Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Στα πρωτοσέλιδα σήμερα, κυρίαρχο θέμα είναι η σημερινή κρίσιμη συνεδρία του Eurogroup, στην οποία θα συζητηθεί το θέμα της Ελλάδας αλλά και της Κύπρου. Άλλα θέματα  είναι η αναβολή του διαγγέλματος του Αλέξη Τσίπρα για την ανακοίνωση του Δημήτρη Αβραμόπουλου ως υποψήφιου Προέδρου της Δημοκρατίας και η απολογία της τράπεζας HSBC για τις καταγγελίες ότι βοηθούσε πελάτες της να φοροδιαφεύγουν.

ΣΗΜΕΡΙΝΗ: Με τίτλο “Στην κόψη του ξυραφιού”, γράφει στο κύριο της θέμα ότι για το σημερινό Γιούρογκρουπ η εικόνα μεταλλάσσεται συνεχώς μεταξύ μιας απόλυτης άρνησης και της συγκρατημένης αισιοδοξίας καθώς οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται στην κόψη του ξυραφιού. Αλλού, γράφει ότι ανατροπή φαίνεται να προκύπτει στους σχεδιασμούς του Αλέξη Τσίπρα στο θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας καθώς ενώ αναμένετο να εξαγγείλει τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, το διάγγελμα αναβλήθηκε για αύριο. Σε άλλο της θέμα, η “Σ” γράφει για το μαζικό αποκεφαλισμό 21 Αιγυπτίων στη Λιβύη από τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

ΑΛΗΘΕΙΑ: Κύριο της θέμα με τίτλο “Όλα ανοικτά για την Ελλάδα”, γράφει ότι η σημερινή διαπραγμάτευση στις Βρυξέλλες εμφανίζεται εξαιρετικά δύσκολη καθώς οι μεγάλες διαφορές μεταξύ των θέσεων της ελληνικής Κυβέρνησης και αυτών της Ευρωζώνης παραμένουν. Αλλού, γράφει για θρίλερ με Αβραμόπουλο για υποψήφιο Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, καθώς ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ανέβαλε για αύριο Τρίτη το διάγγελμα που επρόκειτο να κάνει χθες ανακοινώνοντας τον κ. Αβραμόπουλο. Σε άλλο της θέμα γράφει ότι η HSBC δημοσίευσε χθες ολοσέλιδη επιστολή με την οποία ζητά συγνώμη για τις καταγγελίες ότι βοηθούσε τους πελάτες της να φοροδιαφεύγουν.

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Με τίτλο “Όλα ανοικτά στο Γιούρογκρουπ”, γράφει στο κύριο του θέμα ότι κράτη και αγορές έχουν στραμμένη την προσοχή τους στη σημερινή συνεδρία για την Ελλάδα, με τον Αλέξη Τσίπρα να διεξάγει αγώνα για έναν έντιμο συμβιβασμό που αν δεν ολοκληρωθεί θα έχει τουλάχιστον θεμελιωθεί. Αλλού, γράφει για χαμηλό βαρομετρικό σε ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ καθώς τα δύο κόμματα ταλανίζονται εκ νέου από εσωτερικές αντιπαραθέσεις με τις κόντρες των στελεχών να γίνονται τις τελευταίες μέρες όλο και πιο έντονες. Σε άλλο του θέμα γράφει για ανεξέλεγκτη και επικίνδυνη απόρριψη 15-20 καρκινογόνων φύλλων αμιάντου σε περιοχή κοντά στο ΓΣΠ.

ΧΑΡΑΥΓΗ: Στο κύριο της θέμα με τίτλο “Πολιτικό κόμμα πίσω από προσπάθειες διάλυσης της Ε.ΣΚ”, γράφει ότι στελέχη πολιτικού κόμματος φέρεται να βρίσκονται πίσω από τις προσπάθειες διάλυσης της Επιτροπής Σιτηρών Κύπρου, ενώ επίσης φέρεται να έχουν διαπλεκόμενα συμφέροντα με εταιρεία από το Ισραήλ που ανταγωνίζεται την Επιτροπή Σιτηρών. Αλλού, γράφει ότι συζητείται σήμερα σε συνεδρία του ΔΣ της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου η πρόταση για μείωση των επιτοκίων. Σε άλλο της θέμα, γράφει ότι οι μαθητές διαφωνούν με την πρόθεση του Υπουργείου για επαναφορά της σχολικής στολής.