Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

ΣΗΜΕΡΙΝΗ: Με τίτλο “Πακέτο ιδεών για αποκλιμάκωση” γράφει στο κύριο της θέμα ότι νέα σύνοδο του Ατυπου Συμβουλίου Αρχηγών προγραμμάτισε για την ερχόμενη Τρίτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος θα καταθέσει συγκεκριμένες ιδέες για τους περαιτέρω χειρισμούς. Αλλού αναφέρει ότι τα κόμματα θεωρούν ότι το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τις παραβιάσεις της Τουρκίας είναι ένα ισχυρό όπλο για την Κύπρο. Σε άλλο θέμα γράφει για το τί λένε Αμερικανοί και Ρώσοι για τις παραβιάσεις της Τουρκίας.

ΑΛΗΘΕΙΑ: Με τίτλο “Αρχίζουν έρευνες για απόδοση ευθυνών” γράφει ότι σε πειθαρχικές και διοικητικές έρευνες αναφορικά με τα όσα καταγγέλλονται εις βάρος του Γενικού Διευθυντή του ΚΟΤ Μάριου Χαννίδη και του Διευθυντή Τουρισμού Μιχάλη Μεταξά, θα προχωρήσει το ΔΣ του Οργανισμού το οποίο συνεδριάζει μεθαύριο Δευτέρα. Αλλού γράφει ότι ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ελέγχου Γιώργος Γεωργίου αποφάσισε να καλέσει την Επίτροπο Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού της ΕΕ Δανέζα Μαργκρέτε Βεστάγκερ ώστε να ξεκαθαρίσει η εικόνα για το μέλλον των Κυπριακών Αερογραμμών. Σε άλλο θέμα γράφει ότι οι τέσσερις κατηγορούμενοι στην υπόθεση ARISTO αρνήθηκαν τις κατηγορίες.

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Με  τίτλο “Δεν πληρώνουν οι ντιβέλοπερ” γράφει στο κύριο του θέμα ότι μόνο 328.000 ευρώ εισπράχθηκαν μέχρι στιγμής από τα 4,2 εκ. που αναμένεται να εισπραχθούν για φόρο ακίνητης ιδιοκτησίας από 214 επιχειρηματίες ανάπτυξης γης και για ακόμα μια φορά τα κρατικά έσοδα κι από αυτή την φορολογία προέρχονται κυρίως από τους απλούς πολίτες που ήδη πλήρωσαν δεκάδες εκατομμύρια. Αλλού γράφει ότι χιλιάδες μαθητές και φοιτητές έστειλαν μηνύματα επανένωσης του νησιού, στο πλαίσιο εκδηλώσεων καταδίκης του ψευδοκράτους στο οδόφραγμα του Αγίου Κασσιανού. Σε άλλο θέμα γράφει ότι απέλασαν κατηγορούμενο για υπόθεση βιασμού, τον αποφυλάκισαν με χάρη και τώρα τον γυρεύουν για τη δίκη.

ΧΑΡΑΥΓΗ: Κύριος τίτλο “Διασφάλιση του δημοκρατικού ελέγχου” γράφει ότι το ΑΚΕΛ ζητά όπως η Επιτροπή Ελέγχου προεδρεύεται πάντοτε από βουλευτή που προέρχεται από κόμμα της εκάστοτε αντιπολίτευσης. Σε άλλο θέμα γράφει ότι οι ΗΠΑ υποστηρίζουν το πακέτο φόρουμ για υδρογονάνθρακες και το βλέπουν ως ένα ακόμα σημείο συζήτησης όπως τα άλλα. Αλλού γράφει ότι η Τουρκία θέλει συμμετοχή στην αξιοποίηση του φυσικού αερίου.

Cyprus Mail: Με κύριο τίτλο “Δικηγόρος θέτει υπό αμφισβήτηση τα τέλη που οφείλει στο ΤΚΑ” γράφει ότι ο δικηγόρος Μιχάλης Παρασκευά εμφανίστηκε χθες ενώπιον του Δικαστηρίου για την πρώτη του ακρόαση στην υπόθεη που αφορά την άρνησή του να πληρώσει τις κοινωνικές ασφαλίσεις του για τους εννέα τελευταίους μήνες. Ο δικηγόρος κάνει λόγο για σχέδιο από την Κυβέρνηση να `σβήσει` το χρέος των 7.2 δις από τον Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Αλλού γράφει ότι η Σύνοδος των Γερόντων της Βουλής έκανε χθες έκκληση για καλύτερες συνθήκες ζωής για τα άτομα της τρίτης ηλικίας. Σε άλλο θέμα γράφει ότι οι ηγέτες του ισλαμικού κράτους ευθύνονται για μαζικά εγκλήματα πολέμου.