Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

 Στα πρωτοσέλιδα σήμερα προβάλλονται το θέμα της Ελλάδας και οι σημερινές διαπραγματεύσεις, για τις διαδηλώσεις που έγιναν   σε ευρωπαϊκές πόλεις υπέρ της Ελλάδας και τις δηλώσεις του Προέδρου Αναστασιάδη για το Κυπριακό και τις «μητέρες πατρίδες».

ΣΗΜΕΡΙΝΗ: Με τίτλο «Συμφωνία ή τέλος παιγνιδιού»  και γράφει ότι το πιο «σκληρό» ταγκό της διαπραγμάτευσης για εξεύρεση βιώσιμης λύσης στο «ελληνικό ζήτημα» χορεύουν σήμερα, στις Βρυξέλλες, Αθήνα και δανειστές. Αλλού προβάλλει συνέντευξη στην κυριακάτικη «Σ» του προέδρου της ΕΔΕΚ Μαρίνου Σιζόπουλου, ο οποίος τονίζει πως η νέα ΕΔΕΚ είναι υπεράνω προσώπων. Σε άλλο θέμα η εφημερίδα δημοσιεύει τη δήλωση του Προέδρου Αναστασιάδη ότι «χείριστο ρόλο διαδραμάτισαν οι μητέρες πατρίδες».

ΑΛΗΘΕΙΑ: Με τίτλο «Μονόδρομος η συμφωνία»  γράφει στο κύριο της θέμα ότι η νέα πρόταση της Αθήνας, και κατά πόσον είναι συμβατή με τις θέσεις των Θεσμών, είναι το αντικείμενο σοβαρότατων διαβουλεύσεων και επαφών στις Βρυξέλλες, όπου βρίσκεται από χθες το βράδυ ο ‘Ελληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο Νίκος Αναστασιάδης επανέλαβε ότι η βάση του διαλόγου δεν παραγνωρίζει το ευρωπαϊκό κεκτημένο ούτε την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, την ελεύθερη διακίνηση, εγκατάσταση και προστασία των περιουσιακών δικαιωμάτων. Αλλού γράφει ότι στη Βουλή πριν τις διακοπές (οδηγείται) το νομοσχέδιο ενοποίησης φορολογίας ακινήτων.

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Με  τίτλο «Ώρα κρίσης για την Ελλάδα»,  γράφει στο κύριο του θέμα ότι μέχρι απόψε θα έχουν κριθεί τα πάντα για την Ελλάδα και ότι όλες οι ενδείξεις συγκλίνουν ότι οριστικά σήμερα θα κριθεί αφενός το οικονομικό μέλλον της Ελλάδας και αφετέρου η αξιοπιστία των ευρωπαϊκών θεσμών. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ντύθηκαν στα γαλανόλευκα και οι Βρυξέλλες όπου περίπου πέντε χιλιάδες άτομα έλαβαν μέρος στη μεγαλύτερη κινητοποίηση στήριξης της Ελλάδας που έγινε από το 2012, όταν ξεκίνησαν να διοργανώνονται στο Βέλγιο παρόμοιες διαδηλώσεις. Σε άλλο θέμα γράφει πως με 13.560 άπορους μαθητές έκλεισε η φετινή χρονιά.

ΧΑΡΑΥΓΗ: Με τίτλο «Μεγάλη Δευτέρα για το ελληνικό ζήτημα»  γράφει στο κύριο της θέμα ότι ημέρα «αφιερωμένη» στο ελληνικό ζήτημα θα είναι η σημερινή, με τα χρονικά περιθώρια για την επίτευξη συμφωνίας να είναι πλέον ασφυκτικά και το βλέμμα διεθνώς να είναι στραμμένο στις Βρυξέλλες. Επίσης γράφει πως νομοσχέδιο για κινητικότητα στο δημοσιο προωθεί η κυβέρνηση. Αλλού αναφέρεται στις συγκεντρώσεις κατά της λιτότητας και υπέρ των Ελλήνων στην Ευρώπη.