Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Στα πρωτοσέλιδα σήμερα  προβάλλεται η  αντιπαράθεση Χάσικου – Γενικού Ελεγκτή για την είσοδο 800 περίπου φοιτητών στη Δημοκρατία με έγγραφα που θεωρήθηκαν πλαστά, η αντιπαράθεση Τουρκίας – Μόσχας και οι επιπτώσεις στον Turkish Stream .

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Με τίτλο ο «Χάσικος έκλεισε τα μάτια» γράφει ότι «τα εν λόγων έγγραφα είναι χαλκευμένα/παραποιημένα/πλαστά», αναφέρει επιστολή του Υπουργείου Εξωτερικών προς το Υπουργείο Εσωτερικών, με ημερομηνία 5/6/2013, που αποκαλύπτει η εφημερίδα, και η οποία αφορά την έγκριση που έδωσε ο ΥΠΕΣ για τους 800 φοιτητές από το Μπαγκλαντές που ήρθαν σε κυπριακά κολέγια. Αλλού γράφει ότι οδηγίες στους αστυνομικούς διευθυντές όπως βγάλουν στους δρόμους για περίοδο ενός μηνός, το 20% των αστυνομικών που υπηρετούν στα γραφεία για σκοπούς διαφώτισης για πρόληψη τροχαίων συγκρούσεων, έδωσε ο Αρχηγός Αστυνομίας. Αλλού γράφει ότι κάποιες από τις δεσμεύσεις, συγκλίσεις που επιτυγχάνονται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων είναι μικρής διάρκειας κι αυτό γιατί ο κ. Ακιντζί υπαναχωρεί στη συνέχεια.

ΑΛΗΘΕΙΑ: Με τίτλο «Όλη η επιστολή Χάσικου προς Γεν. Ελεγκτή» γράφει ότι λύση στο θέμα που προέκυψε με την είσοδο 800 περίπου αλλοδαπών φοιτητών έδωσε ο Υπουργός Εσωτερικών, σύμφωνα με δηλώσεις του στο ΡΙΚ και γραπτή του ανακοίνωση, θέμα το οποίο ο Γενικός Ελεγκτής έστειλε στο Γενικό Εισαγγελέα για εξέταση πιθανών ποινικών αδικημάτων. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θέτει θέμα στον Ακιντζί σχετικά με τις δηλώσεις του περί παρεκκλίσεων από το κοινοτικό κεκτημένο. Αλλού γράφει ότι τρίτος ομαδικός τάφος φαίνεται να υπάρχει στην περιοχή του Τράχωνα, σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες που εξασφάλισε η Διερευνητική Επιτροπή Αγνοουμένων.

ΣΗΜΕΡΙΝΗ: Με τίτλο ο «Ο Ερντογάν απειλεί να `τινάξει` τον `Turkish Stream`» γράφει ότι μήνυμα προς τη Μόσχα ότι η κλιμάκωση της όξυνσης των σχέσεων τους με αφορμή την κρίση στη Συρία θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στους αγωγούς και το εμπόριο, στέλνει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προκειμένου να βάλει φρένο στην πολιτική της Ρωσίας στην περιοχή. Αλλού γράφει ότι η Αθήνα επιβεβαιώνει ότι ο Νταβούτογλου πρότεινε στον Τσίπρα από κοινού επίσκεψη στην Κύπρο. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε μετωπική σύγκρουση σε δύο επίπεδα Υπουργού Εσωτερικών – Γενικού Ελεκτή.

ΧΑΡΑΥΓΗ: Με τίτλο «Απεταξάμην την Αρχή Εξυγίανσης» γράφει ότι η Κεντρική Τράπεζα δεν επιθυμεί να συνεχίσει να έχει την αρμοδιότητα της Αρχής Εξυγίανσης και δια της Χρυστάλλας Γιωρκάτζη στρέφεται στον Χάρη Γεωργιάδη για ανάθεσή της στο Υπουργείο Οικονομικών. Σε άλλο θέμα γράφει ότι η διαμάχη ΥΠΕΣ- Ελεγκτή κορυφώνεται από το ΧΥΤΥ στα πλαστά πιστοποιητικά φοιτητών. Αλλού γράφει ότι στον Τράχωνα υπάρχει και τρίτος ομαδικός τάφος και ζητείται να αυξηθούν οι έρευνες στις στρατιωτικές ζώνες.

Cyprus Mail: Με τίτλο «Νέα αντιπαράθεση σε σχέση με περίεργες φοιτητικές βίζες» γράφει ότι η Ελεγκτική Υπηρεσία ζητά από τον Γενικό Εισαγγελέα να εξετάσει πιθανά ποινικά αδικήματα από το Υπουργείο Εσωτερικών. Σε άλλο θέμα γράφει ότι η επανένωση της Κύπρου θα έχει απήχηση πέραν από το νησί ανέφερε η νέα Πρέσβης των ΗΠΑ στην Κύπρο Kathleen Ann Doherty, που επέδωσε χθες τα διαπιστευτήριά της στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Αλλού γράφει ότι ο γηραιότερος φοιτητής στην ηλικία των 96 προγραμματίζει μεταπτυχιακό στη νομική.