Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Στα πρωτοσέλιδα σήμερα προβάλλεται η  δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη ότι στο τέλος της θητείας του θα παραδώσει επανενωμένη την Κύπρο και η σημερινή 6ωρη απεργία των κυβερνητικών ιατρών, που «παραλύει» τα κρατικά νοσηλευτήρια.

ΣΗΜΕΡΙΝΗ: Με τίτλο «Παραλύει εκτός απροόπτου η υγεία» γράφει πως οι κυβερνητικοί ιατροί θα σταματήσουν για έξι ώρες σήμερα να βλέπουν ασθενείς και να χειρουργούν, αφού κατέρχονται σε στάση εργασίας από τις 8.30 το πρωί μέχρι τις 2.30 το απόγευμα. Σε άλλο θέμα προβάλλει την αναφορά του Προέδρου ότι επιθυμεί να κατευνάσει τις ανησυχίες του 76% που απέρριψε το Σχέδιο Ανάν το 2004. Σε άλλο θέμα γράφει για επιστολή του Συνδέσμου Κατόχων Αξιογράφων στον Αρχηγό της Αστυνομίας για τα 217 εκ. της Focus.

ΑΛΗΘΕΙΑ: Με τίτλο «`Θα παραδώσω επανενωμένη Κύπρο`» γράφει στο κύριο της θέμα ότι βέβαιος για λύση εντός της θητείας του εμφανίστηκε χθες ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, μιλώντας στο Παγκύπριο Καταστατικό Συνέδριο του ΔΗΣΥ και ότι σήμερα ενημερώνεται το Εθνικό Συμβούλιο. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου από το βήμα του Παγκύπριου Συνεδρίου του κόμματός του έκανε ιδιαίτερη μνεία για τη θετική στάση του ΔΗΚΟ στην οικονομία και του ΑΚΕΛ στο Κυπριακό. Σε άλλο θέμα γράφει ότι οι κυβερνητικοί ιατροί κλείνουν σήμερα για έξι ώρες τα κρατικά νοσηλευτήρια.

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Με  τίτλο «Ομπρέλα ΗΠΑ στα ενεργειακά», γράφει ότι οι Αμερικανοί παρεμβαίνουν στα ενεργειακά της περιοχής επιδιώκοντας μια ευρύτερη συνεργασία, με πρώτο πλάνο τη μεταφορά αερίου με αγωγούς μέσω Τουρκίας. Σε άλλο θέμα γράφει πως αλλαγές στο τοπίο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης φιλοδοξεί να επιφέρει ένα νέο πρόγραμμα, για το οποίο η Κύπρος εξασφάλισε την απαιτούμενη χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αλλού γράφει ότι για δεύτερη φορά μετά την τουρκική εισβολή του 1974 τελέστηκε χθες Κυριακή Θεία Λειτουργία στη μισοερειπωμένη και βεβηλωμένη εκκλησία της Παναγίας της Γαλακτοτροφούσας του κατεχόμενου χωριού Παλαίκυθρο.

ΧΑΡΑΥΓΗ: Με κύριο θέμα «Ασθενεί η υγεία από κυβερνητικό `ιό`» αναφέρεται σε έκρυθμη κατάσταση στον τομέα της υγείας, με τις πολιτικές της κυβέρνησης να μολύνουν σαν «ιό» τη δημόσια υγεία. Σε άλλο θέμα γράφει ότι χιλιάδες νέοι, Ε/κ και Τ/κ, συμμετείχαν και φέτος στην ετήσια παγκύπρια εκδρομή της ΕΔΟΝ στο Τρόοδος, υπό το σύνθημα «η νεολαία της Κύπρου ανοίγει το δρόμο της επανένωσης και της ειρήνης». Αλλού γράφει ότι βεβαιότητα για την επανένωση μέχρι το τέλος της πενταετίας του εξέφρασε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.