Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

ΣΗΜΕΡΙΝΗ: Με  τίτλο “Στα ευρωπαϊκά σαλόνια ο Αττίλας” , γράφει στο κύριο της θέμα ότι στο ίδιο τραπέζι με τον κατοχικό στρατό θα κάθονται εφεξής οι Κύπριοι αξιωματικοί, οι οποίοι δεν κατάφεραν να αποτρέψουν την ένταξη του τουρκικού στρατού στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Στρατιωτικών Συνδέσμων, EUROIMIL. Αλλού, γράφει ότι σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται σήμερα το πρωί οι Κυβερνητικοί γιατροί, ύστερα από Έκτακτη Γενική Συνέλευση που πραγματοποίησαν την Κυριακή. Σε άλλο της θέμα γράφει για πυρετό διεργασιών της Κυπριακής Δημοκρατίας για τις επόμενες κινήσεις όσον αφορά τις τουρκικές προκλήσεις στην ΑΟΖ.

ΑΛΗΘΕΙΑ: Στο κύριο της θέμα με τίτλο “Ετοιμότητα για θερμό επεισόδιο” γράφει ότι ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος έδωσε τη διαβεβαίωση ότι η Ελλάδα είναι σε ετοιμότητα να αποτρέψει το ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου με την Τουρκία. Σε άλλο της θέμα, γράφει ότι ο Υπουργός Οικονομικών έστειλε μήνυμα στα κοινοβουλευτικά κόμματα να επιδείξουν σοβαρότητα στα ζητήματα που θα θέσουν σε κίνδυνο την επόμενη δόση, η οποία εκταμιεύεται σε ένα μήνα. Αλλού, γράφει ότι ένα 17χρονο συνέλαβε η Αστυνομία ως ύποπτο για τη χθεσινή δολοφονία του Αγγλοκύπριου Μάικλ Αντονι Λούης Μηνά.

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Με τίτλο “Κλοιός πιέσεων για το αέριο”, γράφει στο κύριο του θέμα ότι η Λευκωσία θα ανάψει κόκκινο σε όποιες κινήσεις γίνονται για τη συμπερίληψη στην ατζέντα των συνομιλιών του κεφαλαίου της ενέργειας, κάτι που αφορά τη φόρμουλα του Εσπεν Μπαρθ Άιντα για παράλληλη συζήτηση. Σε άλλο του θέμα γράφει ότι κλείνει το κέντρο φιλοξενίας στη Κοκκινοτριμιθιά για 278 Σύρους, οι οποίοι ειδοποιήθηκαν να το εγκαταλείψουν μέχρι το τέλος του Δεκέμβρη. Αλλού γράφει ότι παγκόσμιο σοκ προκάλεσα για μία ακόμη φορά οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους με τον αποκεφαλισμό Αμερικανού ομήρου και 15 ανδρών, που φέρονται να ήταν μέλη των συριακών ενόπλων δυνάμεων.

ΧΑΡΑΥΓΗ: Στο κύριο της θέμα με τίτλο “Με 2ωρη απεργία απαντούν οι γιατροί στους εκβιασμούς”, γράφει ότι “τα ευχολόγια του Υπουργού Υγείας δεν έδωσαν τόπο στην οργή των γιατρών του Δημοσίου που βλέπουν τον κρατικό τομέα να καταρρέει και την Κυβέρνηση να αρκείται σε γενικόλογες τοποθετήσεις”. Σε άλλο της θέμα, γράφει ότι διοικητική έρευνα διέταξε ο Αρχηγός Αστυνομίας μετά τη γκάφα ολκής στις Κεντρικές Φυλακές με την απέλαση 41χρονου Ρουμάνου, ύποπτου στην υπόθεση ομαδικού βιασμού νεαρού αλλοδαπού στις φυλακές. Αλλού, γράφει ότι θα δοθεί γραπτώς από τον ΠτΔ η απάντηση στον ‘Αιντα, παραπέμποντας στη σύγκλιση για θαλάσσιες ζώνες.