Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Στα πρωτοσέλιδα σήμερα προβάλλεται η  παρακολούθηση θεατρικής παράστασης  από τους  Αναστασιάδη και Ακιντζί και τα μηνύματα ειρήνης που έστειλαν, οι εξελίξεις στην Τουρκία μετά το εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής, η υπόθεση της Διοικητού της Κεντρικής Τράπεζας και οι πληροφορίες ότι ο Πρόεδρος έδωσε οδηγίες στον Γενικό Εισαγγελέα να οδηγήσει το θέμα στο αρμόδιο Συμβούλιο.

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Με τίτλο “Τουρκία σε τεντωμένο σχοινί”, γράφει στο κύριο του θέμα ότι μπροστά σε σοβαρά αδιέξοδα και κρίση βρίσκεται η Τουρκία μετά το εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής, αν δεν επιτευχθεί συμφωνία συγκρότησης Κυβέρνησης συνασπισμού. Αλλού, γράφει για αλαλούμ σε προσλήψεις δασοπυροσβεστών και πως με παρέμβαση του Υπουργού Δικαιοσύνης Ιωνά Νικολάου σταμάτησε η διαδικασία πρόσληψης προκειμένου να χρησιμοποιηθούν οι θέσεις για άλλο σκοπό. Αλλού, γράφει κάτω από σχετικές φωτογραφίες των δύο ηγετών ότι Αναστασιάδης και Ακιντζί έστειλαν από τη γενέτειρα τους μηνύματα ειρήνης.

ΑΛΗΘΕΙΑ: Με τίτλο “Το κοινό ταξίδι συνεχίζεται”, γράφει στο κύριο της θέμα ότι οι δύο ηγέτες, Πρόεδρος Αναστασιάδης και Μουσταφά Ακιντζί, δήλωσαν δεσμευμένοι για λύση μετά την παράσταση που παρακολούθησαν μαζί στο θέατρο Ριάλτο στη Λεμεσό. Αλλού, γράφει για τις εκλογές στην Τουρκία και για το κουρδικό κόμμα HPD του Σελαχεντίν Ντεμιρτάς, του Κούρδου Ομπάμα όπως τον χαρακτηρίζει, που ξεπέρασε τις προβλέψεις, αποσπώντας το 13,1% των Τούρκων ψηφοφόρων. Σε άλλο της θέμα γράφει για την εξαγγελία έργων που ανακοίνωσε χθες ο Πρόεδρος Αναστασιάδης στην Πάφο ύψους 60 εκ. Ευρώ.

ΣΗΜΕΡΙΝΗ: Κύριο της θέμα με τίτλο “Εντολή Προέδρου για αίτημα απόλυσης της Γιωρκάτζη”, γράφει ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έδωσε γραπτές οδηγίες στον Γενικό Εισαγγελέα να προχωρήσει σε αίτημα στο αρμόδιο Συμβούλιο για απόλυση της Διοικητού της ΚΤ Χρυστάλλας Γιωρκάτζη. Σε άλλο της θέμα, γράφει για το αποτέλεσμα των εκλογών στην Τουρκία και πως είναι επικίνδυνα τα σενάρια εξωτερίκευσης της κρίσης χωρίς να αποκλείονται επέμβαση στη Συρία ή θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο. Αλλού, γράφει ότι οι δύο ηγέτες ήπιαν καφέ στο Κυλικείο του Θεάτρου Ριάλτο πριν από την παράσταση, με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να ζητά από τον Υπουργό Παιδείας η παράσταση να προβληθεί σε όλα τα σχολεία της ελεύθερης Κύπρου.

ΧΑΡΑΥΓΗ: Με τίτλο “Στο απυρόβλητο το τραπεζικό κεφάλαιο”, γράφει στο κύριο της θέμα ότι οι κυβερνώντες επιμένουν σε χαλαρή εποπτεία στο θέμα της μη εφαρμογής του κώδικα για τις αναδιαρθρώσεις δανείων καθώς με νομοσχέδιο ζητούν όπως οι διαμεσολαβητές δεν έχουν δικαίωμα εξέτασης κατά πόσον οι τράπεζες έχουν εφαρμόσει τον κώδικα της Κεντρικής. Αλλού, γράφει για την κοινή ομολογία και το κοινό μήνυμα των δύο ηγετών ότι κάναμε λάθη και Ε/κ και Τ/κ και χρέος μας είναι να κτίσουμε ένα καλύτερο μέλλον. Σε άλλο της θέμα γράφει για τις εξελίξεις μετά τις εκλογές στην Τουρκία και πως Βρυξέλλες και Λευκωσία βρίσκονται σε στάση αναμονής.

Cyprus Mail: Κύριο της θέμα με τίτλο “Μεγάλος δρόμος μέχρι την εισροή ρευστού από το αέριο”, γράφει ότι η ανακήρυξη του κοιτάσματος “Αφροδίτη” ως εμπορεύσιμου είναι μια καλή εξέλιξη όμως υπάρχουν ανησυχίες για το ποιος θα αγοράσει το φυσικό αέριο. Σε άλλο της θέμα γράφει για τα έργα ύψους 60 εκ. Ευρώ που εξήγγειλε χθες ο Πρόεδρος Αναστασιάδης στην επαρχία της Πάφου. Αλλού, γράφει ότι ο τομέας των αερομεταφορών είναι ο πρώτος στη λίστα παραπόνων των καταναλωτών προς την ΕΕ.