Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Στα πρωτοσέλιδα σήμερα τα θέματα που προβάλλονται είναι η  νέα κάθοδος του Ειδικού Συμβούλου του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Έσπεν Μπαρθ Έιντε στην Κύπρο σε μια προσπάθεια επανέναρξης των συνομιλιών, οι προϋποθέσεις που θέτει η Λευκωσία και η αναμονή των κινήσεων της Άγκυρας για μη ανανέωση της NAVTEX και το θέμα του πλαισίου αφερεγγυότητας που θα συζητηθεί και σήμερα στις αρμόδιες Επιτροπές της Βουλής.

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Κύριο του θέμα με τίτλο «Αναμένουν φως από Άγκυρα» ότι στόχος του Έσπεν Μπαρθ Έιντε, κατά τη νέα του κάθοδο στο νησί, είναι η ανακοίνωση της επανέναρξης των συνομιλιών και ότι η στάση της Τουρκίας θα καθορίσει την πορεία του Κυπριακού. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ανοικτά μέτωπα σε πολλές κατευθύνσεις έχει το Υπουργείο Υγείας σε ό,τι αφορά τη διαδικασία αυτονόμησης των κρατικών νοσοκομείων. Αλλού αναφέρεται σε νέο «ντέρμπι» για το πλαίσιο αφερεγγυότητας και ότι σήμερα, εκτάκτως στη Βουλή, θα συζητηθεί το θέμα, με τις κόκκινες γραμμές των κομμάτων να μοιάζουν απροσπέλαστες.

ΑΛΗΘΕΙΑ: Με τίτλο «Το μήνυμα της Άγκυρας περιμένει η Λευκωσία», γράφει ότι η επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για επίλυση του Κυπριακού εξαρτάται αποκλειστικά από τη στάση και συμπεριφορά της τουρκικής πλευράς, γεγονός που γνωρίζουν τα Ηνωμένα Έθνη. Αλλού γράφει ότι ο Νικόλας Παπαδόπουλος προειδοποιεί ότι το κόμμα του δεν θα ψηφίσει κανένα νομοσχέδιο της Κυβέρνησης για την αφερεγγυότητα, εάν δεν γίνουν αποδεκτές οι τροπολογίες που εισηγείται. Σε άλλο θέμα η εφημερίδα γράφει ότι στη Μόσχα θα βρίσκεται τη Μεγάλη Τετάρτη και τη Μεγάλη Πέμπτη ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έπειτα από πρόσκληση του Ρώσου Προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν.

ΣΗΜΕΡΙΝΗ: Με κύριο τίτλο «Αύριο τα νεότερα για επανέναρξη συνομιλιών», γράφει ότι την επανέναρξη των συνομιλιών για λύση του Κυπριακού, όπως όλα δείχνουν, θα ανακοινώσει αύριο, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ, ο οποίος φθάνει σήμερα μετά από επίσκεψη στην Άγκυρα. Αλλού γράφει αναφορικά με το θέμα της Ελλάδας, ότι ο Βαρουφάκης βρίσκεται στις ΗΠΑ και ο Τσίπρας πάει στη Μόσχα για βοήθεια. Αναφορικά με το πλαίσιο αφερεγγυότητας δύο Υπουργοί κλήθηκαν σήμερα στη Βουλή για εξηγήσεις.

ΧΑΡΑΥΓΗ: Κύριο της θέμα με τίτλο «Μνημόνιο με κρασί και μπίρα στο σπίτι», αναφέρει ότι με λιγότερα από 733 ευρώ το μήνα θα είναι υποχρεωμένοι να ζουν για τα επόμενα πέντε χρόνια όσοι δανειολήπτες θα ενταχθούν στο πλαίσιο αφερεγγυότητας. Αλλού προβάλλει τις χθεσινές μαζικές εκδηλώσεις μνήμης και τιμής των Καβάζογλου και Μισιαούλη στη Λευκωσία και το Δάλι. Σε άλλο θέμα γράφει ότι διαφωνεί η Κυβέρνηση για το προσόν της ελληνικής γλώσσας σε τομείς των ξενοδοχειακών υπηρεσιών.