Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα  το φονικό στη Δεκέλεια, προβάλλεται η αυριανή συνάντηση των δύο ηγετών,οι πυρκαγιές στην Πάφο και το θέμα της ιδιωτικοποίησης της Cyta.

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Με τίτλο “Ξεκαθαρίζουν με περιουσίες” αναφέρει στο κύριό του θέμα ότι Αναστασιάδης και Ακιντζί θέλουν να κλειδώσουν συγκλίσεις σε μια σειρά από ζητήματα καθώς από το περιουσιακό εξαρτώνται πολλά άλλα όπως το εδαφικό. Σε άλλο δημοσίευμα γράφει ότι οι αλλοδαποί βρίσκονται σε έλεος των εργοδοτών και ότι το τελευταίο διάστημα αρκετοί εργοδότες υπέβαλαν αίτηση για ακύρωση συμβολαίων με αλλοδαπούς. Επίσης  αναφέρει ότι η Κύπρος βρίσκεται στην τελική ευθεία για ικανοποίηση και του τρίτου προαπαιτούμενου για αποδέσμευση της επόμενης δόσης από τους δανειστές.

ΑΛΗΘΕΙΑ: Κύριό της θέμα υπό τον τίτλο “Το περιουσιακό ξεκλειδώνει τη λύση” και γράφει ότι κοινή είναι η εκτίμηση από διάφορους κύκλους ότι αν εξευρεθεί συμφωνία στο περιουσιακό, θα επιταχυνθούν οι εξελίξεις προς συνολική συμφωνία ενώ φιλοξενούνται και δηλώσεις του ΚΕ για τα επόμενα βήματα. Αλλού αναφέρει ότι κοίτασμα `υπεργίγαντας` έχει ανακαλυφθεί στην ΑΟΖ της Αιγύπτου και είναι το μεγαλύτερο στη Μεσόγειο, με βάση και την ανακοίνωση της ΕΝΙ. Επίσης αναφέρει ότι αναμένονται μειώσεις από σήμερα έως και τρία σεντ στις τιμές των καυσίμων.

ΣΗΜΕΡΙΝΗ: Με τίτλο “Πύρινος εφιάλτης έζωσε την Πάφο”  γράφει ότι από τις φωτιές στην επαρχία Πάφου κινδύνευσαν άνθρωποι και καταστράφηκαν περιουσίες και ότι Πυροσβεστική και Τμήμα Δασών πιστεύουν πως αυτές τέθηκαν κακόβουλα. Σε άλλο ρεπορτάζ αναφέρει ότι διαπράχθηκε στυγερό έγκλημα εναντίον μητέρας με φερόμενο ως δράστη το γιο του θύματος, ο οποίος συνελήφθη αργότερα. Αλλού  γράφει ότι το Μάρτιο του 2016 λήγει, αν όλα πάνε καλά, η περίοδος του μνημονίου και ότι ενόψει Βουλευτικών οι υποψήφιοι `θα τάζουν` για να αυξήσουν τις ψήφους τους.

ΧΑΡΑΥΓΗ: Κύριο της θέμα υπό τον τίτλο “Τα κέρδη σε ιδιώτη, στο δημόσιο ζημιές” και φιλοξενεί δηλώσεις του Εφόρου Αποκρατικοποιήσεων με βάση τις οποίες στη Cyta Ltd, τη νέα εταιρεία που θα ιδιωτικοποιηθεί, θα μεταφερθούν μόνο οι κερδοφόρες υπηρεσίες ενώ τα ζημιογόνα στοιχεία παραμένουν στο κράτος. Αλλού γράφει ότι πραγματοποιείται έκτακτη σύνοδος των ΥΠΕΣ της ΕΕ για το μεταναστευτικό με στόχο να αξιολογηθεί η κατάσταση και να συζητηθούν νέες πρωτοβουλίες. Επίσης  αναφέρει ότι οριστικοποιήθηκε η επιστροφή του Δημήτρη Χριστοφή στην Ομόνοια και σήμερα αναμένεται η επισημοποίηση της μεταγραφής.