Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Στα πρωτοσέλιδα σήμερα προβάλλεται το θέμα με τις αναδιαρθρώσεις των κόκκινων δανείων, ο φόρος ακίνητης περιουσίας και η πρόκριση του ΑΠΟΕΛ στα play-offs του Champions League.

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Με τίτλο “Ξανά με τιμές `80 ο φόρος” γράφει ότι τον ίδιο φόρο με αυτόν του 2014 θα κληθούν να πληρώσουν και φέτος οι ιδιοκτήτες ακινήτων ενώ το νομοσχέδιο για ενιαίο φορολογικό συντελεστή στη βάση των επικαιροποιημένων τιμών που κατέθεσε η Κυβέρνηση θα συζητηθεί από το Κοινοβούλιο το Φθινόπωρο για να εφαρμοστεί από το 2016. Γράφει ακόμη για τις συνομιλίες και ότι ξεκαθαρίζει η κατάληξη σε φόρμουλα στο περιουσιακό τα κριτήρια της οποίας θα είναι αμοιβαία για Ε/κ και Τ/κ. Επίσης, αναφέρει ότι η ψηλή ζήτηση ηλεκτρισμού φέρνει στο προσκήνιο το θέμα της επάρκειας.

ΑΛΗΘΕΙΑ: Με τίτλο “Κοντά στην πλήρη ενοποίηση του ηλεκτρισμού” γράφει ότι με γοργό ρυθμό προχωρούν οι εργασίες για πλήρη ενοποίηση του ηλεκτρισμού μεταξύ των δύο κοινοτήτων και ότι μέχρι τον Σεπτέμβριο θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες διασύνδεσης του υποσταθμού της ΑΗΚ στην περιοχή Αθαλάσσας με τα κατεχόμενα. Σε άλλο της θέμα γράφει ότι καθημερινές είναι οι επιδρομές κατά των ISIS από τις βρετανικές βάσεις στην Κύπρο. Αναφέρει ακόμη η εφημερίδα ότι για ισοπεδωτική αξιολόγηση κάνει λόγο η Επιτροπή Δημόσιας Υπηρεσίας επικρίνοντας την ευθυνοφοβία που υπάρχει σε όσους εμπλέκονται στις ομάδες αξιολόγησης.

ΣΗΜΕΡΙΝΗ: Με τίτλο “Σε ρυθμό χελώνας οι αναδιαρθρώσεις” γράφει ότι καθόλου ικανοποιητικός φαίνεται να είναι ο ρυθμός με τον οποίο προχωρούν οι αναδιαρθρώσεις των κόκκινων δανείων και ότι μόλις ένα στα πέντε δάνεια έχουν αναδιαρθρωθεί. Αναφέρει επίσης ότι ο Πρόεδρος της ΟΕΒ Χρίστος Μιχαηλίδης μιλώντας σε εκδήλωση στα κατεχόμενα είπε ότι η Κύπρος μπορεί να γίνει για την Τουρκία ό,τι το Χονγκ Κονγκ για την Κίνα εάν επιτευχθεί μια διαρκής και λειτουργική λύση.

ΧΑΡΑΥΓΗ: Με τίτλο “Ετοιμη η βορα” γράφει ότι τέσσερα στα πέντε μη εξυπηρετούμενα δάνεια δεν έχουν αναδιαρθρωθεί κάτι που ενισχύει τους φόβους ότι οι τράπεζες, με την ανοχή της Κεντρικής, απέφυγαν τις αναδιαρθρώσεις εν αναμονή του νομοθετικού πλαισίου για μαζικές εκποιήσεις είτε απευθείας είτε μέσω της πώλησης δανείων σε επενδυτικά ταμεία – γεράκια. Αλλού γράφει για `ψέματα και μυστήριο` γύρω από την ανάπτυξη του λιμανιού και της μαρίνας της Λάρνακας.

Οικονομική Καθημερινή: Με τίτλο “Κινητή, ιντερνετ, Cytavision η προίκα για τη νέα cyta” γράφει ότι βαθιές τομές στο θεσμικό και εμπορικό πλαίσιο λειτουργίας της cyta επιφέρει το νομοσχέδιο που ετοίμασε η κυβέρνηση για αποκρατικοποίηση του οργανισμού, τις βασικές πρόνοιες του οποίου εξασφάλισε και παρουσιάζει η εφημερίδα. Γράφει ακόμη για τις διαβουλεύσεις για το μισθολόγιο των ημικρατικών και ότι επίκειται νέα σύμβαση. Η εφημερίδα αναφέρεται επίσης σε σύννεφα στις σχέσεις ΕΤΥΚ με Ελληνική – Συνεργατισμό

Cyprus Mail: Με τίτλο “Η άλλη πλευρά του τουρισμού” γράφει ότι ο δήμαρχος Αγίας Νάπας Γιάννης Καρούσος δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι εκατοντάδες τουρίστες, που καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες και αμφιβόλου ποιότητας αλκοολούχα ποτά θα σημάνουν το τέλος της Αγίας Νάπας ως τουριστικού προορισμού. Γράφει ακόμη ότι ο Σύνδεσμος Καταναλωτών αναμένει την υλοποίηση της υπόσχεσης σχετικά με την μετάδοση «ζωντανά» των τιμών των καυσίμων από όλα τα πρατήρια καυσίμων σε παγκύπρια βάση, εντός Ιουλίου. Σε άλλο της θέμα η εφημερίδα αναφέρει ότι ο ΑΠΟΕΛ με δέκα παίκτες προκρίθηκε στα play-offs του Champions League παρά την ήττα με 0 – 1 από την πρωταθλήτρια Δανίας Μίτζιλαντ, στο ΓΣΠ.