Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Στα πρωτοσέλιδα σήμερα προβάλλεται το δείπνο  Αναστασιάδη – Ακιντζί, που φιλοξένησαν τα Ηνωμένα `Εθνη στο Λήδρα Πάλας και η ανακοίνωση της επανέναρξης των συνομιλιών για το Κυπριακό στις 15 Μαΐου. Επίσης προβάλλονται  οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης με αφορμή τοποθέτηση του ΥΠΕΞ Ιωάννη Κασουλίδη για το παράνομο αεροδρόμιο στην Τύμπου και η αναμενόμενη αναφορά στο Ανώτατο του νόμου για τα ωράρια των καταστημάτων από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

ΣΗΜΕΡΙΝΗ: Με κύριο τίτλο “`Εναρξη χωρίς χρονοτριβή” αναφέρει πως την Παρασκευή θα επαναρχίσουν οι συνομιλίες για το Κυπριακό και πως ήταν θετικό το κλίμα στο χθεσινό δείπνο στο Λήδρα Πάλας. Σε άλλο θέμα αναφέρει πως οι γιατροί θα αποφασίσουν εάν και πότε θα είναι σε θέση να ανακριθεί ο φερόμενος ως δράστης της πρόσφατης δολοφονίας των δυο ηλικιωμένων. Επίσης γράφει πως βάλλει η αντιπολίτευση κατά του ΥΠΕΞ Ιωάννη Κασουλίδη, με αφορμή την τοποθέτησή του για το παράνομο αεροδρόμιο στην Τύμπου.

ΑΛΗΘΕΙΑ: Κύριο της θέμα με τίτλο “Πρώτο βήμα για το μέλλον” πως την Παρασκευή το πρωί θα συναντηθούν εκ νέου Αναστασιάδης – Ακιντζί και πως αρχίζουν με ΜΟΕ χαμηλής πολιτικής. Σε άλλο θέμα αναφέρει πως διαφωνεί ο Γιαννάκης Ομήρου μετά την απόφαση για στροφή της ΕΔΕΚ στο Κυπριακό, με την αποκήρυξη της Διζωνικής, Δικοινοτικής Ομοσπονδίας. Επίσης γράφει πως το Εurogroup ανέφερε σε δήλωση μετά τη χθεσινή του συνεδρία πως θα αποφασίσει για την πιθανή αποδέσμευση δόσεων της τρέχουσας συμφωνίας για την Ελλάδα από τη στιγμή που οι θεσμοί καταλήξουν σε συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο για την ολοκλήρωση της τρέχουσας αξιολόγησης.

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Με κύριο τίτλο “Πιάνουν αμέσως δουλειά” γράφει πως με συζήτηση των λεπτομερειών για την πάρα πέρα πορεία της διαδικασίας στο Κυπριακό επαναρχίζουν την ερχόμενη Παρασκευή οι συνομιλίες μεταξύ του Προέδρου Αναστασιάδη και του ηγέτη των Τουρκοκυπρίων Μουσταφά Ακιντζί. Αλλού σημειώνει πως στα νομοσχέδια για την πακετοποίηση δανείων και τη ρύθμιση του προβλήματος με τους κατόχους ακινήτων που έχουν εγκλωβιστεί εξαιτίας υποθηκών των ντιβέλοπερ έχει κολλήσει η έκτη αξιολόγηση από την Τρόικα. Επίσης αναφέρει πως σε διαμονές στα ξενοδοχεία του ψευδοκράτους πάνε τα περισσότερα χρήματα των Ελληνοκυπρίων αυτή την περίοδο.

ΧΑΡΑΥΓΗ: Κύριο της θέμα με τίτλο “Επανέναρξη συνομιλιών στις 15 Μαΐου” γράφει πως “κοινό όραμα, κοινός στόχος” είναι οι τέσσερις λέξεις – κλειδιά που διατύπωσαν και οι δύο ηγέτες στην ψεσινή συνάντησή τους στο Λήδρα Πάλας. Αλλού γράφει πως παίρνει στο Ανώτατο την απόφαση της Βουλής για τα ωράρια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Επίσης αναφέρεται στην επαναβεβαίωση της υποστήριξης στη λύση Διζωνικής, Δικοινοτικής Ομοσπονδίας στην έκθεση Προόδου της Τουρκίας που εγκρίθηκε από την Επιτροπή Εξωτερικών του Ευρωκοινοβουλίου.

Cyprus Mail: Κύριο της θέμα με τίτλο “Νέες συνομιλίες ξεκινούν την Παρασκευή” στην επανέναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό την Παρασκευή, σημειώνοντας πως το χθεσινοβραδινό δείπνο διεξήχθη σε ένα θετικό κλίμα. Αλλού αναφέρει πως ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ εξέφρασε τη θέση πως η διζωνική ομοσπονδία είναι ρατσιστική. Σε άλλο θέμα γράφει πως ένα ανθεκτικό σε αντιβιοτικά μικρόβιο ευθύνεται για την εξάπλωση του τυφοειδούς πυρετού παγκόσμια.