Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Στα πρωτοσέλιδα σήμερα προβάλλεται η  διαμάχη του Υπουργού Υγείας και του Διευθυντή Ιατρικών Υπηρεσιών, η ακύρωση της συνάντησης Αναστασιάδη-Ακιντζί τη Δευτέρα και οι σκέψεις του Τμήματος Φορολογίας για πληρωμές μόνο με κάρτα.

Cyprus Mail: Με τίτλο “Η ηγεσία της Υγείας σε δημόσια φιλονικία” αναφέρεται στην αντιπαράθεση μεταξύ Υπουργού Υγείας Γιώργου Παμπορίδη και Διευθυντή Ιατρικών Υπηρεσιών Πέτρου Μάτσα. Σε άλλο θέμα γράφει ότι παιδιά δημοτικού σχολείου ενημερώθηκαν για θέματα υγείας και ασφάλειας κατά την διάρκεια άσκησης χθες το πρωί στο Mall Εγκωμης. Αλλού γράφει ότι ο ιδρυτής του WIKILEAKS Julian Assange έκανε μια σπάνια εμφάνιση του στο Λονδίνο ύστερα από την επίθεση κατά της βρετανικής κυβέρνησης για την προσβλητική απάντησή της σε μια αναφορά ομάδας εργασίας του ΟΗΕ για την κράτηση του.

ΣΗΜΕΡΙΝΗ: Με τίτλο “Στην εντατική η δημόσια Υγεία” γράφει ότι το σύστημα υγείας βρίσκεται στην εντατική. Τα δημόσια νοσοκομεία αργοπεθαίνουν και μαζί τους μπαίνει σε κίνδυνο η ζωή των ασθενών. Ηλικιωμένη γυναίκα πέθανε περιμένοντας για 10 ώρες έναν γιατρό. Αλλού γράφει ότι ακυρώθηκε η συνάντηση Αναστασιάδη-Ακιντζί την Δευτέρα και ότι προκαλεί ο Μπουρτζού. Σε άλλο θέμα γράφει ότι πληρωμές μόνο με κάρτα σκέφτεται το Τμήμα Φορολογίας και ότι ετοιμάστηκε νομοσχέδιο που αποσκοπεί στην εναρμόνιση και απλούστευση των διαδικασιών που προνοούνται στους διάφορους φορολογικούς νόμους.

ΑΛΗΘΕΙΑ: Με  τίτλο “Ρήξη με Μάτσα στο Υπουργείο Υγείας” γράφει πως την έντονη κατάπληξη του για τις τοποθετήσεις του Διευθυντή των Ιατρικών Υπηρεσιών και Υπηρεσιών Δημόσιας Υγείας δρος Πέτρου Μάτσα για αποδόμηση του προσωπικού των δημόσιων νοσοκομείων, εξέφρασε ο Υπουργός Υγείας Γ. Παμπορίδης, ο οποίος και ήγειρε θέμα τάξης. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε προκαταρκτικές σκέψεις που κάνει το Τμήμα Φορολογίας για υποχρεωτική διάθεση πιστωτικών και χρεωστικών καρτών ως μέσου πληρωμής. Αλλού γράφει ότι μηνύματα για αποτροπή “κύματος” διεκδικήσεων έστειλαν ο Υπουργός Οικονομικών και ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ.

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Με τίτλο “Πρόεδρε, μαζέψτε τους” γράφει ότι ΣΕΚ και ΠΕΟ αντιδρώντας κυρίως στις τελευταίες δηλώσεις που έγιναν από πλευράς του Υπουργού Συγκοινωνιών και του Υφυπουργού παρά τω Προέδρω, σε σχέση με την απεργία των εργαζομένων στα λεωφορεία Λάρνακας, ανέβαλαν την υπογραφή συμφωνίας πλαισίου για τους ημικρατικούς οργανισμούς. Σε άλλο θέμα γράφει ότι έγιναν “μαλλιά-κουβάρια στο χώρο της Υγείας” και ότι επίθεση εξαπέλυσε ο Υπουργός κατά του διευθυντή Ιατρικών Υπηρεσιών. Αλλού γράφει ότι θυσιάζονται κι άλλα δένδρα στον βωμό της ανάπτυξης στην βόρεια πλευρά της λεωφόρου Λάρνακος στην Αγλαντζιά, κοντά στο Πανεπιστήμιο Κύπρου.

ΧΑΡΑΥΓΗ: Με τίτλο “Αλλεργική με την αλήθεια η Κυβέρνηση” γράφει ότι η με τον “ιό” της παραπλάνησης για το τι πραγματικά συμβαίνει στα κρατικά νοσηλευτήρια της Κύπρου μολύνει η Κυβέρνηση την αλήθεια μιας κατάστασης που ορθώνεται μπροστά στο 80% των πολιτών που πλέον αναζητούν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στον δημόσιο τομέα της Υγείας. Σε άλλο θέμα γράφει πως στη Λευκωσία μεταφέρεται τη Δευτέρα η απεργία στην εταιρεία λεωφορείων “Ζήνων”. Αλλού γράφει ότι στα χέρια ανακριτών δάνεια για αγορά μετοχών της MIG, που αναμένεται να μεταβούν στην Αθήνα για να συνδράμουν το ανακριτικό έργο στην υπόθεση Βγενόπουλου και συνεργατών του.