Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Στα πρωτοσέλιδα σήμερα προβάλλεται το  αίτημα του Εισαγγελέα για απόλυση του Ρίκκου Ερωτοκρίτου και η απάντηση του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα ότι και αυτός θα καταθέσει ανάλογο αίτημα και  η απόφαση για έκδοση διατάγματος για τα ωράρια των καταστημάτων και οι αντιδράσεις των εμπλεκομένων.

Cyprus Mail: Με τίτλο “Μέχρι νεοτέρας σώζoνται τα ψώνια της Κυριακής” που αναφέρει ότι το Υπουργικό έχει εκδώσει διάταγμα για άνοιγμα όλων των καταστημάτων τις Κυριακές. Αλλού αναφέρει ότι το ζεύγος των Τ/κ που ανήρτησε τη σημαία της Κυπριακής Δημοκρατίας τώρα είναι αντιμέτωπο με άλλες κατηγορίες για σκευωρία με στόχο να υπονομεύσουν το ψευδοκράτος. Επίσης η εφημερίδα αναφέρει σε άλλο ρεπορτάζ της ότι η Κύπρος βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις σε πίνακα του ΟΑΣΕ για θέματα εκπαίδευσης.

ΣΗΜΕΡΙΝΗ: Με τίτλο “Νομικό υπόβαθρο για παύση της Χρυστάλλας” στεγάζει το κύριό της θέμα  που αναφέρει ότι η Νομική Υπηρεσία έχει εντοπίσει το νομικό υπόβαθρο πάνω στο οποίο θα στηρίξει το αίτημά της για παύση της Διοικήτριας. Σε άλλο ρεπορτάζ η εφημερίδα γράφει ότι σκληραίνει η κόντρα Γενικού και Βοηθού Εισαγγελέα μετά την ανταλλαγή χθες ανακοινώσεων και τα αιτήματα για παύσεις και απολύσεις. Επίσης η “Σ” αναφέρεται σε `βόμβα` της Κυβέρνησης με το διάταγμα για τα ωράρια των καταστημάτων ενώ προβάλλει και τις αντιδράσεις κομμάτων και εμπλεκομένων.

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Με τίτλο “10 χαρτιά στα χέρια Κληρίδη” και αναφέρει ότι ο Γενικός Εισαγγελέας έχει δέκα υποθέσεις στο χέρι του για αναστολές ποινικών διώξεων από τον Ρίκκο Ερωτοκρίτου και με αυτές απευθύνεται στο Ανώτατο με αίτημα για απόλυσή του. Αλλού αναφέρει ότι νομοσχέδιο του Τμήματος Οδικών Μεταφορών εισάγει νέες ρυθμίσεις για διαγραφή οχημάτων στον ένα χρόνο που δεν θα έχουν ανανεώσει την άδεια κυκλοφορίας. Σε άλλο δημοσίευμα ο “Φ” αναφέρει ότι η τουρκική πλευρά έχει διαμηνύσει πως το θέμα λειτουργίας της Τύμπου δεν θα προχωρήσει λόγω αντιδράσεων από ε/κ πλευράς.

ΧΑΡΑΥΓΗ: Με τίτλο στο κύριό της θέμα “Ανάρμοστα και αναγέλαστα β` γύρος…” αναφέρεται στην ανακοίνωση για κατάθεση αιτήματος από τον Εισαγγελέα για απόλυση του Βοηθού Εισαγγελέα και την ανακοίνωση Ρίκκου ότι θα προσφύγει και ο ίδιος για απόλυση του Κώστα Κληρίδη. Σε άλλο ρεπορτάζ αναφέρει ότι τα καταστήματα με διάταγμα θα είναι όλα ανοικτά τις Κυριακές και ότι εκτάκτως συνέρχεται σήμερα η Επιτροπή Εργασίας της Βουλής για εξέταση των νέων δεδομένων. Αλλού η “Χ” γράφει ότι ο ΠτΔ μετέφερε ενθαρρυντικά μηνύματα στη χθεσινή συνεδρίαση του Συμβουλίου πολιτικών αρχηγών.

ΑΛΗΘΕΙΑ: Κύριό της θέμα με τίτλο “`Ύποπτα συμβόλαια πάνω από 100 εκατ.” και αναφέρει ότι ο Γενικός Ελεγκτής έστειλε φάκελο που αφορά τα συμβόλαια του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Λευκωσίας στο Γενικό Εισαγγελέα και από έρευνα προκύπτουν σοβαρά ποινικά αδικήματα. Αλλού αναφέρει ότι βρίσκεται στα χέρια του Ανωτάτου το θέμα Ρίκκου Ερωτοκρίτου μετά το αίτημα για απόλυσή του. Επίσης η “Α” προβάλλει στην πρώτη της σελίδα το θέμα που προέκυψε με την έκθεση της επιτροπής ελέγχου του ΑΚΕΛ για τη Δρομολαξιά και γράφει ότι η τύχη Κατσουρίδη θα κριθεί στην ΚΕ του κόμματος.