Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων προβάλλεται σήμερα θέμα με το ωράριο των καταστημάτων, η επανέναρξη των συνομιλιών στο κυπριακό,  οι “ενστάσεις” του ΔΣ της ΑΗΚ προς τον Υπουργό Οικονομικών για “χειραγώγηση του Οργανισμού από την Κυβέρνηση” και η ομολογία του πατέρα ότι σκότωσε την τετράχρονη κόρη του Άννυ.

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Κύριο του θέμα με τίτλο “Ρίχνει άγκυρα στα βαθιά” γράφει ότι ο Έσπεν Μπαρθ Άιντα στοχεύει να ρίξει από την αρχή τους Αναστασιάδη και Ακιντζί στα βαθιά, για συζήτηση της ουσίας του Κυπριακού, έχοντας ως πλάνο να ολοκληρωθεί η διαδικασία των διαπραγματεύσεων σύντομα. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ανατρέπονται τα υφιστάμενα ωράρια λειτουργίας των καταστημάτων, που επέτρεπαν το άνοιγμα τους και την Κυριακή τα τελευταία δύο χρόνια. Αλλού γράφει για εντατικές διαπραγματεύσεις της ΔΕΦΑ για το φυσικό αέριο.

ΑΛΗΘΕΙΑ: Κύριο της θέμα “Η καλύτερη ευκαιρία!..” και γράφει ότι ο Ειδικός Σύμβουλος των Ηνωμένων Εθνών Έσπεν Άιντα με προφανή ικανοποίηση ανήγγειλε χθες ότι επαναρχίζουν οι διαπραγματεύσεις προσθέτοντας ότι το κλίμα που έχει δημιουργηθεί επιτρέπει μια πραγματικά ουσιαστική διαπραγμάτευση. Σε άλλο θέμα γράφει ότι εικοσιεπτάχρονος Ελλαδίτης, βιολογικός πατέρας της μικρής Άννυ, ομολόγησε ότι τη σκότωσε και αποκάλυψε φρικτές λεπτομέρειες για το έγκλημα. Αλλού αναφέρεται σε “επικίνδυνο κλίμα στο ποδόσφαιρο”.

ΣΗΜΕΡΙΝΗ: Με τίτλο “Επανέναρξη του διαλόγου ανήγγειλε ο Άιντα” αναφέρει ότι ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο, Έσπεν Μπαρθ Άιντα, εξήγγειλε, χθες βράδυ, την επανέναρξη των συνομιλιών για λύση του Κυπριακού, αφήνοντας όμως ανοικτή την ημερομηνία η οποία, όπως είπε, εξαρτάται από τους δύο ηγέτες. Σε άλλο θέμα γράφει ότι σκότωσε, τεμάχισε κι έψησε την Άννυ ο πατέρας της. Αλλού προβάλλει τη δήλωση δικηγόρου της Δημοκρατίας “λιθοβολήστε με στο αίθριο της Βουλής”.

ΧΑΡΑΥΓΗ: Με τίτλο “Γραπτή ένσταση στη χειραγώγηση της ΑΗΚ” αναφέρει ότι με εκκωφαντική σιωπή απάντησε ο Υπουργός Οικονομικών στη γραπτή επιστολή του ΔΣ της ΑΗΚ με την οποία εκφράζεται σφοδρή ένσταση στη χειραγώγηση του Οργανισμού από την Κυβέρνηση. Σε άλλο θέμα γράφει ότι παράθυρο ευκαιρίας για λύση του Κυπριακού χαρακτήρισαν χθες ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, καθώς και εκπρόσωποι της Δικοινοτικής Πρωτοβουλίας Ειρήνης την ανάδειξη Ακιντζί στην ηγεσία της τ/κ κοινότητας. Αλλού προβάλλει προτάσεις του ΑΚΕΛ για στήριξη των προσφύγων.

Cyprus Mail:  Με τίτλο “`Θετικό κλίμα` για επανέναρξη των συνομιλιών, γράφει πως οι συνομιλίες για λύση του κυπριακού προβλήματος θα επαναρχίσουν σε εποικοδομητικό κλίμα που μπορεί να οδηγήσει σε πραγματικά ουσιαστικές διαπραγματεύσεις, είπε χθες ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ των ΗΕ Έσπεν Μπαρθ Άιντα. Σε άλλο θέμα προβάλλει τη μετονομασία λυκείου στην Αραδίππου σε λύκειο “Τάσος Μητσόπουλος”. Αλλού γράφει ότι η νέα πριγκίπισσα της Βρετανίας πήρε το όνομα Σάρλοτ.