Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα από τις εφημερίδες σήμερα

Σημερινή: Με τίτλο  «Λαμβάνουν θέσεις ξένα funds για τα ΜΕΔ» και γράφει ότι ξένα ταμεία που αγοράζουν μη εξυπηρετούμενα δάνεια έχουν λάβει θέσεις σε Ελλάδα και Κύπρο για να αγοράσουν «ελκυστικά» πακέτα δανείων και να τα πωλήσουν αργότερα σε ψηλές τιμές. Αλλού προβάλλει συνέντευξη στις εσωτερικές της σελίδες του πρώην υπαλλήλου της Λαϊκής Τράπεζας και αδελφού του Βουλευτή Πανίκου Σταυριανού Γιάννου Σταυριανού ο οποίος αναφέρει ότι ήταν παρών «όταν μετρούσαν τα εκατομμύρια του Μιλόσεβιτς». Σε άλλο της θέμα η «Σ» γράφει για τα ζητήματα τα οποία θα κληθεί να αντιμετωπίσει ο νέος Υπουργός Υγείας Γιώργος Παμπορίδης.

Αλήθεια: Με τίτλο «Τελευταία ευκαιρία» γράφει ότι σαφή και ξεκάθαρα μηνύματα προς τους πολίτες έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε ομιλία του στην ψεσινή αντικατοχική εκδήλωση του Δήμου Αμμοχώστου, παραθέτοντας κάποιες πτυχές για το κοινό όραμα που έχει με τον Μουσταφά Ακιντζί τον οποίο χαρακτήρισε αξιόπιστο συνομιλητή. Σε άλλο της θέμα η «Α» γράφει ότι τη μεγαλύτερη ώθηση στη διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού θέλει να δώσει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης κατά τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ τον Σεπτέμβριο και ότι γίνονται προσπάθειες για συνάντηση και με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ. Αλλού προβάλλει συνέντευξη του μέλους της ομάδας Famagusta Ecocity Ανδρέα Λόρδου στις εσωτερικές της σελίδες στην οποία αναφέρεται στους σχεδιασμούς των Αμμοχωστιανών.

Φιλελεύθερος: Με τίτλο «Στην Επιτροπή οι περιουσίες» και γράφει ότι μέσα από την επιτροπή περιουσιών που θα συγκροτηθεί μετά τη διευθέτηση του Κυπριακού θα περνούν τα θέματα των περιουσιών και επικαλείται «ασφαλείς πληροφορίες» σύμφωνα με τις οποίες υπάρχει δεδηλωμένη πρόθεση από την τουρκική πλευρά να αμφισβητήσει δικαιώματα που αφορούν στην άμεση/ αυτόματη επανάκτηση της περιουσίας από τον νόμιμο ιδιοκτήτη, Ε/κ ή Τ/κ. Σε άλλο του πρωτοσέλιδο θέμα ο «Φ» προβάλλει συνέντευξη στις εσωτερικές του σελίδες του Χάρη Γεωργιάδη, ο οποίος μεταξύ άλλων ξεκαθαρίζει πως δεν θα υπάρξει καμία χαλάρωση στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς λόγω των βουλευτικών του 2016. Αλλού γράφει ότι ο Ταγίπ Ερντογάν καίγεται για το ξεπάγωμα των διαπραγματευτικών κεφαλαίων, καθώς αναζητεί με κάθε τρόπο τη βελτίωση της δημόσιας εικόνας του στο εσωτερικό της χώρας.

