Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα των Κυπριακών εφημερίδων:

Σημερινή: Κύριο της θέμα με τίτλο “Κρίση στην παιδεία προβλήματα σε 50.000 μαθητές”, γράφει ότι σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται σήμερα οι δάσκαλοι με τον Υπουργό Παιδείας να καταγγέλλει ότι κάποια σχολεία έμειναν κλειστά λόγω άρνησης δασκάλων να τα στελεχώσουν, με την ΠΟΕΔ να υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει σωστός προγραμματισμός. Αλλού, γράφει ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης βρίσκεται σε κλοιό παρασκηνιακών κινήσεων πριν από την τριμερή της Κυριακής. Σε άλλο της θέμα γράφει για τα τροχαία δυστυχήματα και πως κάθε 5 μέρες υπάρχει και ένας νεκρός ενώ καθημερινά υπάρχει ένας τραυματίας.

Χαραυγή: Με τίτλο “Ελλείψεις, κλείνουν δύο ώρες τα σχολεία”, γράφει για τη σημερινή δίωρη στάση εργασίας που κατέρχονται οι δάσκαλοι και νηπιαγωγοί με αφορμή την αργοπορημένη φετινή στελέχωση των σχολείων. Σε άλλο της θέμα γράφει για τις έντονες ζυμώσεις στο Κυπριακό και τη σημερινή συνάντηση που θα έχει ο Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν με τον Ταγίπ Ερντογάν. Αλού γράφει ότι σε μια τραγική ταλαιπωρία υποβλήθηκαν το τελευταίο διάστημα δεκάδες αιμοκαθαιρόμενοι ασθενείς καθώς τους τοποθετούσαν ακατάλληλους καθετήρες.

Αλήθεια: Με  τίτλο “Προσοχή, Όχι βεβιασμένες ενέργειες”, γράφει στο κύριο της θέμα πως ο Πρόεδρος Αναστασιάδης υπέδειξε προς τα μόνιμα ΄μέλη του ΣΑ την ανάγκη να είναι προσεκτικοί αποφεύγοντας βεβιασμένες ενέργειες λόγω της κρίσιμης συγκυρίας. Αλλού, γράφει ότι “βγήκαν μαχαίρια στο ΠΓ του ΔΗΣΥ” στη συνεδρία για τους υποψηφίους για τις δημοτικές εκλογές καθώς υπήρξαν φωνές και διαμαρτυρίες για αρκετούς Δήμους. Σε άλλο της θέμα γράφει για όλες τις εξελίξεις για τη δικαστική διαμάχη Μιλτιάδη Νεοφύτου – Δημήτρη Χριστόφια.

Φιλελεύθερος: Κύριο του θέμα “Μετακίνησης `τελικής ευθείας`”, γράφει πως φαντάζει να είναι ανέφικτος ο στόχος για λύση εντός του 2016 και οι εμπλεκόμενοι στο Κυπριακό ανακατεύουν την τράπουλα φλερτάροντας με τον Μάρτιο του 2017 ως το τελευταίο στάδιο. Σε άλλο του θέμα γράφει για το σκάνδαλο ΣΑΠΑ και πως υπάρχουν καταγγελίες για καθυστέρηση πειθαρχικών διώξεων για μίζες. Αλλού γράφει ότι το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο απέρριψε αίτηση του Παγκύπριου Οργανισμού Αγελαδοτρόφων κατά της Κομισιόν που ζητούσε ακύρωση της απόφασης για κατοχύρωση του χαλλουμιού.

Cyprus Mail: Κύριο της θέμα με τίτλο “Οι δάσκαλοι των δημοτικών σε στάση εργασίας”, γράφει πως οι δάσκαλοι ζήτησαν από τους γονείς να στηρίξουν την στάση εργασίας τους και κατηγόρησαν το Υπουργείο για παραπληροφόρηση του κοινού για το τι συμβαίνει στα σχολεία. Αλλού, γράφει για την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για απόρριψη των προσφυγών από πολίτες για το κούρεμα του 2013. Σε άλλο της θέμα γράφει για την απόφαση της Αντζελίνας Τζολί να καταθέσει αίτηση διαζυγίου από τον Μπραντ Πιτ.

Οικονομική Καθημερινή: Με  τίτλο “Οι μνηστήρες της Εθνικής Τράπεζας”, γράφει στο κύριο της θέμα πως η Societe Generale Λιβάνου, η Atlas-Elements και ένα επενδυτικό ταμείο ρωσικών συμφερόντων, είναι οι ενδιαφερόμενοι για αγορά της Εθνικής Τράπεζας. Σε άλλο της θέμα γράφει ότι οι τιτλοποιήσεις δανείων βρίσκονται ξανά στο προσκήνιο καθώς ετοιμάζεται το νομοσχέδιο. Αλλού, γράφει ότι σε ευρωπαϊκές τράπεζες επενδύουν οι Κινέζοι.