Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Με τίτλο “Αστυνομικοί ανακριτές μπαίνουν και στο ΤΕΠΑΚ” γράφει ότι ξετυλίγεται το κουβάρι για τα χρυσά συμβόλαια ενοικίασης κτηρίων, που συνήψε το ΤΕΠΑΚ. Αλλού γράφει ότι η “Κ” τίμησε τους ανθρώπους της δημιουργίας και του μόχθου που επιμένουν ποιοτικά και που μέσα από την παράδοση αξιοποιούν τον πλούτο της γης μας. Σε άλλο θέμα γράφει ότι αρχίζουν να λύνονται οι γρίφοι της Αμφίπολης.

ΑΛΗΘΕΙΑ: Με τίτλο “Δεν θα βγαίνουν `κούππες άπαννες`…” γράφει στο κύριο της θέμα ότι ετοιμάζεται πυρετωδώς αλλαγή νομοθεσίας βάση της οποίας τερματίζεται η ατιμωρησία των δημοσίων υπαλλήλων όταν με αλόγιστες ή απερίσκεπτες πράξεις τους ζημιώνουν το δημόσιο. Αλλού αναφέρεται σε “πυρά” κατά της Ρωσίας στη Σύνοδο της G20 στην Αυστραλία. Αλλού γράφει ότι ο ισοβίτης Κίτας ζητά την αποφυλάκιση του.

ΣΗΜΕΡΙΝΗ: Με  τίτλο “Βαθύ το τραύμα των κόκκινων δανείων” γράφει ότι ανηφορικός, δύσκολος και μακρύς ακόμη ο δρόμος μέχρι την ανάκαμψη της οικονομίας και η πληγή που φάνηκε πλέον ξεκάθαρα πως είναι εξαιρετικά δύσκολο να κλείσει αφορά στην διαχείριση των Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων (ΜΕΔ). Αλλού αναφέρεται στην ιστορία ενός δικού μας μικρού ήρωα στο πόστερ για την Διεθνή Ημέρα Προωρότητας. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στην αναζήτηση ισότητας μεταξύ αντρών και γυναικών.

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Με τίτλο “Δεν κομίζει δώρα στην Αθήνα” γράφει στο κύριο της θέμα ότι η Αγκυρα έχει προετοιμάσει το έδαφος για την επίσκεψη Νταβούτογλου στην Αθήνα, στις 5-6 Δεκεμβρίου, διαμηνύοντας πως δεν θα πρέπει να αναμένεται πως ο Τούρκος Πρωθυπουργός “θα μεταφέρει δώρα”. Αλλού γράφει ότι η Πρόεδρος της Επιτροπής Αναφορών του ΕΚ, Ευρωβουλευτής Cecilia Wikstrom θεωρεί τραγωδία για την Ευρώπη την καταστροφή της πολιτικής κληρονομιάς στα κατεχόμενα. Σε άλλο θέμα γράφει πως σχέδιο Β για διάσωση των ΚΑ δεν αξιοποιήθηκε.

ΧΑΡΑΥΓΗ: Με κύριο τίτλο “’Αλλα οι δείκτες, άλλα η ζωή” γράφει ότι τα τελευταία στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας επιβεβαιώνουν ότι τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις βρίσκονται σε εξαιρετικά δεινή θέση. Σε άλλο θέμα γράφει ότι παράδειγμα συνεργασίας Ε/κ και Τ/κ αποτελεί η αναστήλωση της Μονής του Αποστόλου Ανδρέα. Αλλού κάνει λόγο για αλλαγές με “άρωμα” ιδιωτικοποιήσεων και στο ΡΙΚ.

Sunday Mail: Με τίτλο “Σχέδια για εξ ίσου ανάθεση της επιμέλειας των παιδιών” γράφει στο κύριο της θέμα ότι νέες προτάσεις θα επιτρέψουν στους γονείς να έχουν ίσα δικαιώματα σε ότι αφορά την επιμέλεια των παιδιών μετά το διαζύγιο. Εξάλλου δημοσιεύει πρωτοσέλιδα φωτογραφία από τις πλημμύρες χθες λόγω της βαριάς βροχόπτωσης στο Παραλίμνι. Αλλού αναφέρεται στις εργασίες αναστήλωσης της Μονής του Αποστόλου Ανδρέα.

 Η Μάχη: Με  κύριο τίτλο “Κεντρική Τράπεζα προς Συνεργατισμό – (ΞΕ) ΠΟΥΛΑΤΕ!” γράφει ότι “απροκάλυπτα, αλλά και με μορφή προειδοποίησης, η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου, ασκεί πιέσεις στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, έτσι ώστε να προχωρήσουν πάραυτα σε διαδικασίες εκποίησης περιουσιών για μη εξυπηρετούμενα δάνεια”. Σε άλλο θέμα γράφει ότι νέα σύνοδο του Συμβουλίου Αρχηγών προγραμματίζει το Προεδρικό για σχεδιασμό της περαιτέρω πολιτικής. Αλλού αναφέρεται στο ψήφισμα του ΕΚ για τις τουρκικές παραβιάσεις που πρέπει να αξιοποιηθεί, όπως αναφέρει, από την Κυβέρνηση.