Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ:  Κύριο  θέμα με τίτλο «Πρώτη δίωξη για την οικονομία», γράφει ότι στο τελικό στάδιο είναι η πρώτη υπόθεση που θα οδηγηθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης για το σκάνδαλο της οικονομίας. Πρόκειται για διπλή υπόθεση που αφορά αδικήματα που διαπράχθηκαν από τα ίδια πρόσωπα στην Τράπεζα Κύπρου, με την πρώτη υπόθεση να αφορά δηλώσεις που έγιναν για την κεφαλαιακή επάρκεια και τη δεύτερη χειραγώγηση μετοχών της εταιρείας. Αλλού γράφει ότι απαισιόδοξη για όλα τα πιθανά σενάρια και εξελίξεις είναι η Κυβέρνηση για τις ΚΑ. Σε άλλη είδηση,  γράφει ότι εγκαινιάζεται σήμερα στην Αθήνα η νέα τριμερής μεταξύ Ελλάδας, Ισραήλ και Κύπρου, με τη Λευκωσία να ζητά επίσπευση συζητήσεων και με τους δύο άξονες συνεργασίας με Αίγυπτο και Ισραήλ.

ΑΛΗΘΕΙΑ: Στο κύριο της θέμα με τίτλο «Πιο κοντά στο τέλος οι Κυπριακές Αερογραμμές», αναφέρεται στο κύριο της θέμα στη χθεσινή μαραθώνια συνεδρία των κοινοβουλευτικών επιτροπών Οικονομικών και Ελέγχου στην οποία ο Υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι η Κυβέρνηση κατάρτισε σενάρια διασφάλισης της αεροπορικής συνδεσιμότητας σε περίπτωση κλεισίματος των ΚΑ, προσθέτοντας ότι προσπάθεια είναι να εξαντληθεί κάθε περιθώριο για επιβίωση της εταιρείας. Αλλού, γράφει ότι μεγάλες αλλαγές στο ΡΙΚ προνοεί η μελέτη της PWC για το μέλλον της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Σε άλλη είδηση η «Α» γράφει ότι καταχωρήθηκε χθες στο Δικαστήριο Πάφου η υπόθεση αποστολής απειλητικών μηνυμάτων σε σχέση με την υπόθεση διαχωρισμού οικοπέδων στην Πάφο.

ΣΗΜΕΡΙΝΗ: Με τίτλο «Η Παγκόσμια Τράπεζα τη μελέτη για το αέριο μας», γράφει στο κύριο της θέμα, γράφει ότι η πρόταση του Προέδρου Αναστασιάδη για ανάθεση στην Παγκόσμια Τράπεζα εκπόνησης μελέτης για τη διαχείριση των εσόδων από το φυσικό αέριο αποκαλύφθηκε στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών που πραγματοποιήθηκε στην παρουσία του Έλληνα Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και προκαλεί έντονες αντιδράσεις. Αλλού, γράφει ότι τουρκικό υποβρύχιο «ξέφυγε» από νατοϊκή άσκηση στην περιοχή του Καστελόριζου και «έκανε βόλτες» στην κυπριακή ΑΟΖ. Σε άλλη είδηση γράφει ότι ο Υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι οι διαδικασίες εκταμίευσης της έκτης δόσης θα μπορούσαν να σταματήσουν αν προκύψει εξέλιξη που θα διαφοροποιούσε την κατάσταση.

ΧΑΡΑΥΓΗ: Με τίτλο «ΟΣΑ – ΟΣΑ ΤΟ… ΑΓΡΙΝΟ», γράφει στο κύριο της θέμα ότι τη διαδικασία της αντίστροφης μέτρησης για κλείσιμο των ΚΑ, του εθνικού αερομεταφορέα που για 67 χρόνια συνδέει την Κύπρο με το εξωτερικό, ενεργοποίησε και επίσημα η Κυβέρνηση. Αλλού γράφει ότι ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού στις επαφές του στις Βρυξέλλες ζήτησε όπως το ψήφισμα της Ευρωβουλής για τις τουρκικές προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ να στρέφεται προς την κατεύθυνση της Τουρκίας. Σε άλλη είδηση γράφει ότι η ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ χαρακτηρίζει «την έκθεση PWC για το ΡΙΚ ως ένα πόρισμα κατά παραγγελία ώστε οι πλεονασμοί να γίνουν πραγματικότητα».

Cyprus Mail:  Με τίτλο «Δεν μπορούμε να αγοράσουμε άλλο χρόνο για τις ΚΑ», αναφέρεται στις χθεσινές δηλώσεις του ΥΠΟΙΚ ότι η Κυβέρνηση προετοιμάζεται για το χειρότερο σενάριο, προσθέτοντας ότι ούτε η Ryanair ούτε η Aegean, οι οποίες προκρίθηκαν για το επόμενο στάδιο του διαγωνισμού για τις ΚΑ, είναι έτοιμες να υποβάλουν προσφορά και ότι οι όροι που θέτουν δεν είναι προς το δημόσιο συμφέρον. Αλλού γράφει ότι οι πωλήσεις ηλεκτρικού ρεύματος το 2013 μειώθηκαν κατά 10,7% σε ετήσια βάση λόγω της οικονομικής κρίσης, όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της ΑΗΚ Όθωνας Θεοδούλου. Σε άλλη είδηση αναφέρεται στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στη Λευκωσία για τα θύματα του δύο παγκοσμίων πολέμων.