Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Στα πρωτοσέλιδα σήμερα προβάλλονται το θέμα της παραίτησης  του Δημάρχου Πάφου Σάββα Βέργα, η ιδέα της δημιουργίας ταμείου για τα έσοδα από τους υδρογονάνθρακες, το θέμα της έκθεσης για τον ELA της Λαϊκής  και η επιστολή Χριστόφια προς Αναστασιάδη.

ΣΗΜΕΡΙΝΗ: Με τίτλο “Με παρελθόν η ιδέα του κοινού ταμείου”, γράφει πως η ιδέα της ίδρυσης ταμείου για να κατατίθενται τα έσοδα από τους υδρογονάνθρακες της κυπριακής ΑΟΖ, την οποία περιφέρουν σε διάφορες παραλλαγές οι Τούρκοι, δεν είναι καινούρια. Αλλού γράφει ότι οι γονείς είναι υπέρ των αλλαγών στα σχολεία, προσθέτοντας ότι χθες ο Υπουργός Παιδείας παρουσίασε στους οργανωμένους γονείς τις προτάσεις του για εκσυγχρονισμό της εκπαίδευσης. Σε άλλο θέμα προβάλλει τη συμφωνία Κύπρου-Ιράν για έκδοση φυγοδίκων και μεταφορά καταδίκων.

ΑΛΗΘΕΙΑ: Με τίτλο “Ο Βέργας μαδάει τη μαργαρίτα”, γράφει ότι ο δήμαρχος Πάφου Σ. Βέργας κάνει δεύτερες σκέψεις κι ενώ είχε πει στον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ ότι θα παραιτηθεί, χθες δήλωσε “προβληματισμένος” και ανακοίνωσε συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα κατά την οποία θα ανακοινώσει τις προθέσεις του. Αλλού γράφει ότι η Κεντρική Τράπεζα έπειτα από αρκετή καθυστέρηση αποφάσισε να ερευνήσει τις συνθήκες υπό τις οποίες δόθηκε έκτακτη ρευστότητα πολλών δισεκατομμυρίων στην καταρρέουσα Λαϊκή. Αλλού αναφέρεται σε νέο πόλεμο Χριστόφια – Ορφανίδη για τον ELA της Λαϊκής, με τον κ. Χριστόφια να απορρίπτει όσα του καταλογίζει η σχετική έκθεση.

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Με τίτλο “Συνεχίζεται το ξεπούλημα”, γράφει πως με σταθερό ρυθμό και ανεξαρτήτως άλλων διεργασιών για το μέλλον των Κυπριακών Αερογραμμών, συνεχίζεται η πώληση των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας και ότι πωλείται και το 20% των μετοχών της εταιρείας στη Swissport. Σε άλλο θέμα γράφει ότι τέσσερις μέρες κράτηση ήταν τελικά η πειθαρχική ποινή που επιβλήθηκε στο συνταγματάρχη Γιώργο Γεωργιάδη, μετά την πειθαρχική έρευνα που ζητήθηκε σε σχέση με την έκρηξη στο Μαρί. Αλλού γράφει ότι φθηνότερο κατά 10% είναι φέτος το υγραέριο και το πετρέλαιο θέρμανσης ενώ χθες μειώθηκε και η τιμή της βενζίνης.

ΧΑΡΑΥΓΗ: Με κύριο θέμα “Ένοχη σιωπή ενώ πληθαίνουν τα ερωτήματα” και γράφει η κοινωνία απαιτεί εξηγήσεις από τον ίδιο τον Πρόεδρο στα αναπάντητα ερωτηματικά για την έκθεση που δημοσιεύθηκε στη New York Times για τον ELA της Λαϊκής, καθώς και για το θέμα με το “σημείωμα” της Διοικητού της Κεντρικής Τράπεζας προς το Προεδρικό για τους όρους της υπηρεσίας της. Αλλού γράφει ότι επιστολή Χριστόφια παραπέμπει στις συγκλίσεις και καλεί τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να πάρει “γενναίες αποφάσεις”, ενώ εκφράζει ανησυχία για τις εξελίξεις στο Κυπριακό. Γράφει επίσης ότι στη νέα ηγεσία της Τράπεζας Κύπρου και σύμβουλος που διέγραψε χιλιάδες ηλεκτρονικά έγγραφα της επίμαχης περιόδου.