Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Στα πρωτοσέλιδα σήμερα κυριαρχεί το θέμα με τις εξελίξεις στην Ελλάδα, η  σημερινή αντεξέταση του Γενικού Εισαγγελέα ενώπιον του Ανωτάτου Συμβουλίου σε ό,τι αφορά το αίτημά του για παύση του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα και  η παραίτηση του ΓΔ του Συνεργατισμού Μάριου Κληρίδη.

ΣΗΜΕΡΙΝΗ: Με τίτλο “Ελπίδα συμφωνίας, με τη θηλιά όμως να παραμένει” γράφει στο κύριο της θέμα πως ένα βήμα πριν από τη ρήξη φαίνεται να ξεπροβάλλουν ίχνη λευκού καπνού, με μια διαφαινόμενη συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και δανειστών. Αλλού αναφέρει πως “σιωπηρός στόχος” Αναστασιάδη – Ακιντζί – `Ειντε είναι η πολυμερής διάσκεψη και αναφέρεται σε δηλώσεις του Τ/κ ηγέτη ότι μεταβαίνουν στη Ν. Υόρκη το Σεπτέμβριο. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι η Αστυνομία διερευνά σοβαρή υπόθεση κακοποίησης κοριτσιού τριών ετών με ύποπους τον πατέρα και ένα φίλο του.

ΑΛΗΘΕΙΑ: Με τίτλο “Ες αύριο τα σπουδαία” γράφει πως η Ελλάδα αποδέχτηκε παράταση του προγράμματος μέχρι το Μάρτιο του 2016, με μέτρα 8 δις ευρώ και ότι υπάρχει αισιοδοξία για συμφωνία εντός 48 ωρών σε έκτακτο Eurogroup την Τετάρτη. Αλλού αναφέρει πως σήμερα θα γίνει η αντεξέταση του Γενικού Εισαγγελέα ενώπιον του Ανωτάτου Συμβουλίου, σε σχέση με τα όσα υποστήριξε στο αίτημά του για παύση του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα. Σε άλλο θέμα γράφει πως τροποποιείται ο νόμος για το ΕΕΕ και το Υπουργικό θα ρυθμίζει με διατάγματα τα κριτήρια για να καθίστανται δικαιούχοι ειδικές περιπτώσεις που έχουν ανάγκη την κρατική στήριξη.

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Με  τίτλο “Αγωνία μέχρι την Πέμπτη”  γράφει πως ελληνική πρόταση 7,9 δις ευρώ άνοιξε παράθυρο για συμφωνία με τους δανειστές. Σε άλλο θέμα αναφέρει πως ο Μάριος Κληρίδης παραιτήθηκε από τη θέση του Γενικού Διευθυντή του Συνεργατισμού, παραίτηση με ερωτηματικά, όπως γράφει, αναφερόμενη σε διαφορετικές προσεγγίσεις Κληρίδη και Προέδρου της Επιτροπείας. Επίσης η εφημερίδα γράφει πως τις χειρότερες βαθμολογίες των τελευταίων ετών έδωσαν οι φιλόλογοι που διόρθωσαν τα φετινά γραπτά των Νέων Ελληνικών και πως ο μέσος όρος των υποψηφίων εξασφάλισε περίπου οκτώ στα είκοσι.

ΧΑΡΑΥΓΗ: Με τίτλο “Εγγυημένα ελάχιστοι οι δικαιούχοι” γράφει πως έξι στους δέκα άνεργους, οι οποίοι υπέβαλαν αίτηση για το ΕΕΕ έχουν απορριφθεί λόγω των αυστηρών κριτηρίων, τα οποία έχει θέσει η κυβέρνηση. Αλλού αναφέρει πως δικό του αίτημα για παύση του Γενικού Εισαγγελέα θα καταθέσει ο δικηγόρος Παύλος Αγγελίδης και ως εκ τούτου αποσύρθηκε από την υπεράσπιση του Ρίκκου Ερωτοκρίτου. Σε άλλο θέμα, η εφημερίδα αναφέρει ότι την Πέμπτη λαμβάνονται οριστικές αποφάσεις για την Ελλάδα και πως η Αθήνα θέτει ως στόχο την επίτευξη μιας συμφωνίας που θα διασφαλίζει την προστασία του εισοδήματος των εργαζομένων και θα επιλύει αξιόπιστα το θέμα του χρέους.

Cyprus Mail: Με τίτλο “Νέο σχέδιο της Ελλάδας για αποτροπή της χρεοκοπίας” αναφέρεται στις νέες προτάσεις που παρουσίασε χθες η Ελλάδα στους Υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης, οι οποίες καλωσορίστηκαν ως μια πιθανή βάση για μια συμφωνία τις επόμενες ημέρες. Αλλού αναφέρεται στην πρόταση του Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων Κύπρου για μετονομασία των αεροδρομίων Λάρνακας και Πάφου σε Διεθνές Αεροδρόμιο Ζήνων και Διεθνές Αεροδρόμιο Πάφου – Αφροδίτη, αντίστοιχα. Αλλού σημειώνει πως η οργάνωση Hope for Children σε ανακοίνωσή της, με αφορμή τα δημοσιεύματα στη Βρετανία για απόπειρα απαγωγής παιδιών σε ξενοδοχείο στον Πρωταρά, ανέφερε πως η Κύπρος είναι ένα από τα πιο ασφαλή μέρη στον κόσμο για τα παιδιά.