Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Στα πρωτοσέλιδα σήμερα προβάλλεται το θέμα της δίωξης του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα,  η αναμέτρηση Έρογλου-Ακιντζί στα κατεχόμενα και η απόφαση της ΟΕΛΜΕΚ για το νέο σύστημα διορισμών των εκπαιδευτικών.

ΑΛΗΘΕΙΑ: Με τίτλο «Ναι της ΟΕΛΜΕΚ στο νέο σύστημα διορισμών» γράφει στο κύριο της θέμα ότι ιστορική απόφαση για τους εκπαιδευτικούς πήρε χθες η Οργάνωση, αφού αποδέχθηκε το νέο σύστημα διορισμών που προτείνει το Υπουργείο Παιδείας. Σε άλλο θέμα, γράφει ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες συμφώνησαν χθες τον τριπλασιασμό των κονδυλίων για έρευνες και διάσωση μεταναστών στη Μεσόγειο. Επίσης, γράφει ότι διαστρεβλώνουν δηλώσεις του Προέδρου Αναστασιάδη στα κατεχόμενα.

ΣΗΜΕΡΙΝΗ: Με τίτλο «Βολές Οδυσσέα κατά παρεμβάσεων στο θέμα Ρίκκου», γράφει ότι σοβαρότατες αιχμές για προσπάθειες παρεμπόδισης της «επιβεβλημένης εκδίκασης της υπόθεσης» κατά του Ρίκκου Ερωτοκρίτου άφησε ο Γενικός Ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης, ενώ επαίνεσε τις ενέργειες του Γενικού Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη. Αλλού, γράφει για την αντίδραση του Ρ. Ερωτοκρίτου στο διορισμό του ιδιώτη δικηγόρου Ηλία Στεφάνου ως κατήγορου, με τον Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα να ζητά από τον Αρχηγό Αστυνομίας προστασία των καταθέσεών του. Επίσης γράφει ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης συναντάται εντός της ημέρας με Πούτιν και Ολάντ στην Αρμενία, στο περιθώριο των εκδηλώσεων για τα 100χρονα της Γενοκτονίας.

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Κύριο του θέμα «Αναζητούνται στηρίγματα» και γράφει ότι η Λευκωσία κινείται προς τις Βρυξέλλες και σε ισχυρούς παίκτες του Συμβουλίου Ασφαλείας ενόψει της επανέναρξης των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πρόεδρος είχε χθες στις Βρυξέλλες σύντομη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κομισιόν, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής. Αλλού γράφει ότι ο δικηγόρος Ηλίας Στεφάνου ξεκίνησε τη μελέτη των μαρτυριών προκειμένου να ετοιμάσει το κατηγορητήριο εναντίον του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα. Επίσης γράφει ότι η πρόταση Shell για εξαγορά της BG καθυστερεί το αέριο από το «Αφροδίτη».

ΧΑΡΑΥΓΗ: Κύριο της θέμα «Κροκοδείλια τα δάκρυά τους για μετανάστες»  αναφέρει ότι το μήνυμα εκδήλωσης της ΠΕΟ στη Λευκωσία ήταν «Φτάνει πια οι ανθρώπινες ζωές να μετρούνται με χρήμα. Φτάνει τόση υποκρισία και τόσα κροκοδείλια δάκρυα για ζωές που χάνονται λόγω απάνθρωπων πολιτικών αποφάσεων», την ώρα που η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ επιβεβαίωνε τον κακό εαυτό της. Ακόμη, γράφει ότι η Κυβέρνηση μοίρασε κάθε θέση εργασίας σε δύο θέσεις μερικής απασχόλησης. Επίσης, αναφέρεται στην παράταση του δικαιώματος ένστασης μέχρι τέλος του έτους για τις αξίες ακινήτων, που ψηφίστηκε χθες από τη Βουλή.

Cyprus Mail: Με τίτλο «Πλησιάζει η αναμέτρηση Έρογλου-Ακιντζί» σημειώνει ότι η «προεκλογική» καμπάνια στα κατεχόμενα γίνεται ολοένα και πιο βρώμικη, με το επιτελείο του Έρογλου να καταφεύγει σε αρνητικές τακτικές. Σε άλλο θέμα γράφει ότι οι Δήμαρχοι της Λευκωσία συζητούν την ενοποίηση της συλλογής απορριμάτων. Ακόμη, γράφει ότι η υποβολή εντύπων φορολογικών δηλώσεων λήγει την επόμενη εβδομάδα.

Cyprus Weekly: Με τίτλο «Μάχη δύο κόσμων» τιτλοφορεί το πρωτοσέλιδό της η εβδομαδιαία αγγλόγλωσση εφημερίδα αναφερόμενη στην αναμέτρηση της Κυριακής στα κατεχόμενα μεταξύ του Μουσταφά Ακιντζί που υποστηρίζει τη λύση και του σκληροπυρηνικού Ντερβίς Έρογλου. Σε άλλο θέμα γράφει ότι η Noble θα προχωρήσει με την εξόρυξη φυσικού αερίου. Επίσης γράφει ότι οι καταναλωτές πιέζουν για να παραμείνουν τα ωράρια των καταστημάτων τα απογεύματα και την Κυριακή.

Η εβδομαδιαία εφημερίδα «Το Ποντίκι» με τίτλο «Τότε είπαμε όχι, Τώρα;» γράφει ότι σαν σήμερα πριν από 11 χρόνια οι Έλληνες της Κύπρου αντιστάθηκαν σθεναρά και προχώρησαν σε μια – χωρίς υπερβολή – επανάσταση κατά ντόπιων και ξένων που επιθυμούσαν κλείσιμο του Κυπριακού με το σχέδιο Ανάν. Εξάλλου, αναφέρεται στις «εκλογές» στα κατεχόμενα και γράφει ότι ο Ακιντζί δεν σβήνει τη σημαία στον Πενταδάκτυλο. Κάνει λόγο επίσης για τον κίνδυνο εκκένωσης της Κύπρου από πιθανό ατύχημα στο Ακκιουγιου.