Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Στα πρωτοσέλιδα σήμερα προβάλλονται  θέματα όπως η  επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας  στη Ρωσία και το πώς εκλαμβάνει τα αποτελέσματα της επίσκεψης ο διεθνής παράγοντας, η πρώτη συνεδρία της Ad Hoc Επιτροπής τις Βουλής για τις Κυπριακές Αερογραμμές και οι νέες αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων.

ΣΗΜΕΡΙΝΗ: Με τίτλο «Χτύπησαν πάλι το κυπριακό ποδόσφαιρο» γράφει ότι στο στόχαστρο αυτή τη φορά βρέθηκε ο διαιτητής Βασίλης Δημητρίου στο αυτοκίνητο της συζύγου του οποίου τοποθετήθηκε εκρηκτικός μηχανισμός ο οποίος εξερράγη το βράδυ της Παρασκευής προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές στο όχημα και σε παρακείμενο σπίτι. Όπως αναφέρει η εφημερίδα πρόκειται για την πέμπτη βομβιστική επίθεση σε βάρος διαιτητή τον τελευταίο χρόνο. Αλλού η εφημερίδα αναφέρει ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διεμήνυσε ότι «θα συνεργαστούμε με τη Ρωσία χωρίς να λαμβάνουμε υπόψη ποιοι αντιδρούν». Σε άλλο θέμα της θέμα γράφει ότι η ad hoc Επιτροπή της Βουλής έθεσε το πλαίσιο για την έρευνά της για τις Κυπριακές Αερογραμμές.

ΑΛΗΘΕΙΑ: Με  τίτλο «Ισχυρή στήριξη από Ρωσία»  γράφει στο κύριο της θέμα ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε πλήρη ικανοποίηση για τα αποτελέσματα της επίσκεψης του στη Ρωσία αλλά και πως η επίσκεψη Αναστασιάδη και οι συμφωνίες που υπογράφηκαν στη Μόσχα αναδείχθηκαν σε διεθνές γεγονός, ενώ Έρογλου και Λονδίνο εξέφρασαν ανησυχίες. Επίσης γράφει ότι τρεις Σύροι μόνιμοι κάτοικοι Κύπρου θα δικαστούν για την παράνομη εξαγωγή μεταχειρισμένων οχημάτων στη Συρία, μέσω του κατεχόμενου λιμανιού της Κερύνειας και της Τουρκίας και πως κάποια από τα διπλοκάμπινα που έχουν αποστείλει στη Συρία έχουν καταλήξει στους τζιχαντιστές. Αλλού η εφημερίδα κάνει λόγο για νέα εμπρηστική ενέργεια εναντίον του κυπριακού ποδοσφαίρου με την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στο αυτοκίνητο της συζύγου του διαιτητή Βασίλη Δημητρίου.

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Με τίτλο  «Δεύτερο καπέλο στα καύσιμα» γράφει στο κύριο του θέμα ότι νέα στοιχεία που κατέχει το Υπουργείο Εμπορίου αποδεικνύουν ότι δεν δικαιολογείται ούτε η τελευταία αύξηση στις τιμές πετρελαιοειδών που επιβλήθηκε στις 25 Φεβρουαρίου. Επίσης η εφημερίδα γράφει ότι «πίνουμε το ακριβότερο γάλα με διαφορά σε όλη την Ευρώπη, όπως προκύπτει μέσα από τα στοιχεία της Κομισιόν». Σε άλλο του θέμα κάνει λόγο για νέες συλλήψεις στο ΤΕΠΑΚ γράφοντας ότι με εντατικούς ρυθμούς προχωρούν οι έρευνες της Αστυνομίας για όλα τα συμβόλαια που αφορούν την ενοικίαση κτιρίων από το ΤΕΠΑΚ στη Λεμεσό και εντός της ερχόμενης εβδομάδας αναμένονται νέες συλλήψεις.

ΧΑΡΑΥΓΗ: Με  τίτλο «Ανακόψτε την αισχροκέρδεια»  γράφει στο κύριο της θέμα ότι τη στιγμή που ο κυπριακός λαός αγωνίζεται μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες για να επιβιώσει, κάποιοι θησαυρίζουν σε βάρος του, όπως διαπίστωσε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού σε σχέση με τις τελευταίες συνεχόμενες αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων. Αλλού η εφημερίδα φιλοξενεί φωτογραφία από τη χτεσινή κατάκτηση του πρωταθλήματος πετόσφαιρας ανδρών από την Ομόνοια γράφοντας ότι «άνθισε το τριφύλλι στο φιλές». Επίσης γράφει ότι ο νέος διοικητής των Βρετανικών Βάσεων είπε πως μεγαλύτερη στρατιωτική κοινότητα για τη Βρετανία στο εξωτερικό θα γίνουν τα επόμενα χρόνια οι Βάσεις στην Κύπρο.

Cyprus Mail: Με  τίτλο «Η σύσφιξη σχέσεων με τη Ρωσία προκαλεί ανησυχίες» γράφει στο κύριο της θέμα ότι ξένα ΜΜΕ περιγράφουν τις συμφωνίες που υπογράφηκαν αυτή την εβδομάδα μεταξύ Κύπρου και Ρωσίας ως ρωσική στρατιωτική στήριξη και ως προγεφύρωμα. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι μόνο το 38% των ανδρών και 60% των γυναικών πλένουν τα χέρια τους μετά τη χρήση της τουαλέτας, σύμφωνα με έρευνα εταιρείας που ανέλυσε τη σχετική συμπεριφορά 100.000 ατόμων. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι Γερμανοί βουλευτές στηρίζουν την επιμήκυνση του ελληνικού χρέους.