Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Στα πρωτοσέλιδα σήμερα προβάλλεται το θέμα με τη διοικήτρια της  ΚΤ, τη σύγκρουση συμφερόντων στο συμβόλαιό της και οι επαφές για το θέμα αυτό στο Προεδρικό  με τον Πρόεδρο να παραπέμπει το ζήτημα στην Γενική Εισαγγελία για εξέταση.

ΣΗΜΕΡΙΝΗ: Με τίτλο “Μετωπική σύγκρουση και μάχη μέχρις εσχάτων” στεγάζει το κύριό της θέμα και γράφει ότι ο ΠτΔ έδωσε οδηγίες στον Γενικό Εισαγγελέα για να ενεργοποιήσει τις συνταγματικές πρόνοιες για απομάκρυνση της Διοικήτριας της ΚΤ. Σε άλλο δημοσίευμα αναφέρει ότι ξετυλίγεται το κουβάρι της δολοφονίας του Πόλυ Ποταμίτη στη Λεμεσό με τη σύλληψη στην Αθήνα ενός υπόπτου δέκα χρόνια μετά. Αλλού η “Σ” αναφέρεται στην συνέντευξη του Αρχηγού Αστυνομίας στο ΚΥΠΕ και τις τοποθετήσεις του μεταξύ άλλων για τις έρευνες για την οικονομία.

ΑΛΗΘΕΙΑ: Με τίτλο “Προς παύση η Γιωρκάτζη”  που γράφει ότι ο ΠτΔ σημειώνει πως αν γνώριζε για την σύγκρουση συμφερόντων δεν θα διόριζε την κ. Γιωρκάτζη και προσθέτει ότι όλα τα δεδομένα θα εξεταστούν από τον Γενικό Εισαγγελέα. Αλλού η εφημερίδα προβάλλει δηλώσεις του Νίκου Τορναρίτη για διάλυση της Βουλής και προκήρυξη πρόωρων εκλογών με τον ΔΗΣΥ να μιλά για προσωπικές απόψεις του Βουλευτή. Σε άλλο ρεπορτάζ η “Α” αναφέρει ότι βρέθηκε νεκρός στα Ιωάννινα ο φοιτητής που αγνοείτο από τις αρχές Φεβρουαρίου.

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Με τίτλο “Στο Ανώτατο ο γόρδιος δεσμός” γράφει στο κύριό του θέμα ότι ο Πρόεδρος ενεργοποιεί συνταγματικές πρόνοιες για απομάκρυνση της Χρ. Γιωρκάτζη μετά και την απροθυμία της να παραιτηθεί. Αλλού αναφέρει ότι η Πινδάρου εμφανίζεται ενοχλημένη με την δήλωση Τορναρίτη για διάλυση της Βουλής και προκήρυξη εκλογών και σημειώνει πως τέτοια πρόταση δεν τέθηκε ποτέ στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος. Επίσης ο “Φ” αναφέρει στην πρώτη του σελίδα ότι ερευνητικά ευρήματα του Χάρβαρντ και ΤΕΠΑΚ καταδεικνύουν κινδύνους για τη δημόσια υγεία στην Κύπρο λόγω κυρίως της σκόνης της ερήμου.

ΧΑΡΑΥΓΗ: Με τίτλο “Στο Ανώτατο η σύγκρουση με τη Διοικητή” και αναφέρει ότι η απαίτηση για παραίτησή της είναι καθολική και το Προεδρικό ζητά από τον Γενικό Εισαγγελέα να ενεργοποιήσει τις συνταγματικές πρόνοιες για απομάκρυνσή της. Σε άλλο θέμα η “Χ” γράφει ότι το ΑΚΕΛ στηρίζει τις προσπάθειες της Ελλάδας να έχει λόγο στα μέτρα που εφαρμόζει και αναφέρεται στις επαφές σήμερα στην Αθήνα του ΓΓ του κόμματος. Αλλού, γράφει για κριτήρια ανέλιξης και μεταθέσεων που ζητά για την Αστυνομία ο Αρχηγός της Δύναμης.