Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

ΣΗΜΕΡΙΝΗ:  Πρωτοσέλιδό της «Σε `κλεφτοπόλεμο` Πρόεδρος και Διοικητής» και γράφει ότι έχουν μείνει αναπάντητα τα ουσιώδη ερωτήματα σε σχέση με το συμβόλαιο της κ. Γιωρκάτζη, ενώ ο Πρόεδρος έριξε το γάντι στη Διοικήτρια, λέγοντας πως σε αυτή εναπόκειται να πάρει μέτρα. Επίσης, η εφημερίδα γράφει για διπλωματικό πυρετό για ΑΟΖ και Κυπριακό, με την άφιξη Αμερικανών και Ισραηλινών αξιωματούχων, καθώς και του Έλληνα Πρωθυπουργού ενόψει της τριμερούς στο Κάιρο. Εξάλλου, αναφέρεται στις προβλέψεις της Κομισιόν για την οικονομία, γράφοντας ότι προβλέπουν σταθεροποίηση δημόσιου χρέους και ανεργίας με προοπτικές ανάπτυξης μετά το 2015.

ΑΛΗΘΕΙΑ: Με τίτλο «Υποκλοπή καταθέσεων από λοχία διαιτητή!..» γράφει στο πρωτοσέλιδό της ότι διεξάγεται ποινική και πειθαρχική έρευνα εναντίον του μέλους της Αστυνομίας Λάρνακας, μετά από καταγγελία γυναίκας αστυνομικού, ότι φωτογράφιζε τις ανακριτικές καταθέσεις διαιτητή και άλλου προσώπου στην υπόθεση των απειλητικών sms κατά του παρατηρητή διαιτησίας Κώστα Καπιτάνη. Σε άλλο θέμα, γράφει ότι η Βουλή θα ζητήσει εξηγήσεις από την Διοικήτρια της Κεντρικής Τράπεζας για τις αλλαγές στο συμβόλαιό της την ερχόμενη Τρίτη. Επίσης γράφει ότι ο Πρόεδρος είπε από στο συνέδριο του Economist ότι η οικονομία είναι σε τροχιά ανάπτυξης.

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Με κύριο θέμα «Τα πάνω-κάτω στο Δημόσιο» γράφει για οδικό χάρτη μεταρρύθμισης της δημόσιας υπηρεσίας που ετοίμασε η Κυβέρνηση και κατατέθηκε στη Βουλή, με στόχους ευρύτερους που περιλαμβάνουν και την οικονομία. Σε άλλο θέμα γράφει ότι κλείνουν όπως-όπως την υπόθεση Γιωρκάτζη, με τον Πρόεδρο να αναμένει διορθωτικές ενέργειες από τη Διοικήτρια για να θεωρηθεί λήξαν το θέμα. Ακόμη γράφει ότι οι Αμερικανοί και η εδώ Πρεσβεία εργάζονται δυναμικά στο παρασκήνιο για επανάληψη των διαπραγματεύσεων, έχοντας ως στόχο να συμπεριλάβουν το θέμα των υδρογονανθράκων στην ατζέντα.

ΧΑΡΑΥΓΗ: Με τίτλο «Στο `σκαμνί` ο Πρόεδρος» γράφει ότι ο Πρόεδρος φέρει την απόλυτη ευθύνη για το συμβόλαιο της Χρυστάλλας Γιωρκάτζη για το γεγονός ότι ο ίδιος υπέγραψε το συμβόλαιο από το οποίο απαλείφθηκε η επίμαχη παράγραφος, ενώ κόμματα της αντιπολίτευσης ζήτησαν χθες έρευνα και από ποινικούς ανακριτές αν χρειαστεί. Σε άλλο θέμα, γράφει ότι πέραν των 50 εκ. αφαιρέθηκαν από τους συνταξιούχους λόγω των αυθαίρετων αποφάσεων της Κυβέρνησης Αναστασιάδη. Επίσης, αναφέρεται ότι στα 300 εκ. υπολογίζεται το κόστος της γραφειοκρατίας, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στην Επιτροπή Εμπορίου.

Cyprus Mail:  Με τίτλο  «Μην βασίζεστε πάρα πολύ στους υδρογονάνθρακες» γράφει για προειδοποιήσεις του Επικεφαλής του ΕΜΣ Κλάους Ρέγκλινγκ κατά το συνέδριο του Economist στη Λευκωσία, ότι η Κύπρος θα πρέπει να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις ακόμη και μετά το τέλος του προγράμματος. Σε άλλο θέμα γράφει ότι η μακροχρόνια εργασία με το σύστημα της βάρδιας οδηγεί στη γήρανση του εγκεφάλου και στην μειωμένη ικανότητα λειτουργιών του ανθρώπου να σκέφτεται και να θυμάται. Επίσης κάνει λόγο για ανάμειξη του Δημάρχου Πάφου σε νέες δυσκολίες λόγω του γηπέδου τένις, για το οποίο η Ελεγκτική Υπηρεσία διενεργεί ελέγχους κατά πόσο έχει χτιστεί σε γη που ανήκει στο δημόσιο.