Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Στα πρωτοσέλιδα σήμερα προβάλλονται οι διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους θεσμούς για κατάληξη σε συμφωνία, στις δηλώσεις του Υπ. Δικαιοσύνης για τα σκάνδαλα για την οικονομία και τις επικείμενες συλλήψεις για προνομιακά δάνεια.

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Κύριό του θέμα του υπό τον τίτλο “Αγκάθια στις εγγυήσεις” και αναφέρει ότι διαφωνίες στο θέμα των εγγυήσεων φαίνεται να διαπιστώνονται από τις πρώτες τοποθετήσεις στις διαπραγματεύσεις, κατά το ξεκαθάρισμα θέσεων. Αλλού γράφει ότι είναι κρίσιμα τα επόμενα 24ωρα για την Αθήνα και ότι η Κυβέρνηση έχει ετοιμάσει ένα προσχέδιο προτάσεων για συμφωνία καταγράφοντας συγκλίσεις και διαφορές. Επίσης ο “Φ” στην πρώτη του σελίδα γράφει ότι οι Βρετανοί αρνούνται να συνεργαστούν και αδιαφορούν για τα διαβήματα της Λευκωσίας για απαγωγή Κυπρίου πολίτη με αποικιακό νόμο και μεταφορά του σε φυλακές στην Αγγλία.

ΑΛΗΘΕΙΑ: Με τίτλο στο κύριό της θέμα “Επίκεινται συλλήψεις”  αναφέρεται στις δηλώσεις του Υπ. Δικαιοσύνης ότι η Νομική Υπηρεσία ετοιμάζει εντάλματα εναντίον υψηλόβαθμων στελεχών τραπεζών και ΣΠΕ για προνομιακά δάνεια. Αλλού αναφέρει ότι αγώνα δρόμου διεξάγουν οι διαπραγματευτές για να προλάβουν μέχρι τις 17 Ιουνίου που θα γίνει η επόμενη συνάντηση των ηγετών και αναμένεται να τεθούν οι συγκλίσεις και αποκλίσεις. Σε άλλο ρεπορτάζ η “Α” αναφέρεται στις δηλώσεις του Ισραηλινού Πρωθυπουργού με αφορμή τη νιτρική αμμωνία που βρέθηκε στη Λάρνακα.

ΣΗΜΕΡΙΝΗ: Με τίτλο “Αδειάζει η κλεψύδρα” γράφει ότι νέα επικοινωνία είχαν χθες Τσίπρας-Μέρκελ-Ολάντ για επίτευξη συμφωνίας και ότι σήμερα αναμένεται συνάντηση Μέρκελ με Ολάντ και Γιούνκερ. Σε άλλο πρωτοσέλιδο δημοσίευμα η “Σ” φιλοξενεί εκτενές ρεπορτάζ του ΚΥΠΕ για θέματα περιβάλλοντος και αειφόρου ανάπτυξης στα σχολεία. Αλλού η εφημερίδα αναφέρει ότι ο Αρχηγός του ΓΕΕΦ έχει προειδοποιήσει με παραίτηση με αφορμή το νομοσχέδιο για τα ωράρια στην ΕΦ και θεωρεί ότι τυχόν αλλαγές θα πλήξουν το αξιόμαχο του στρατού.

ΧΑΡΑΥΓΗ: Με  τίτλο “Μήνυμα Τουρκίας σε ΕΕ” γράφει στο κύριό της θέμα ότι ο Τούρκος Υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων δεν θέλει αναφορές σε γενοκτονία των Αρμενίων, σε Κουρδικό Εργατικό Κόμμα κλπ στην έκθεση προόδου που αναμένεται να ψηφίσει σύντομα το ΕΚ. Αλλού φιλοξενεί το δεύτερο μέρος της συνέντευξης του ΓΓ του ΑΚΕΛ ο οποίος αναφέρεται μεταξύ άλλων σε θέματα ιδιωτικοποιήσεων, λειτουργίας της Νομικής Υπηρεσίας κλπ. Επίσης η “Χ” προβάλλει τα αιτήματα των κοινοτήτων Λινού-Φλάσου για διάνοιξη του οδοφράγματος Καλού Χωριού-Πέτρας.