Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Στα πρωτοσέλιδα σήμερα προβάλλονται η εμπορευσιμότητας του κοιτάσματος «Αφροδίτη» στο τεμάχιο «12», οι εκλογές στην Τουρκία  και το συνέδριο του ΑΚΕΛ κατά το οποίο επανεκλέχθηκε ο Άντρος Κυπριανού.

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Κύριο θέμα με τίτλο  «Βαριά ήττα για τον Ερντογάν» αναφέροντας ότι βαριά ήττα για το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), αλλά και προσωπικά για τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ήταν το αποτέλεσμα των χθεσινών εκλογών στην Τουρκία. Σε άλλο θέμα γράφει ότι την εμπλοκή ενός τέως Δημάρχου και ενός τέως δημοτικού συμβούλου σε υποθέσεις απάτης και κατάχρησης δημοσίου χρήματος αποκάλυψε έρευνα του Γενικού Ελεγκτή που βρίσκεται σε εξέλιξη τους τελευταίους έξι μήνες. Αλλού, γράφει ότι με ταυτόχρονες ανακοινώσεις τους χθες, Noble -Delek -Υπ. Ενέργειας επιβεβαίωσαν την επίσημη Κήρυξη Εμπορευσιμότητας του κοιτάσματος «Αφροδίτη» στο τεμάχιο «12».

ΑΛΗΘΕΙΑ: Με τίτλο «Οι σχεδιασμοί Delek και Noble» γράφει ότι στο στάδιο της εμπορικής εκμετάλλευσης για το τεμάχιο «Αφροδίτη» του οικοπέδου 12 εισέρχονται οι τρεις εταιρείες που έχουν μερίδιο του τεμάχιο, οι Noble, Delek και Avner. Σε άλλο θέμα γράφει ότι στο δεύτερο μέρος της συνέντευξης του στην «Α», ο υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως Ιωνάς Νικολάου αναφέρεται στην κάρτα φιλάθλου, την έκδοση και εφαρμογής της, την οποία προσδιορίζει για τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Αλλού, γράφει ότι το κόμμα του Τούρκου Προέδρου δεν κατάφερε να εξασφαλίσει ποσοστό αυτοδυναμίας στη νέα τουρκική Βουλή και είναι τώρα υποχρεωμένο να αναζητήσει συμμάχους για να σχηματίσει κυβέρνηση.

ΣΗΜΕΡΙΝΗ: Με τίτλο «Προς πώληση φυσικό αέριο από την `Αφροδίτη`», γράφει ότι το κοίτασμα φυσικού αερίου στο «Αφροδίτη» ανακηρύχθηκε και επισήμως χθες εμπορεύσιμο, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Ενέργειας που χαιρέτισε την εξέλιξη, η οποία αναβαθμίζει τη γεωπολιτική αξία της Κύπρου. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε κομματική ανακύκλωση και γράφει ότι Κυπριανού και Λιλλήκας επανεξελέγησαν σε ΑΚΕΛ και Συμμαχία. Αλλού, γράφει ότι ο Μουσταφά Ακιντζί οραματίζεται αγωγό προς την Τουρκία.

ΧΑΡΑΥΓΗ: Με  τίτλο «Πυξίδα Δράσης οι αποφάσεις του συνεδρίου», αναφέρεται στο μήνυμα του επανεκλεγέντος Γενικού Γραμματέας του κόμματος Άντρου Κυπριανού, ο οποίος ανέφερε ότι «το ΑΚΕΛ είναι και τώρα εδώ και θα μείνει πάντα εδώ, ισχυρό δυνατό, για να υπερασπίζεται τα συμφέροντα της Κύπρου και του λαού μας», Σε άλλο θέμα αναφέρεται στις εκλογές στην Τουρκία και γράφει για αλλαγή πολιτικού σκηνικού καθώς το φιλοκουρδικό κόμμα της Δημοκρατίας των Λαών (HDP) ξεπερνά το όριο του 10% και εισέρχεται στην Εθνοσυνέλευση, γεγονός που στερεί από τον Πρόεδρο Ερντογάν την παντοδυναμία. Αλλού, γράφει ότι η ελληνική κυβέρνηση επιχειρεί να διερευνήσεις τις διαθέσεις των εταίρων επί της κοινής πρότασης ΕΕ και ΔΝΤ, δηλαδή εάν υπάρχει βούληση για υποχωρήσεις σε σημεία που θεωρεί απαράδεκτα.