Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Στα πρωτοσέλιδα σήμερα προβάλλονται τα θέματα φορολόγησης των ακινήτων και τα πολεοδομικά κίνητρα, οι τιμές των καυσίμων και οιεξελίξεις στο θέμα των εκποιήσεων.

Cyprus Mail: Με τίτλο  “Αποκαλύφθηκε ριψοκίνδυνη διάσωση παιδιού” γράφει ότι Κύπριος, πατέρας δύο παιδιών, διέσωσε, με τη βοήθεια των ειδικών δυνάμεων, τη μία του κόρη η οποία είχε μεταφερθεί από την μητέρα της στην Πολωνία και ότι η ιστορία αποτελεί το κύριο θέμα ντοκιμαντέρ που πρόβαλε το βρετανικό ITV. Αλλού αναφέρει ότι καταγράφονται καταγγελίες ρεκόρ για τις κυπριακές δημόσιες συγκοινωνίες. Επίσης η εφημερίδα αναφέρει ότι επιβεβαιώνεται πως το φτερό που εντοπίστηκε στο νησί Ρεινιόν ανήκει στο Μπόινγκ των Μαλαισιανών αερογραμμών.

ΣΗΜΕΡΙΝΗ: Με τίτλο “Δελεάζουν για λύση προτάσσοντας το χρήμα” αναφέρει στο κύριό της θέμα ότι με την ανοχή και έγκριση της πολιτικής ηγεσίας, οικονομικοί κύκλοι και φορείς χρησιμοποιούν `ανιστόρητα` παραδείγματα για το δήθεν οικονομικό θαύμα που θα επέλθει από την λύση. Σε άλλο δημοσίευμα αναφέρεται στο νομοσχέδιο για αποκρατικοποίηση της Cyta και τις διάφορες πρόνοιές του. Επίσης γράφει ότι επιβεβαιώθηκε πως τα συντρίμμια που εντοπίστηκαν στο νησί Ρεινιόν ανήκουν στο χαμένο Μπόινγκ των Μαλαισιανών αερογραμμών.

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Με τίτλο  “Στο σφυρί τα πρώτα ακίνητα” και γράφει ότι αμέσως μετά το Δεκαπενταύγουστο θα δρομολογηθούν οι διαδικασίες για τις πρώτες εκποιήσεις ακινήτων που αναμένεται να γίνουν τον Οκτώβριο και αφορούν κυρίως χωράφια, εμπορικά και επαύλεις. Σε άλλο ρεπορτάζ αναφορά γίνεται σε υπόθεση που διερευνά η Αστυνομία και το γραφείο Ευημερίας για υπόθεση γονιών που εξανάγκαζαν τα παιδιά τους να ζητιανεύουν και τα κακοποιούσαν όταν δεν τους επέστρεφαν ικανοποιητικό ποσό. Επίσης ο “Φ” προβάλλει τις δηλώσεις του ΥΠΕΣ για τα πολεοδομικά κίνητρα και τις φορολογήσεις των ακινήτων.

ΧΑΡΑΥΓΗ: Με τίτλο “Δώρο 18.5 εκ με πολιτικό ‘συντελεστή’ ” και γράφει ότι το εμπορικό κέντρο Σιακόλα θα πληρώσει μόνο 1.5 εκ από τον αξίας 20 εκ ευρώ συντελεστή δόμησης που πήρε κατά παρέκκλιση, με πολιτική απόφαση της κυβέρνησης ΔΗΣΥ-Αναστασιάδη και με τη διαφωνία του Συμβουλίου Παρεκκλίσεων. Αλλού αναφέρει ότι η Κυβέρνηση προτείνει λύση `προχειρότητας` στο θέμα του μεταμοσχευτικού, με την παράταση για άλλους 3 μήνες του συμβολαίου του γιατρού στο Νοσοκομείο Λευκωσίας.

ΑΛΗΘΕΙΑ: Με τίτλο “Τέσσερα βήματα για τάξη στις τιμές των καυσίμων” τιτλοφορεί το κύριό της θέμα η εφημερίδα “Αλήθεια” που γράφει ότι βρέθηκαν τρύπες στη μεθοδολογία υπολογισμού των τιμών καθώς και στους ελέγχους του Υπουργείου Ενέργειας από το 2004 ως σήμερα και ότι είναι σε εξέλιξη τέσσερις διαδικασίες που θα ομαλοποιήσουν την κατάσταση. Αλλού η εφημερίδα αναφέρεται σε δηλώσεις του ΥΠΕΣ χθες για το θέμα των πολεοδομικών κινήτρων και της φορολόγησης των ακινήτων. Επίσης η “Α” σε άλλο δημοσίευμά της αναφέρεται σε εγκύκλιο της Αστυνομίας για το θέμα των διαταγμάτων του οικογενειακού δικαστηρίου.