Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Διαβάστε  όλα τα πρωτοσέλιδα των Κυριακάτικων εφημερίδων:

Σημερινή: Με τίτλο «Τουρκική τρικλοποδιά στο περιουσιακό», γράφει ότι η τουρκική πλευρά αξιώνει στο πλαίσιο των συνομιλιών τη δέσμευση της ΕΕ ότι με την πρώτη αναθεώρηση των Συνθηκών της, μετά τη λύση του Κυπριακού θα ενσωματωθεί ένα νέο Πρωτόκολλο με ευαίσθητες ρήτρες. Αλλού, αναφέρεται στις δημοτικές εκλογές και σε «ανασύσταση τριμερούς με…παράπλευρες απώλειες». Σε άλλο θέμα γράφει το Τμήμα Φορολογίας βάζει στο στόχαστρο τους μεσάζοντες των φοροφυγάδων.

Sunday Mail: Στο κύριο θέμα με τίτλο «Αναστολή για την μονάδα για τον καρκίνο», γράφει ότι τα δημοσιεύματα πως η μονάδα ογκολογίας στο γενικό νοσοκομείου Πάφου έκλεισε λόγω έλλειψης προσωπικού, διαψεύδονται από τον διευθυντή του νοσοκομείου που είπε στην εφημερίδα ότι το κλείσιμο είναι μόνο προσωρινό. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στις χθεσινές δηλώσεις του Προέδρου Αναστασιάδη με αφορμή την επέτειο της Κυπριακής Ανεξαρτησίας, ο οποίος είπε ότι χρειάζεται να βρούμε το κουράγιο για την ειρήνη. Αλλού γράφει ότι μετά τις πυρκαγιές στη Σολέα, αρχίζει το πρόγραμμα αναδάσωσης.

Αλήθεια: Με κύριο τίτλο «Η φαρσοκωμωδία του απορριπτισμού» γράφει ότι στο κενό πέφτουν οι μικροπολιτικές σκοπιμότητες αλλά και η συνειδητή και προμελετημένη προσπάθεια των απορριπτικών κομμάτων να δημιουργήσουν μείζον ζήτημα με αφορμή την παράσταση της «Αντιγόνης» στην Αρχαία Σαλαμίνα. Αλλού αναφέρεται στην 56η Επέτειο της Κυπριακής Ανεξαρτησίας, γράφοντας ότι μόνο μέσα από την ειρήνη μπορεί να ελπίζουμε σε καλύτερες μέρες, όπως διαμήνυσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Σε άλλο θέμα γράφει ότι γύρω στα €105 εκ. υπολογίζεται ότι καταλήγουν κάθε χρόνο σε οργανωμένες ομάδες που κινούν τα νήματα πίσω από εικονικά ατυχήματα.

Φιλελεύθερος: Με κύριο τίτλο «Υποδείξεις με το γάντι», γράφει ότι οι Αμερικάνοι θα προτιμούσαν το θέμα της ασφάλειας να «έκλεινε» με την τουρκική θέση για συγκρότηση μιας βάσης, στην οποία θα σταθμεύουν τα στρατεύματα της Τουρκίας στην Κύπρο. Σε άλλο θέμα γράφει ότι σε καθοριστικής σημασίας για το μέλλον του θεσμού της ΑΤΑ αρχίζει αύριο Δευτέρα ο κοινωνικός διάλογος στο υπουργείο Εργασίας. Αλλού προβάλει συνέντευξη του Υπουργού Παιδείας Κώστα Καδή στην εφημερίδα ο οποίος αναφέρει ότι δεν θεωρεί υπεύθυνη πολιτική τη συνεχή αύξηση του αριθμού των εκπαιδευτικών.

Χαραυγή: Με κύριο θέμα «Αμοιβαιότητα για ρύθμιση της ασφάλειας», γράφει ότι το θέμα της ασφάλειας θα επιλυθεί μόνο αν ικανοποιηθούν οι καλώς νοούμενες ανησυχίες και των δύο πλευρών στην Κύπρο και όχι μόνο της μίας, όπως δηλώνει ο Τουμάζος Τσιελεπής σε συνέντευξή του στην εφημερίδα, όπου αποτιμά το αποτέλεσμα της τριμερούς συνάντησης στη Νεά Υόρκη. Αλλού γράφει ότι σχεδόν ανύπαρκτο είναι το δικαίωμα των παιδιών με αναπηρία στην ενιαία και ποιοτική εκπαίδευση. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι το 2020 και αν θα είναι έτοιμο το αποχετευτικό Κοκκινοχωριών.

Καθημερινή: Γράφει στο κύριο θέμα με τίτλο «Οι συνομιλίες με βαριά τη σκιά του blame game» ότι κομβική θεωρείται για παραπάνω από έναν λόγους, η συνάντηση Αναστασιάδη-Ακιντζί την Τρίτη. Σε άλλο θέμα η εφημερίδα αναφέρει ότι η δημόσια αμφισβήτηση της Συνθήκης της Λωζάνης από τον Ερντογάν ήλθε σχεδόν ως φυσική συνέχεια της νεοοωθμανικής έξαρσης του Τούρκου ηγέτη μετά τις 15 Ιουλίου και στρέφεται τόσο έναντι του εσωτερικού, όσο και έναντι του εξωτερικού ακροατηρίου. Αλλού, γράφει ότι η Κύπρος δεν έχει μέχρι στιγμής απορροφήσει κανένα κονδύλι από το Σχέδιο Δράσης για την Ανάπτυξη του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Η Μάχη: Στο πρωτοσέλιδό της θέμα γράφει «Εντατικές αλλά και προκλήσεις», αναφέροντας ότι εν μέσω των σφοδρών προκλήσεων του κατοχικού ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, ο οποίος έχει εναρμονιστεί πλήρως με τη γραμμή της Άκγυρας, αναμένεται να αρχίσει την Τρίτη η νέα ακόμα πιο εντατικοποιημένη φάση των συνομιλιών. Αλλού γράφει ότι με την απόφαση του ΔΗΣΥ να στηρίξει την υποψηφιότητα Νίκου Νικολαΐδη για τη Δημαρχία Λεμεσού άνοιξε ο δρόμος και η όρεξη στον Ανδρέα Χρίστου για τρίτη θητεία. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ένα κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός αποτελεί το ανέβασμα του έργου της Μιμής Ντενίση στην Κύπρο όπου περιγράφεται η ζωή στη Σμύρνη από τον Α` παγκόσμιο πόλεμο ως το τέλος της πόλης.