Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα των Κυπριακών εφημερίδων:

Φιλελεύθερος: Με τίτλο  «Καμπανάκι για τα απόβλητα» γράφει ότι κίνδυνοι μη χρηματοδότησης έργων που έχουν να κάνουν με τα στερεά απόβλητα, αν δεν υπάρξει έμφαση στην ανακύκλωση, προκύπτουν μέσα από επιστολές δύο Γενικών Διευθύνσεων της Κομισιόν προς την Κυπριακή Δημοκρατία. Αλλού γράφει ότι καθώς η νέα φάση των διαπραγματεύσεων πλησιάζει προς το τέλος της και οι δύο ηγέτες ετοιμάζουν βαλίτσες για τη Νέα Υόρκη, ο Μουσταφά Ακιντζί με ένα ακόμα μήνυμά του δεν αφήνει πολλά περιθώρια αμφισβήτησης ως προς τον στόχο, που δεν είναι άλλος από μια συνομοσπονδιακή λύση. Αλλού γράφει ότι μελετάται η αγορά αεροπλάνων για πυρόσβεση.

Χαραυγή: Με τίτλο «`Πούλησαν` και πάλι τη Λάρνακα»,  γράφει ότι νέες, μυστικές αποφάσεις, σε σχέση με τη χρήση του λιμανιού της Λάρνακας πήρε η κυβέρνηση και ότι εν κρυπτώ η ΑΛΚ ενέκρινε αίτημα της εταιρείας Medserv (Cyprus) Ltd για επέκταση της περιόδου χρήσης χώρων στο λιμάνι Λάρνακας ως βάση υποστήριξης των δραστηριοτήτων της ΕΝΙ κατά ένα χρόνο. Σε άλλο θέμα γράφει πως χωρίς άδεια από τον ΚΟΤ λειτουργεί το 75% των τουριστικών καταλυμάτων. Αλλού γράφει πως με τους χειρότερους οιωνούς ξεκινά η νέα σχολική χρονιά και αναφέρεται σε διαμαρτυρία έξω από το Υπουργείο Παιδείας.

Αλήθεια: Κύριό της θέμα με τίτλο «Διπλό μήνυμα» γράφει ότι λίγες μόνο μέρες πριν από τη συνάντησή του με τους δύο ηγέτες στη Νέα Υόρκη, ο ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Γκι Μουν δηλώνει αισιόδοξος ότι το Κυπριακό μπορεί να λυθεί πριν από την ολοκλήρωση της θητείας του στο τέλος του 2016. Σε άλλο θέμα γράφει ότι στέλεχος κόμματος του λεγόμενου ενδιάμεσου χώρου που βρέθηκε την περασμένη βδομάδα στο Προεδρικό για να μελετήσει τα έγγραφα των συνομιλιών έγινε αντιληπτός από αστυνομικό να επιχειρεί να φωτογραφίσει έγγραφα με το κινητό του, με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση. Αλλού γράφει ότι δεκαπέντε χρόνια μετά το χτύπημα στους δίδυμους πύργους χθες, και οι Αμερικανοί τίμησαν τα 2.983 θύματά τους και έστειλαν μήνυμα ενάντια στην τρομοκρατία.

Σημερινή: Με τίτλο «Χρονοδιάγραμμα από τον Μπαν Κι-Μουν για λύση» γράφει ότι με ορίζοντα το τέλος της θητείας του, δηλαδή το τέλος του 2016, χρονοδιέγραψε χθες ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι-Μουν τη λύση του Κυπριακού, τονίζοντας μάλιστα πως «οι συνομιλίες μεταξύ των ηγετών των Ελληνοκυπρίων και των Τουρκοκυπρίων, υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, προχωρούν ομαλά και καλά». Αλλού γράφει ότι οι μεταρρυθμίσεις τίθενται σε πρώτο πλάνο σε συσκέψεις στο Προεδρικό. Σε άλλο θέμα γράφει πως θα συζητηθούν οι μισθοί αξιωματούχων στην Επιτροπή Οικονομικών.