Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Στα πρωτοσέλιδα σήμερα προβάλλεται η σημερινή τριμερής συνάντηση Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου που θα πραγματοποιηθεί στο Προεδρικό Μέγαρο και τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης για τους Τ/Κ που εξήγγειλε χθες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

ΣΗΜΕΡΙΝΗ: Με τίτλο “Με πεσκέσι πάει στη συνάντηση ο Πρόεδρος” γράφει ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα ανακοινώσει στον κ. Ακιντζί πέντε ΜΟΕ το Σάββατο σε συνάντησή τους. Ωστόσο ο Τ/κ ηγέτης ανακοίνωσε ότι δεν ορίστηκε ακόμα ούτε η ημερομηνία ούτε ο χώρος της συνάντησης. Προβάλλει αλλού χθεσινοβραδινή βόλτα του Προέδρου Αναστασιάδη με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα στην οδό Λήδρας ο οποίος θα συμμετάσχει σήμερα στην τριμερή συνάντηση Κύπρου, Ελλάδας, Αιγύπτου σε επίπεδο αρχηγών κρατών. Αναφέρει επίσης ότι έκαψαν το αυτοκίνητο του πρώην κυβερνητικού Εκπροσώπου Μιχάλη Παπαπέτρου. Εκ πρώτης όψεως, η αστυνομία θεωρεί ότι η πυρκαγιά τέθηκε κακόβουλα.

ΑΛΗΘΕΙΑ: Με  τίτλο “Τέσσερα βήματα καλής θέλησης” αναφέρεται σε τέσσερα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης που εξήγγειλε χθες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για την δημιουργία κλίματος εμπιστοσύνης. Αλλού γράφει ότι η Κύπρος άντλησε 1 δις από την έκδοση ομολόγων η οποία υπερκαλύφθηκε σχεδόν κατά το διπλάσιο ενώ το επιτόκιο ήταν της τάξης του 3,875% και η απόδοση 4%. Η “Α” προβάλλει επίσης ότι ο Γενικός Εισαγγελέας διόρισε δύο νέους ποινικούς ανακριτές για την έρευνα σχετικά με τον Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα. Δήλωσε επίσης ότι οι έρευνες για την οικονομία προχωρούν με μεθοδικότητα.

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Κύριο θέμα του “Μέτρα για προθέρμανση” και αναφέρει ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, ο οποίος δημιούργησε ανοικτό κανάλι επικοινωνίας με τον Μουσταφά Ακιντζί, προχώρησε χθες σε δύο πρωτοβουλίες ενόψει της επανέναρξης των διαπραγματεύσεων. Αλλού αναφέρει ότι η έκθεση της Ομάδας των Εμπειρογνωμόνων κατά της Διαφθοράς του Συμβουλίου της Ευρώπης (GRECO) είναι καταπέλτης για την Κύπρο. Γράφει επίσης ότι εξαιτίας του “άνοιξε-κλείσε” της στρόφιγγας, άρχισαν να καταγράφονται βλάβες στην υδροδότηση στην Λευκωσία.

ΧΑΡΑΥΓΗ: Κύριο θέμα της με τίτλο “Χρήσιμα το ΜΟΕ, ώρα και για συνομιλίες ουσίας” και γράφει ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανακοίνωσε τέσσερα νέα ΜΟΕ τα οποία αναμένεται να συμβάλουν στη δημιουργία κατάλληλου κλίματος. Γράφει επίσης ότι ενώ τα φράγματα είναι γεμάτα και η υποδομή για τις αφαλατώσεις ολοκληρωμένη, η Λευκωσία βρίσκεται χωρίς νερό εδώ και μια βδομάδα. Προβάλλει επίσης ότι οι διαμάχες στον ΔΗΣΥ “έφαγαν” τον Γιώργο Τσαλακό ο οποίος παραιτήθηκε από την προεδρία του ΔΣ του ΡΙΚ επικαλούμενος προσωπικούς λόγους.

Cyprus Mail:  Κύριο θέμα της “Η πώληση των νέων ομολόγων έφερε ένα δις ευρώ” και αναφέρεται σε δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών ότι ετοιμάστηκε το σκηνικό για έξοδο της οικονομίας από την κρίση. Προβάλλει αλλού το ζεύγος Τ/κ που σύρεται στα “δικαστήρια” στα κατεχόμενα επειδή ύψωσαν την κυπριακή σημαία έξω από το σπίτι τους και το κατάστημά τους στην Αμμόχωστο και που εναποθέτει τις ελπίδες του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη. Η “CM” γράφει επίσης ότι οι νεκροί από τον σεισμό στο Νεπάλ αναμένεται να φθάσουν στις 10 χιλιάδες.