Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Στα πρωτοσέλιδα σήμερα προβάλλονται οι επιπτωσεις και ο τρόμος που επικρατεί στην Ευρώπη μετα  τα τρομοκρατικά χτυπήματα στο Παρίσι, τα αεροπορικά χτυπήματα της Γαλλίας κατά των τζιχαντιστών και οι αποφάσεις της Συνόδου G20.

ΣΗΜΕΡΙΝΗ: Με τίτλο  «Το τέλος της αθωότητας για την Ευρώπη»  γράφει ότι στη σκιά του τρόμου βρίσκεται η Γαλλία και πενθεί τους νεκρούς των τρομοκρατικών επιθέσεων, ενώ δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ισχύουν παντού στην Ευρώπη. Ακόμη, κάνει λόγο για πανηγύρια διχασμού στα κατεχόμενα. Αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις Αθήνας-εταίρων, γράφει ότι βρίσκονται κοντά σε συμφωνία.

ΑΛΗΘΕΙΑ: Με τίτλο «Κοινή δράση κατά του ISIS» γράφει στο κύριο της θέμα ότι η Γαλλία βομβάρδισε χθες προπύργιο των τζιχαντιστών στη Συρία, ενώ την τακτική εναντίον των τζιχαντιστών συζήτησαν Ομπάμα και Πούτιν στο περιθώριο των G20. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στη νέα συνάντηση που θα έχουν μεθαύριο Αναστασιάδης και Ακιντζί, στο πλαίσιο των εντατικοποιημένων συνομιλιών, με το περιουσιακό να βρίσκεται στο επίκεντρο. Επίσης αναφέρει ότι ο Πρόεδρος προανήγγειλε εντός της εβδομάδας σύσκεψη με τραπεζίτες για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια.

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Με τίτλο «Σε κλοιό τρόμου η Ευρώπη»  γράφει ότι σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται ολόκληρη η Ευρώπη μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στη Γαλλία, ενώ οι αρχές των ευρωπαϊκών χωρών προχώρησαν ήδη στη λήψη έκτακτων μέτρων. Επίσης, αναφέρεται σε προεδρική παρέμβαση για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια. Ακόμη γράφει ότι κατέβασαν γαμπρό, που είχε λιποθυμήσει, από το ασθενοφόρο και τον μετέφεραν πίσω στην εκκλησία για να ολοκληρωθεί το Μυστήριο του γάμου.

ΧΑΡΑΥΓΗ: Με κύριο τίτλο «Τρομοϋστερία κλείνει τα σύνορα της ΕΕ» γράφει ότι εν μέσω τρομοϋστερίας που έχει καταλάβει τις Βρυξέλλες μετά τις βομβιστικές επιθέσεις στο Παρίσι, το βράδυ της Παρασκευής, η Σύνοδος G20 δίνει κατεύθυνση στην ΕΕ να ενισχύσει τους συνοριακούς ελέγχους και την ασφάλεια των πτήσεων. Σε άλλο θέμα, γράφει ότι ανακαλύφθηκε ομαδικός τάφος με τις σορούς 70 Γεζίντι στο βόρειο Ιράκ, και πως αυτό είναι έργο των τζιχαντιστών. Επίσης, γράφει ότι οι ενστάσεις για το κυπριακό χαλλούμι ανήλθαν στις δέκα.