκρούονται πριν τη συμφωνία”, γράφει ότι οι ελπίδες για συμφωνία Ελλάδας και Τρόικας διαψεύστηκαν ακόμα μια φορά χθες κατά την 6ωρη σύσκεψη του Πρωθυπουργού Τσίπρα με την ηγεσία του ΔΝΤ, Κομισιόν και ΕΚΤ με αιτία τις νέες προτάσεις που αποδίδονται στο ΔΝΤ. Αλλού, γράφει ότι μειώνονται κατά 50% τα τέλη μεταβίβασης στα ακίνητα, στο πλαίσιο του νομοσχεδίου για ενιαία φορολογία, με τη σύμφωνο γνώμη της Τρόικας. Σε άλλο της θέμα γράφει ότι άναψε το πράσινο φως από το Υπουργικό Συμβούλιο για το νέο σύστημα διορισμών των εκπαιδευτικών.

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Με τίτλο “Παράταση στο θρίλερ”, γράφει στο κύριο του θέμα ότι από το ένα Eurogroup στο άλλο οδηγείται το ελληνικό ζήτημα καθώς ούτε χθες επιτεύχθηκε συμφωνία, ενώ τρίτη συνεδρία του Eurogroup θα πραγματοποιηθεί σήμερα με το χρόνο να εξαντλείται επικίνδυνα. Αλλού, γράφει για περίεργα στοιχεία διαπλοκής που βρίσκονται υπό διερεύνηση από την Ελεγκτική Υπηρεσία και αφορούν τρόπους που εφηύραν διάφοροι εργολάβοι προκειμένου να κερδίσουν προσφορές του δημοσίου. Σε άλλο θέμα γράφει ότι συγκλονίζει η υπόθεση βιασμού τριών κοριτσιών και ενός αγοριού από έναν πατέρα και τους δύο γιους του.

ΧΑΡΑΥΓΗ: Κύριο της θέμα με τίτλο “Ιφιγένεια εν Βρυξέλλαις η Ελλάδα”, γράφει πως η αντιπρόταση των Θεσμών, η οποία ουσιαστικά μετέφερε τα βάρη σε μισθωτούς και συνταξιούχους και προτείνει μέτρα ώστε να αποφευχθεί η αύξηση βαρών στους έχοντες, δεν μπορούσε να γίνει αποδεκτή στην Αθήνα. Αλλού, γράφει ότι ο λιμενοβραχίονας στην παραλία Fig Tree που τοποθετήθηκε το 2012 εγκαταστάθηκε χωρίς μελέτη και οι Βουλευτές της Επιτροπής Περιβάλλοντος κατέστησαν σαφές στο Δήμαρχο Παραλιμνίου ότι το έργο είναι παράνομο. Σε άλλο της θέμα γράφει ότι η Κυβέρνηση επιχειρεί να στρατιωτικοποιήσει την Πολιτική Άμυνα.

Cyprus Mail: Με  τίτλο “Το Υπουργικό ενέκρινε νομοσχέδιο για τους τίτλους ιδιοκτησίας”, γράφει στο κύριο της θέμα ότι με την απόφαση αυτή η Κυβέρνηση δίνει λύση σε ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα χιλιάδων αγοραστών ακινήτων που ήταν παγιδευμένοι χωρίς τίτλους ιδιοκτησίας. Αλλού, κάτω από σχετική φωτογραφία, γράφει για τη χθεσινή στάση εργασίας στη CYTA ενάντια στην απόφαση για ιδιωτικοποίησης του Οργανισμού. Σε άλλο της θέμα γράφει ότι δεν υπήρξε συμφωνία για τη διάσωση της Ελλάδας στις Βρυξέλλες με τη λήξη των χθεσινών έντονων διαβουλεύσεων Αθήνας με τους Θεσμούς.