Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Στα πρωτοσέλιδα σήμερα προβάλλεται η υπερψήφιση του δεύτερου πακέτου των προαπαιτούμενων μέτρων από την Ελληνική Βουλή, και οι  επαφές της Τρόικας στην Κύπρο.

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Με τίτλο “Η Τρόικα `συγκαλεί` Βουλή” και γράφει ότι τα δύο πόδια της Βουλής σε ένα παπούτσι βάζει η Τρόικα και ότι οι Τροϊκανοί ενημέρωσαν χθες την Επιτροπή Οικονομικών ότι προαπαιτούμενα για την επόμενη δόση είναι τρία νομοσχέδια που πρέπει να εγκριθούν από το κοινοβουλευτικό σώμα και άναψε φωτιές. Γράφει επίσης σε άλλο θέμα ότι ανάσα για τους καταναλωτές που εξυπηρετούνται από τη μονάδα απορριμμάτων στην Κόσιη για τη συγκομιδή των σκουπιδιών τους επήλθε με τη νέα συμφωνία κυβέρνηση και αναδόχου.

ΣΗΜΕΡΙΝΗ: Με τίτλο “Ψευδαισθήσεις” γράφει ότι στη σκιά της σφοδρής σύγκρουσης στο εσωτερικό μέτωπο του ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε αργά χθες βράδυ η συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων για το νομοσχέδιο του δεύτερου πακέτου των προαπαιτούμενων μέτρων και προσθέτει ότι ο Πρωθυπουργός Τσίπρας δήλωσε ότι θα εφαρμόσουμε ένα πρόγραμμα στο οποίο δεν πιστεύουμε και η Πρόεδρος της Βουλής κατήγγειλε τον Πρωθυπουργό για εκτροπή και τον προκάλεσε να την διώξει. Αλλού γράφει ότι βαρύ και κρίσιμο φορτίο θα σηκώσει η Βουλή και ότι αναμένεται θερμός χειμώνας σε σχέση με πολλά εκκρεμούντα νομοσχέδια.

ΑΛΗΘΕΙΑ: Με τίτλο “Παίζει τα ρέστα του”, γράφει ότι ενώ ο Έλληνας Πρωθυπουργός αρχίζει να κερδίζει τα θετικά σχόλια του διεθνούς Τύπου η κατάσταση στο κυβερνών κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι κυριολεκτικά εκρηκτική και στα πρόθυρα διάσπασης και προσθέτει ότι αναμένονται κινήσεις ξεκαθαρίσματος από τον Πρωθυπουργό. Σε άλλο θέμα, η εφημερίδα αναφέρεται στα 4 προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της επόμενης δόσης των δανειστών προς την Κύπρο. Επίσης, γράφει ότι στο τελικό στάδιο βρίσκονται οι διεργασίες για ενοποίηση των συστημάτων ηλεκτρικής ενέργειας μεταξύ των κατεχομένων και των ελεύθερων περιοχών.

Cyprus Mail: Την  ανακοίνωση της τράπεζας Barclays ότι προτίθεται να κλείσει τους λογαριασμούς κάτω των 100,000 λιρών στην Κύπρο και τη Μάλτα προβάλλει στο κύριο της θέμα και γράφει ότι χιλιάδες Βρετανοί και άλλοι κάτοχοι λογαριασμών στην Κύπρο κινδυνεύουν να τους κλείσει η Τράπεζα τους λογαριασμούς τους το Σεπτέμβρη εάν αυτοί δεν έχουν κατάθεση τουλάχιστον 100,000 λιρών Αγγλίας. Γράφει επίσης ότι παρόμοιο μέτρο θα ληφθεί σε Μάλτα και Ελλάδα. Σε άλλο θέμα γράφει για τη συνάντηση που είχαν οι επικεφαλής της Τρόικας χθες με την Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής.

ΧΑΡΑΥΓΗ: Με τίτλο “Εύγε και δώσε” γράφει ότι τα εύσημα για άλλη μια φορά έδωσαν στην Κύπρο οι διεθνείς πιστωτές της για την επιτυχή όπως την χαρακτήρισαν πορεία του μνημονιακού προγράμματος και ότι τα εύγε συνοδεύονταν και με `δώσε` και ότι προαπαιτούμενο για την εκταμίευση της επόμενης δόσης του μισού δις ευρώ είναι μεταξύ άλλων η ψήφιση νομοσχεδίων για την πακετοποίηση και πώληση δανείων. Σε άλλο της θέμα η εφημερίδα γράφει για καταγγελία καθηγητή στην Αγγλική Σχολή για εκδικητική δίωξη – λόγων πολιτικών πεποιθήσεων ή και της σχέσης με εθνοτικές ομάδες.