Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Στα πρωτοσέλιδα σήμερα προβάλλονται οι πυρκαγιές που  ξέσπασαν χθες στην Ελλάδα, ο ανασχηματισμός και η ομιλία του Προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στη Βουλή.

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Κύριο του θέμα με τίτλο “’Δέσιμο’ λύσης με κεκτημένο” και αναφέρει πως το μήνυμα του Προέδρου της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, είναι πως η ΕΕ δεν ευνοεί πρόνοιες μιας συμφωνίας στο Κυπριακό να παρεκκλίνουν από τον πυρήνα του κοινοτικού κεκτημένου. Αλλού αναφέρει πως σύμφωνα με τον Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής Ησαϊα έχουν προκύψει νέα στοιχεία για τον ιερέα που καταδικάστηκε από δικαστήριο για άσεμνη επίθεση εναντίον κοριτσιού, τα οποία θα σταλούν στο Γενικό Εισαγγελέα. Επίσης αναφέρεται στην πώληση της Uniastrum από την Τράπεζα Κύπρου προς 7 εκατομμύρια ευρώ.

ΑΛΗΘΕΙΑ: Κύριο  θέμα με τίτλο “Ανασχηματισμός πάνω στις στάχτες” αναφέρεται στον ανασχηματισμό της κυβέρνησης στην Ελλάδα, η οποία βρίσκεται σε πύρινο κλοιό με ανυπολόγιστες ζημιές από μεγάλες πυρκαγιές στην Αττική, την Πελοπόννησο και την Εύβοια. Αλλού αναφέρει πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε και επίσημα τη συναντίληψη που επιτεύχθηκε για το χαλούμι, υπό την καθοδήγηση του Προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Επίσης, γράφει πως η Βουλή απέρριψε χθες τις αναπομπές του Πρόεδρου της Δημοκρατίας για τους εγκλωβισμένους αγοραστές.

ΣΗΜΕΡΙΝΗ: Με τίτλο “Κυβέρνηση μνημονίου διόρισε ο Τσίπρας” γράφει πως σε ευρύ και δραστικό ανασχηματισμό της κυβέρνησής του προέβη χθες ο Ελληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, απομακρύνοντας από το κυβερνητικό σχήμα τους “αντάρτες” του ΣΥΡΙΖΑ. Αλλού σημειώνει πως το Λονδίνο δεν επιζητεί ειδικό ρόλο για τις εγγυήσεις, με τον Βρετανό ΥΠΕΞ, ο οποίος επισκέφθηκε χθες την Κύπρο, να επαναβεβαιώνει τη στήριξη της χώρας του για λύση του Κυπριακού. Σε άλλο θέμα γράφει πως άνοιγμα κεφαλαίου της οικονομίας προωθεί το Λουξεμβούργο στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας.

Cyprus Mail: Με τίτλο “Μαίνονται πυρκαγιές στην Ελλάδα” αναφέρει πως η Κύπρος είναι έτοιμη να βοηθήσει την Ελλάδα στην κατάσβεση των πυρκαγιών που ξέσπασαν χθες γύρω από την Αθήνα. Σε άλλο θέμα αναφέρει πως ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, μιλώντας χθες στη Βουλή, κάλεσε τους Κύπριους πολιτικούς να επιτύχουν μια λύση του Κυπριακού και να μην την αφήσουν για την επόμενη γενιά. Επίσης αναφέρεται στη συμφωνία που επιτεύχθηκε για το θέμα του χαλουμιού.

ΧΑΡΑΥΓΗ: Με τίτλο “Αυτοί Γιούνκερ, η κοινωνία αντίσταση και πάλη” αναφέρει πως την ώρα που ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ υποκλινόταν βαθιά στην ηγετική ικανότητα του Προέδρου της Κομισιόν, η κοινωνία με εκφραστή την Πλατφόρμα “Η κοινωνία αντιδρά και διεκδικεί” απαιτούσε να τερματιστεί η σκληρή λιτότητα που εξευτελίζει των αξιοπρέπεια των λαών και κουρελιάζει τη λαϊκή κυριαρχία. Αλλού αναφέρεται στον πύρινο κλοιό που έζωσε την Ελλάδα και στους φόβους για εμπρησμούς. Επίσης αναφέρεται στον ανασχηματισμό της κυβέρνησης στην Ελλάδα.