Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα των κυπριακών εφημερίδων:

Cyprus Mail: Με τίτλο «Ανακριτές θα διερευνήσουν το φιάσκο», γράφει, στο κύριο της θέμα, ότι ο αξιωματικός που εργαζόταν στο γραφείο της Ιντερπόλ στη Λευκωσία και ο οποίος έκανε γκάφα τηλεφωνώντας σε εγκληματικά στοιχεία στη Σερβία έχει μεταφερθεί, όπως επιβεβαίωσε την Τρίτη η Αστυνομία, την ώρα που ο Γενικός Εισαγγελέας διόρισε τρεις ανακριτές για διερευνήσουν πιθανή διαφθορά και παράληψη καθήκοντος από μέλη της Αστυνομίας, σε σχέση με τη γκάφα. Αλλού προβάλλει φωτογραφία από το μωσαϊκό που αποκαλύφθηκε στο Ακάκι. Σε άλλο θέμα γράφει ότι Πούτιν και Ερντογάν προχωρούν σε αποκατάσταση των σχέσεων

Σημερινή: Με τίτλο «Πιάνουν δουλειά ποινικοί ανακριτές», γράφει, στο κύριο της θέμα, ότι ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης διόρισε χθες τρεις ποινικούς ανακριτές με εντολή να διερευνήσουν ενδεχόμενη εμπλοκή αστυνομικών σε αδικήματα διαπλοκής και διαφθοράς σε σχέση με την υπόθεση του τετραπλού φόνου στην Αγία Νάπα και προχωρούν αμέσως στη λήψη καταθέσεων από μέλη της Αστυνομίας και εμπλεκόμενους. Αλλού γράφει ότι τα «ξαναβρήκαν» Πούτιν και Ερντογάν. Σε άλλο θέμα γράφει πως δεν τα βρήκαν Φαίδωνος και Τμήμα Αρχαιοτήτων.

Φιλελεύθερος; Με τίτλο «Θύελλα Φαίδωνα στο μουσείο», γράφει, στο κύριο του θέμα, ότι σαν θύελλα ο Φαίδωνας Φαίδωνος έκανε χθες έφοδο στις αποθήκες του αρχαιολογικού μουσείου Πάφου την ώρα που η διευθύντρια του Τμήματος Αρχαιοτήτων Μαρίνα Ιερωνυμίδου, ξεναγούσε δημοσιογράφους για να απαντήσει επί τόπου στις καταγγελίες του δημάρχου για αρχαιοκαπηλία. Σε άλλο θέμα γράφει ότι η χθεσινή μακρά συνάντηση Βλαντιμίρ Πούτιν και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αγία Πετρούπολη σηματοδοτεί την επιστροφή των δύο ηγετών στις παλιές καλές μέρες της ρωσοτουρκικής συνεργασίας. Αλλού γράφει ότι 87 μαθητές, φοιτητές, στρατιώτες ενεπλάκησαν φέτος στα ναρκωτικά.

Χαραυγή: Με τίτλο «Κρύβεται ο Ιωνάς πίσω από ατέρμονες έρευνες», γράφει, στο κύριο της θέμα, ότι με το διορισμό έστω και τώρα ποινικών ανακριτών για την υπόθεση παροχής πληροφοριών στον εγκέφαλο του εγκλήματος της 23ης Ιουνίου θα πρέπει να δοθούν απαντήσεις αν έγινε και τι είδους έρευνα έγινε, ποια ήταν τα αποτελέσματα της, ποιος έδωσε οδηγίες να κλείσει ο φάκελος και γιατί δεν μετακινήθηκε από την Ιντερπόλ ο συγκεκριμένος αστυνομικός. Σε άλλο θέμα γράφει ότι μοναδικής αξίας ψηφιδωτό ανέδειξε η αρχαιολογική σκαπάνη. Αλλού γράφει ότι πίσω στη λεγόμενη βουλή στάλθηκε ο «νόμος-συμφωνία» για το «γραφείο συντονισμού για θέματα νεολαίας και αθλητισμού» από τον Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί.

Οικονομική Καθημερινή: Με τίτλο «Μοντέλο για 5εκ. τουρίστες το χρόνο», γράφει, στο κύριο της θέμα, ότι μεγάλες προοπτικές για περαιτέρω ανάπτυξη έχει ο κυπριακός τουρισμός, σύμφωνα με την ισπανική εταιρεία THR – Innovative Advisors, η οποία διενήργησε έρευνα για λογαριασμό της Μονάδας Διοικητικής Μεταρρύθμισης της Προεδρίας, στο πλαίσιο του καταρτισμού της Εθνικής Στρατηγικής Τουρισμού που αναμένεται να παραδοθεί τον Οκτώβριο. Αλλού γράφει ότι ψάχνει ολική λύση για αντιμετώπιση του προβλήματος με τα μη εξυπηρετούμενα η Ελληνική Τράπεζα. Σε άλλο θέμα γράφει ότι μένουν εισφορές και ημερομηνίες για το τελικό ΓεΣΥ.

Αλήθεια: Με τίτλο «Πόρισμα σε τρεις μήνες», γράφει, στο κύριο της θέμα, ότι χρονικό περιθώριο τριών μηνών δόθηκε στους τρεις ανεξάρτητους ποινικούς ανακριτές, τους οποίους διόρισε χθες ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης, προκειμένου να ολοκληρώσουν το ανακριτικό τους έργο σε σχέση με το ενδεχόμενο διάπραξης ποινικών αδικημάτων από οποιοδήποτε πρόσωπο και εμπλοκής μελών της αστυνομίας ή άλλων προσώπων σε υποθέσεις διαπλοκής, διαφθοράς ή άλλων αδικημάτων. Σε άλλο θέμα γράφει για το «σπάνιο ψηφιδωτό με αρματοδρομίες στο Ακάκι». Αλλού γράφει για νέο επίπεδο στις σχέσεις Ρωσίας – Τουρκίας.