Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Στα πρωτοσέλιδα σήμερα προβάλλεται η αναβολή για σήμερα της κρίσιμης συνεδρίας της Ολομέλειας της Βουλής για το πλαίσιο αφερεγγυότητας, η ολοκλήρωση της κατάθεσης του Ρίκκου Ερωτοκρίτου στην Αστυνομία και οι δηλώσεις Αναστασιάδη-Τσίπρα στην Αθήνα.

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Κύριό του θέμα με τίτλο “Έρευνα για αναστολές δίωξης” γράφει ότι 700 φακέλους εταιρειών στις οποίες έγινε αναστολή ποινικής δίωξης από τη Γενική Εισαγγελία για υποχρεώσεις τους στο ΦΠΑ παρέλαβε χθες από τα γραφεία του ΦΠΑ ομάδα του Γ. Ελεγκτή που πραγματοποίησε αιφνίδια έφοδο. Αλλού γράφει ότι Τσίπρας και Αναστασιάδης συζήτησαν χθες τις εξελίξεις και αποφάσισαν συντονισμό ενεργειών και κινήσεων. Γράφει επίσης ότι η Τουρκία επιδιώκει το κλείσιμο των ερευνών που διεξάγονται από τις κατοχικές αρχές για τα αίτια εξαφάνισης και θανάτου Ελληνοκυπρίων.

ΑΛΗΘΕΙΑ: Κύριό της θέμα που τιτλοφορείται “Η ισορροπία του τρόμου” γράφει ότι σήμερα το μεσημέρι θα κριθεί τελικά η τύχη του πλαισίου αφερεγγυότητας αφού δεν έγινε κατορθωτό χθες να συνεδριάσει η Ολομέλεια λόγω των διαδοχικών διαβουλεύσεων μεταξύ κομμάτων ώστε να επιτευχθεί πλειοψηφία. Γράφει, επίσης, ότι κοινή διαπίστωση του Έλληνα Πρωθυπουργού και του Προέδρου Αναστασιάδη είναι ότι δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων. Αλλού αναφέρει ότι επιστρέφονται 20 εκ. ευρώ στο κράτος για το Lefco.

ΣΗΜΕΡΙΝΗ: Με τίτλο “Μεγάλο Σάββατο για διέξοδο από τις εκποιήσεις”, η εφημερίδα γράφει ότι με το ισοζύγιο των δυνάμεων να βρίσκεται στην απόλυτη ισοψηφία, συνέρχεται σήμερα, εκ νέου, εκτάκτως, η Ολομέλεια της Βουλής για ψήφιση του πλαισίου αφερεγγυότητας. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι ο Ρίκκος Ερωτοκρίτου ολοκλήρωσε χθες την κατάθεση του στην Αστυνομία, η οποία άρχισε να την εξετάζει, προτού ενημερώσει τον Γενικό Εισαγγελέα τη Δευτέρα. Η εφημερίδα αναφέρεται επίσης πρωτοσέλιδα στις αυριανές παράνομες εκλογές στα κατεχόμενα.

ΧΑΡΑΥΓΗ: Με τίτλο “Ρεζιλίκια γιατί δεν βγαίνουν οι αριθμοί”,  γράφει ότι ένα άνευ προηγούμενου παζάρι βρίσκεται σε εξέλιξη σε σχέση με το πλαίσιο αφερεγγυότητας και τις εκποιήσεις με πρωταγωνιστές την Κυβέρνηση, το ΔΗΣΥ και το ΔΗΚΟ. Γράφει επίσης ότι ο βουλευτής Φειδίας Σαρίκας ενημερώθηκε για το κατηγορητήριο του ΣΑΠΑ, ενόσω ήταν στη Βουλή. Η εφημερίδα σε πρωτοσέλιδο άρθρο της γράφει ότι με κανονισμούς αντικαθιστά η Κυβέρνηση τα διατάγματα για τα ωράρια των καταστημάτων.

Cyprus Mail: Με τίτλο “Προετοιμάζονται για την τελική ψηφοφορία”, γράφει ότι για σήμερα το μεσημέρι αναβλήθηκε τελικά η κρίσιμη συνεδρία της Ολομέλεια της Βουλής για το πλαίσιο αφερεγγυότητας. Η εφημερίδα δημοσιεύει επίσης πρωτοσέλιδα φωτογραφικό στιγμιότυπο από τη χθεσινή εκδήλωση διαμαρτυρίας οργανώσεων οι οποίες διαφωνούν με τις εκποιήσεις ακινήτων. Αλλού γράφει ότι η 33χρονη Suzy Stride ευελπιστεί να γίνει η πρώτη κυπριακής καταγωγής βουλευτής στη Βρετανία στις επόμενες γενικές εκλογές της χώρας.