Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Στα πρωτοσέλιδα σήμερα προβάλλεται το θέμα της έγκρισης του ελληνικού αιτήματος από το Eurogroup για τετράμηνη παράταση της δανειακής σύμβασης αλλά και της λίστας των μεταρρυθμίσεων, η επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας στη Μόσχα και η νομοθεσία που θα επιτρέπει στον Εφορο Φορολογίας να έχει πρόσβαση στους τραπεζικούς λογαριασμούς αυτών που έχουν φορολογικές οφειλές.

ΣΗΜΕΡΙΝΗ: Με τίτλο “Στη μαύρη λίστα όσοι εμπλέκονται σε διαφθορά”, γράφει στο κύριο της θέμα ότι με τέσσερα νομοσχέδια μπαίνει φραγμός στη διεκδίκηση δημόσιων συμβάσεων από όσους παρανόμησαν και εμπλέκονται σε διάφορες ατασθαλίες από τις οποίες υπήρξε απώλεια ή διασπάθιση δημόσιου χρήματος. Αλλού, γράφει ότι ετοιμάζεται κατηγορητήριο εναντίον του Φειδία Σαρίκα. Σε άλλο της θέμα γράφει για την επίσκεψη Αναστασιάδη στη Ρωσία και ότι στις συνομιλίες με τον Πούτιν θα είναι όλα επί τάπητος.

ΑΛΗΘΕΙΑ: Κύριο της θέμα με τίτλο “Χέρι του Φόρου στις καταθέσεις”, γράφει ότι από τον ερχόμενο μήνα θα δεσμεύονται τραπεζικοί λογαριασμοί για φορολογικές οφειλές και ο Έφορος Φορολογίας θα παίρνει από τους τραπεζικούς λογαριασμούς των πολιτών χωρίς δικαστικό διάταγμα όσα χρήματα αντιστοιχούν στις φορολογικές οφειλές. Αλλού, γράφει ότι εγκρίθηκε από το Γιούρογκρουπ το αίτημα για παράταση της δανειακής σύμβασης της Ελλάδας και η λίστα των μέτρων. Σε άλλο της θέμα γράφει ότι ο Υπουργός Οικονομικών αποκάλυψε χθες ότι η νομοθεσία για το κούρεμα ετοιμάστηκε επί διακυβέρνησης Χριστόφια.

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Με  τίτλο “Πήρε πράσινο ο Βαρουφάκης”, γράφει στο κύριο του θέμα ότι πράσινο φως στη λίστα Βαρουφάκη έδωσε χθες το Γιούρογκρουπ ύστερα από τη θετική τοποθέτηση της Κομισιόν, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του ΔΝΤ, τα δύσκολα όμως τώρα αρχίζουν. Αλλού, γράφει ότι οι σημαντικές συμφωνίες θα υπογραφούν στη Ρωσία κατά την εκεί επίσκεψη του Προέδρου Αναστασιάδη. Σε άλλο του θέμα γράφει ότι 110 κάμερες, 90 σταθερές και 20 κινητές θα εγκατασταθούν στους αυτοκινητόδρομους πιθανότατα μέχρι το τέλος του χρόνου για την καταγραφή παραβατών.

ΧΑΡΑΥΓΗ: Κύριο της θέμα με τίτλο “Οι προκλήσεις της τετράμηνης παράτασης”, γράφει ότι η Ευρωζώνη είπε το ναι στην Ελλάδα, με κυβερνητικούς κύκλους στην Αθήνα να εκτιμούν ότι η παράταση της δανειακής σύμβασης και η λίστα με τις μεταρρυθμίσεις συνιστούν σημείο καμπής τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Ευρώπη. Αλλού, γράφει ότι “άφαντη” είναι η λίστα Λαγκάρντ αφού όλες οι χώρες την πήραν, αλλά όχι η Κύπρος. Σε άλλο της θέμα γράφει για την πρώτη συνάντηση που είχαν χθες ο Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου με τη νέα Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων Ζωή Κωνσταντοπούλου, κατά την οποία συμφώνησαν, μεταξύ άλλων ότι τα μνημόνια αποτελούν `γάγγραινα` για τις χώρες.

Cyprus Mail: Με τίτλο “Το ταξίδι στη Ρωσία διαιρεί τις αξιοπιστίες του νησιού”, γράφει στο κύριο της θέμα για την επίσκεψη του Προέδρου Αναστασιάδη στη Μόσχα και πως αυτή η επίσκεψη θα δυσαρεστήσει είτε τη Ρωσία είτε την ΕΕ και τις ΗΠΑ. Αλλού, γράφει για την τετράμηνη παράταση που πήρε χθες η Ελλάδα από το Γιούρογκρουπ για τη δανειακή της σύμβαση καθώς και την έγκριση στη λίστα των μεταρρυθμίσεων. Σε άλλο της θέμα γράφει ότι το Πανεπιστήμιο Κύπρου θα λειτουργεί με ηλεκτρικό ρεύμα που θα παράγει το ίδιο από την ηλιακή ενέργεια.