Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Στα πρωτοσέλιδα σήμερα κυριαρχεί το θέμα με τη  χθεσινή συμφωνία Ελλάδας- Eurogroup για τετράμηνη παράταση του προγράμματος στήριξης, μαζί με την επισήμανση του Έλληνα Υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη ότι πρόκειται για το πρώτο βήμα. Προβάλλονται επίσης ι οι αυξημένες τιμές φρούτων και λαχανικών ενόψει Καθαράς Δευτέρας και η στάση του ΔΗΚΟ για τις εκποιήσεις.

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Με τίτλο «Συμφωνία – πρώτο βήμα» γράφει στο πρωτοσέλιδο άρθρο του, προσθέτοντας πως ύστερα από δύο αποτυχημένα  Eurogroup και μια Σύνοδο Κορυφής χωρίς αποτέλεσμα, χθες η Ελλάδα και οι Υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης κατέληξαν σε συμφωνία, ενώ προηγήθηκαν πολύωρες διαβουλεύσεις σε διμερές και πολυμερές επίπεδο, με τον Έλληνα ΥΠΟΙΚ να λέει τελικά πως πρόκειται για το πρώτο βήμα. Σε άλλο θέμα, αναφέρεται στην προώθηση αγκυροβολίου στην Πάφο από ιδιώτες, με επένδυση 200 εκ. ευρώ. Ακόμη γράφει ότι η Εφορευτική Επιτροπή της ΕΔΕΚ παρέλαβε το δισκάκι με το μητρώο των μελών που είχε τοποθετηθεί σε τραπεζική θυρίδα.

ΑΛΗΘΕΙΑ: Με τίτλο «Παράταση 4 μηνών βήμα προς βήμα…» κάνει λόγο για συμφωνία-λύτρωση και γράφει ότι το Eurogroup έδωσε τελικά το χρόνο που ζητούσε η Ελλάδα για την επεξεργασία ενός νέου συμβολαίου με την Ευρωζώνη. Ακόμη, αναφέρεται σε στροφή ΔΗΚΟ υπέρ της θέσης του ΔΗΣΥ και της Κυβέρνησης για ψήφιση του νόμου για εκποιήσεις, εξαιρουμένης της πρώτης κατοικία, μέχρι 3 Απριλίου. Επίσης γράφει ότι χωρίς ανθυποψήφιο θα είναι ο Άντρος Κυπριανού στο επερχόμενο συνέδριο του ΑΚΕΛ.

ΣΗΜΕΡΙΝΗ: Στο πρωτοσέλιδό της  «Μικρή ανάσα με μεγάλα προβλήματα» γράφει ότι με δεσμεύσεις από πλευράς της Ελλάδας για μεταρρυθμίσεις και για αποχή από μονομερείς δράσεις που θα έχουν επίπτωση στην ανάκαμψη, το Eurogroup συναίνεσε χθες βράδυ να παραχωρήσει τετράμηνη ανάσα στην Ελλάδα. Σε άλλο θέμα, αναφέρεται στους Κούρδους που διαμαρτύρονται έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών και γράφει ότι ζητούν προστασία και από το κρύο. Ακόμη, γράφει για «τσουχτερή» Καθαρά Δευτέρα με καθαρό καιρό.

ΧΑΡΑΥΓΗ: Με  τον τίτλο «Τα κατάφερε», γράφει ότι η πρώτη αντίδραση της Αθήνας στη συμφωνία για 4μηνη – αντί 6μηνη – παράταση της δανειακής σύμβασης που πήρε στο Eurogroup  ήταν ότι «η Ελλάδα γύρισε σελίδα», ενώ η ελληνική Κυβέρνηση θα παρουσιάσει τη Δευτέρα κατάλογο μεταρρυθμίσεων. Επίσης γράφει ότι το 22ο συνέδριο του ΑΚΕΛ θα διεξαχθεί στις 4-7 Ιουνίου για διαμόρφωση θέσεων σε σύγχρονα ζητήματα. Ακόμη, γράφει για εκποιήσεις με τρύπιο δίχτυ προστασίας.

Cyprus Mail:   Στο πρώτο της θέμα, με τίτλο «Η Ελλάδα γυρίζει σελίδα στο θέμα της βοήθειας»  γράφει ότι οι Υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης αποφάσισαν κατ`αρχήν να επιμηκύνουν την οικονομική διάσωση της Ελλάδας κατά τέσσερις μήνες, αποτρέποντας μια πιθανή κρίση ρευστότητας τον Μάρτιο που θα οδηγούσε τη χώρα εκτός Ευρώ. Αλλού, γράφει ότι οι τιμές φρούτων και λαχανικών τετραπλασιάστηκαν αυτήν την Καθαρά Δευτέρα. Αναφέρεται επίσης στην ιστορία τριών κοριτσιών από το Ηνωμένο Βασίλειο που το έσκασαν για να ενταχθούν, όπως εκτιμάται, στο Ισλαμικό Κράτος.