Χαραυγή: Με τίτλο «Διαγράφηκαν και δάνεια της Uniastrum;» γράφει ότι διπλάσια των 447 εκ. ευρώ φαίνεται να είναι η ζημιά από την εξαγορά και την πώληση της Uniastrum, από την Τράπεζα Κύπρου και κάνει λόγο για σκανδαλώδη παραχώρηση δανείων πριν από την εξαγορά, για ενίσχυση της ρευστότητας της, ώστε να εμφανίζεται ως ελκυστική επένδυση. Αλλού προβάλλει αντιπαραθετικές συνεντεύξεις στις εσωτερικές της σελίδες του Νίκου Τορναρίτη και της Χριστιάνας Ερωτοκρίτου για το Κυπριακό, με τον ένα να υποστηρίζει ότι πρέπει να αξιοποιηθεί η ισχυρή, θετική συγκυρία και την άλλη να εκφράζει τη θέση ότι η Τουρκία πέτυχε την ανατροπή και εμείς σφυρίζουμε αδιάφορα. Σε άλλο θέμα η «Χ» γράφει ότι συνθήκες μίνι καύσωνα θα επικρατήσουν μέχρι την Τρίτη.

Sunday Mail: Με τίτλο «Οι επιπτώσεις ενός Brexit στους ομογενείς» και γράφει ότι οι Βρετανοί που διαμένουν στην Κύπρο μπορεί να χάσουν πολλά δικαιώματα αν η χώρα τους βγει από την ΕΕ όπως προειδοποιεί δημοφιλές φόρουμ Βρετανών ομογενών. Αλλού γράφει ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δήλωσε ότι είναι πεπεισμένος πως η προσπάθεια επανένωσης της νήσου αποτελεί πραγματικό παράθυρο ευκαιρίας. Σε άλλο της πρωτοσέλιδο θέμα η εφημερίδα γράφει ότι ο Υπουργός Δικαιοσύνης Ιωνάς Νικολάου ζήτησε από τον συνάδελφό του Υπουργό Εσωτερικών να συντομεύσει την εξέταση της αίτησης για άσυλο που έχει υποβάλει Ρώσος δημοσιογράφος που κρατείται δυνάμει διεθνούς εντάλματος σύλληψης.

Καθημερινή: Με τίτλο «Θερμός χειμώνας στο Κυπριακό» γράφει ότι χωρίς να υπάρχει κάποιο χρονοδιάγραμμα και χωρίς ακόμη να μπορεί να υπολογιστεί με ακρίβεια ο χρόνος που θα απαιτηθεί για να συμφωνηθούν τα ζητήματα του περιουσιακού, μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου φαίνεται ότι θα αρχίζει να παίρνει συγκεκριμένη μορφή ο όγκος της εργασίας, που αυτή τη στιγμή αποτελείται από περίπου 40 έγγραφα. Αλλού γράφει ότι ισχυρό αρχικό ενδιαφέρον από στρατηγικούς επενδυτές για τη Cyta εντόπισε η Citigroup στην πρώτη διερευνητική της επαφή που έκανε στο εξωτερικό. Σε άλλο της πρωτοσέλιδο θέμα και κάτω από σχετική φωτογραφία γράφει ότι σύμφωνα με έρευνα του ινστιτούτου Pew στην Καρακός τη μεγαλύτερη χριστιανική πόλη του Ιράκ ο αριθμός των χριστιανών που αντιμετωπίζουν διωγμούς από το ISIS είναι ο μεγαλύτερος από οποιαδήποτε άλλη στιγμή της Ιστορίας.

Μάχη: Με τίτλο «Δεν θα ανεχτούμε οικογένειες στο δρόμο» και προβάλλει εφ` όλης της ύλης συνέντευξη στις εσωτερικές της σελίδες του Προέδρου της Βουλής Γιαννάκη Ομήρου, όπως γράφει η εφημερίδα, τοποθετείται με σαφήνεια στο Κυπριακό και την κατάσταση της οικονομίας. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στο γεγονός ότι το μνημόνιο τρέχει και κάνει λόγο για αισιοδοξία του Υπουργείου Οικονομικών, προσθέτοντας ότι η Βουλή καλείται σε σύντομο χρονικό διάστημα να λάβει πολύ σημαντικές αποφάσεις, αλλά και για θερμό κλίμα που προαναγγέλλει η στάση του ΔΗΚΟ. Αλλού γράφει για σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας που αναμένεται να κορυφωθεί την Τρίτη με τον υδράργυρο να σκαρφαλώνει στους 42 βαθμούς στο εσωτερικό.