Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Κύρια θέματα στα πρωτοσέλιδα σήμερα η Ελλάδα και ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης, οι πυρκαγιές και το πρόγραμμα διάσωσης καθώς και το κυπριακό και οι επαφές της Τρόικα.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Με τίτλο “Η Uniastrum στοιχειώνει την κάθαρση” γράφει για την πώληση της τράπεζας από την Κύπρου για μόλις επτά εκατομμύρια και για παλαιότερες αποφάσεις από ανθρώπους-κλειδιά που αποδείχτηκαν καταστροφικές. Αλλού αναφέρεται στην αναδιάρθρωση της δημόσιας υπηρεσίας, τις αλλαγές και το σκηνικό στη νέα εποχή. Επίσης  γράφει ότι σβήνουν φωτιές τόσο στην χώρα όσο και στην Κυβέρνηση στην Ελλάδα.

ΣΗΜΕΡΙΝΗ: Με  τίτλο “Νέος Γολγοθάς για την ανακεφαλαιοποίηση”  προβάλλει την κατάσταση στην Ελλάδα και το νέο στοίχημα της Κυβέρνησης μετά την εφαρμογή σκληρών μέτρων. Σε άλλο ρεπορτάζ γράφει ότι σε πλήρη εξέλιξη φαίνεται να βρίσκεται το παρασκήνιο για ανασχηματισμό της Κυβέρνησης, ο οποίος αναμένεται τέλη Σεπτεμβρίου από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη. Αλλού  αναφέρεται το διάλογο, που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Κυπριακό, τις διεργασίες και τους συσχετισμούς με βάση και το τι συμβαίνει στο εσωτερικό της Τουρκίας.

ΑΛΗΘΕΙΑ: Με τίτλο “Η ακτινογραφία του τουρισμού στα κατεχόμενα”  αναφέρεται σε αποκαλυπτικό σημείωμα του ΚΟΤ για τα μεγαλεπήβολα σχέδια του ψευδοκράτους στο οποίο μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι κατά το 2014 οι αφίξεις έφτασαν σχεδόν το 1,4 εκατομμύρια. Αλλού γράφει ότι η κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ είναι εκρηκτική και ότι ο Αλέξης Τσίπρας σχημάτισε κυβέρνηση χωρίς τους αντάρτες της αριστερής πλατφόρμας. Επίσης φιλοξενεί συνέντευξη του Νίκου Τορναρίτη ο οποίος θεωρεί πως δεν πρέπει να χαθεί η ευκαιρία για ένα καλό συμβιβασμό στο Κυπριακό.

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Με τίτλο  “Μάχη με κόκκινες γραμμές” και αναφέρει ότι ο πρώτος πονοκέφαλος στις διαπραγματεύσεις είναι η επιμονή του Ακιντζί σε βασικά ζητήματα και ότι ο `Εσπεν Μπαρθ `Ειντε ενημέρωσε τους ξένους διπλωμάτες για τις δυσκολίες αυτές. Αλλού γράφει ότι Αύγουστο ξεκινούν οι εκποιήσεις με πρώτα στην ατζέντα 3,000 παλιά ακίνητα οι περιπτώσεις των οποίων εκκρεμούν εδώ και χρόνια στο Κτηματολόγιο. Σε άλλο δημοσίευμα  αναφέρει ότι το Grexit παραμένει ανοικτό για τους Γερμανούς και ότι ο Τσίπρας αναζητεί στηρίγματα εντός ΣΥΡΙΖΑ.

ΧΑΡΑΥΓΗ: Με τίτλο “Αρχαγγέλων…καβγάδες στην Πινδάρου”   γράφει για εσωκομματικές αντιπαραθέσεις στην Πινδάρου και για προσπάθεια ελέγχου από το Προεδρικό, προσθέτοντας ότι η κατάσταση φαίνεται να εκτραχύνεται. Αλλού γράφει ότι τα πάνω-κάτω αναμένεται να έρθουν με τις προτάσεις για την τοπική αυτοδιοίκηση και ότι άλλα συμφωνήθηκαν και άλλα προτείνει ο ΥΠΕΣ. Σε άλλο ρεπορτάζ  αναφέρεται στην πώληση του Mall για 193 εκ. ευρώ.

Cyprus Mail: Με τίτλο  “Επιστρέφει στο χάρτη η (Αγία) Νάπα;”  που γράφει ότι σημαντικοί καλλιτέχνες από την διεθνή ραπ σκηνή και όχι μόνο έρχονται στην Αγία Νάπα για παραστάσεις, με τους αρμόδιους να τρίβουν τα χέρια από ικανοποίηση. Αλλού αναφέρει ότι σάλος προκλήθηκε στην Βρετανία με βίντεο που δημοσίευσε η Sun στο οποίο φαίνεται η Βασίλισσα να χαιρετά ναζιστικά σε ηλικία επτά ετών. Αλλού προβάλλεται η εκδήλωση διαμαρτυρίας των κατοίκων των Βάσεων Ακρωτηρίου με αφορμή την αποκόλληση πυραύλου.

Κύπρος: Με τίτλο στο κύριό της θέμα “Η Ελλάδα ξανά σε πύρινο κλοιό” αναφέρεται στις φωτιές στην Ελλάδα, τις συλλήψεις για εμπρησμούς και την μεγάλη κινητοποίηση του κρατικού φορέα. Αλλού προβάλλει το πώς κάλυψαν τα ξένα ΜΜΕ τη συμφωνία δανειστών-Αθήνας και τις αντιδράσεις. Επίσης φιλοξενεί επετειακό αφιέρωμα για τον καταδρομέα Σωτήρη Κωνσταντίνου.

Η ΜΑΧΗ: Με τίτλο “Θολό τοπίο” και αναφέρει ότι ο Γιούνκερ κατά τις επαφές του στην Κύπρο δεν άγγιξε το καυτό θέμα των εγγυήσεων και ότι η επίσκεψή του φαίνεται να μην απέδωσε τα αναμενόμενα. Αλλού φιλοξενεί συνέντευξη του Διευθυντή του ΚΥΚΕΜ Χρίστου Ιακώβου για τις γεωπολιτικές εξελίξεις στην περιοχή μας και τους συσχετισμούς με το Κυπριακό. Επίσης  αναφέρει ότι συνεχίζεται ο καύσωνας ως αύριο και ότι συστήνεται προσοχή στις ευπαθείς ομάδες.