Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Στα πρωτοσέλιδα σήμερα προβάλλονται οι εξελίξεις στο Κυπριακό, η τηλεφωνική συνομιλία Αναστασιάδη – Μπάιντεν, η σημερινή 4ωρη στάση εργασίας κυβερνητικών ιατρών, νοσηλευτών και άλλων εργαζομένων στα δημόσια νοσηλευτήρια, το “ναι” της Τρόικας στο πλαίσιο αφερεγγυότητας και οι αλλαγές στη δημόσια εκπαίδευση που εξήγγειλε ο Υπουργός Παιδείας.

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Κύριο του θέμα με τίτλο “Σε βηματισμούς Άγκυρας” πως Ερντογάν και Ακιντζί κάλεσαν Ελλάδα και Κύπρο να συνεργαστούν για λύση και δεν άφησαν να φανεί δημοσίως καμία διαφορά μεταξύ τους. Αλλού σημειώνει πως η Τρόικα συναίνεσε στο πλαίσιο αφερεγγυότητας, το οποίο νομικά μπαίνει σε εφαρμογή από αύριο και πρακτικά από τα μέσα Ιουνίου. Γράφει επίσης πως αντιπροσωπεία Γενικών Διευθυντών Υπουργείων έθεσε θέμα χρήσης των υπηρεσιακών οχημάτων και για προσωπικούς σκοπούς.

ΣΗΜΕΡΙΝΗ: Με κύριο τίτλο “Καίει στον πυρετό ο τομέας της υγείας” αναφέρει πως με καζάνι που βράζει μοιάζει ο τομέας της δημόσιας υγείας, με τους επηρεαζόμενους επαγγελματίες να κάνουν πράξη τις προειδοποιήσεις τους και να εφαρμόζουν απεργιακά μέτρα. Αλλού σημειώνει πως σε ρινγκ μετατράπηκε χθες δικαστική αίθουσα στο Κακουργιοδικείου Λεμεσού, με αφορμή την αθώωση κατηγορούμενης για το φόνο του συζύγου της. Η “Σ” αναφέρεται και στην τηλεφωνική συνομιλία Αναστασιάδη-Μπάιντεν, σημειώνοντας πως ο Πρόεδρος Αναστασίαδης φέρεται να ζήτησε από τον Αμερικανό Αντιπρόεδρο να επαναλάβει την πρωτοβουλία του για την Αμμόχωστο.

ΧΑΡΑΥΓΗ: Κύριος τίτλος “Παραλύουν τα δημόσια νοσοκομεία” αναφέρει πως παραλύσουν σήμερα τα κρατικά νοσηλευτήρια, καθώς η πλειοψηφία των εργαζομένων σε αυτά – γιατροί και νοσηλευτές – απεργούν λόγω της μη ικανοποίησης χρόνιων αιτημάτων τους. Επίσης αναφέρεται πρωτοσέλιδα και δημοσιεύοντας σχετική φωτογραφία στις εκταφές από ομαδικό τάφο στο κοιμητήριο Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης. Επίσης αναφέρεται σε “τέλειο συγχρονισμό” ΟΕΒ και κυβέρνησης για ποινικοποίηση των απεργιών.

Cyprus Mail: Με κύριο τίτλο “Δεν είμαι μάγος, δηλώνει ο Ακιντζί” αναφέρεται στη συνάντηση Ερτογάν-Ακιντζί στην Άγκυρα, σημειώνοντας πως ο Τ/κ ηγέτης είπε στον Ερντογάν πως είναι ενθαρρυμένος από το θετικό κλίμα μετά τις “εκλογές” του περασμένου μήνα. Σημείωσε παράλληλα πως δεν είναι μάγος και πως χρειάζεται συμφωνία και από τις δυο πλευρές για να υπάρξει λύση. Αλλού η εφημερίδα γράφει πως ο Υπουργός Παιδείας δήλωσε πως τα ωρολόγια προγράμματα στα σχολεία θα τεθούν σε ισχύ από το Σεπτέμβριο. Επίσης αναφέρεται στην επιστροφή του Μάριου Ματσάκη στο ΔΗΚΟ.