Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Στα πρωτοσέλιδα σήμερα προβάλλεται το σκάνδαλο ΤΕΠΑΚ με τις νέες αποκαλύψεις, το αεροπορικό  δυστύχημα στις γαλλικές Άλπεις, τα υποθηκευμένα δάνεια και τα προβλήματα πολλών οικογενειών και η διαμαρτυρία των ξενοδοχοϋπαλλήλων.

ΠΟΛΙΤΗΣ: Κύριό του θέμα “Βρήκαν τη διαδρομή των εκατ. της Focus” και αναφέρεται μεταξύ άλλων στις δηλώσεις του Γενικού Εισαγγελέα για την πορεία των ερευνών για το ενδεχόμενο χρηματοδότησης κομμάτων από την εταιρεία του Μιχάλη Ζολώτα, προβάλλοντας και πληροφορίες ότι σύντομα οι αρχηγοί των κομμάτων ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ θα κληθούν στη νομική υπηρεσία για ενημέρωση. Αλλού αναφέρει ότι από το 2018 θα εφαρμοστεί το νέο σύστημα διορισμών στα σχολεία με μετρήσιμα κριτήρια. Σε άλλο ρεπορτάζ ο “Π” αναφέρει ότι σήμερα οι προτάσεις της Αθήνας θα τύχουν μιας πρώτης μελέτης σε τηλεδιάσκεψη του Euro working group.

ΑΛΗΘΕΙΑ: Κύριό της θέμα υπό τον τίτλο “Παρέμβαση αξιωματικού στο σκάνδαλο του ΤΕΠΑΚ” και γράφει ότι αναμένεται ο διορισμός ανεξάρτητου ποινικού ανακριτή για να διερευνήσει ισχυρισμούς για παρέμβαση αξιωματικού της Αστυνομίας στο ανακριτικό έργο. Αλλού αναφέρεται στην τραγωδία στις γαλλικές `Άλπεις στην οποία βρήκαν το θάνατο 150 άτομα. Επίσης η “Α” προβάλλει τις δηλώσεις του Υπουργού Γεωργίας στην επιτροπή Ελέγχου για σκάνδαλα στην ενοικίαση κτιρίου από το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων, για την επιτροπή Σιτηρών και άλλα.

ΣΗΜΕΡΙΝΗ: Με τίτλο “Βρέφη κι έφηβοι μεταξύ των 150 νεκρών” αναφέρει στο κύριό της θέμα ότι το πλήρωμα του αεροσκάφους της Germanwings, δεν εξέπεμψε σήμα κινδύνου ενώ έχανε ύψος επί οκτώ λεπτά. Αλλού αναφέρει ότι αύριο αναμένεται να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα για τη γεώτρηση στην Αμαθούσα τα οποία φαίνεται να είναι ασαφή με θετικές όμως ενδείξεις. Επίσης η “Σ” γράφει στο πρωτοσέλιδό της ότι βγήκαν στους δρόμους οι ξενοδοχοϋπάλληλοι για τις συμβάσεις και προειδοποιούν με κλείσιμο των ξενοδοχείων.

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Με τίτλο “Υποθήκες λαβύρινθος” είναι ο τίτλος του κυρίου θέματος του “Φιλελευθέρου” που γράφει ότι δεκάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες σπιτιών είναι εκτεθειμένοι από τα δάνεια κατασκευαστών. Προβάλλει επίσης την ανέγερση ηλιοθερμικού πάρκου με επένδυση 175 εκ. Ευρώ στην περιοχή Αχερά στην επαρχία Λευκωσίας με παραγωγή ρεύματος 50 μεγαβάτ σε ανταγωνιστική τιμή. Αλλού ο “Φ” γράφει ότι η Λευκωσία δια στόματος Προέδρου Αναστασιάδη και ΥΠΕΞ Κασουλίδη διαβεβαιώνει ότι δεν υπάρχουν σκιές στις σχέσεις Αθηνών – Λευκωσίας.

ΧΑΡΑΥΓΗ: Με τίτλο “Αλαζονεία Ιωνά και στο σχολείο των φυλακών” αναφέρει ότι `με προληπτική τρομοκρατία λόγου` ο Υπουργός Δικαιοσύνης προσπάθησε να δικαιολογήσει την απομάκρυνση των δύο δασκάλων από τις Κεντρικές Φυλακές και ότι οι δάσκαλοι εκφράζουν λύπη για τη διοχέτευση `παραποιημένων πληροφοριών και ψευδών στοιχείων`. Αλλού αναφέρει ότι η πρόταση του Υπ. Παιδείας για τα ωρολόγια προγράμματα παραπέμπει στην φιλοσοφία της πλήρους εξειδίκευσης και στο `κανάλιασμα` των μαθητών. Επίσης προβάλλεται από την “Χ” η νέα αεροπορική τραγωδία στις γαλλικές `Άλπεις.

Cyprus Mail:  Τιτλοφορεί το κύριό της θέμα “Αirbus συνετρίβη στις γαλλικές `Άλπεις” και αναφέρεται στη νέα αεροπορική τραγωδία με 150 νεκρούς μεταξύ αυτών και 16 μαθητές. Σε άλλο ρεπορτάζ αναφέρει ότι οι υπάλληλοι της ΑΗΚ κλιμακώνουν τα μέτρα τους και είναι πιθανές οι διακοπές στην ηλεκροδότηση. Επίσης αναφέρει ότι επί ποδός είναι η Αστυνομία με αυξημένα μέτρα λόγω και των λαμπρατζιών και των κροτίδων ενόψει Πάσχα.