Πρωτοσέλιδα εφημερίδων

Στα πρωτοσέλιδα σήμερα προβάλλονται τα θέματα που αφορούν το  Κυπριακό, η πρόθεση της Κυβέρνησης για ενοποίηση της φορολογίας ακινήτων και  οι δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών για το ωράριο των τραπεζών.

Το Κυπριακό Ποντίκι: Με τίτλο “Στον αστερισμό των ψευδαισθήσεων” γράφει ότι ο σάλος που προκάλεσε στην κοινή γνώμη το θέμα της έκθεσης που κλήθηκαν να αναπτύξουν οι τελειόφοιτοι και η αναφορά σε ψευδαισθήσεις ήταν η αφορμή για την καταγραφή των ψευδαισθήσεων τουλάχιστον των δύο τελευταίων διακυβερνήσεων. Γράφει ακόμη ότι αύριο θα πραγματοποιηθεί η κοινωνικού περιεχόμενου συνάντηση των ηγετών των δύο κοινοτήτων Νίκου Αναστασιάδη και Μουσταφά Ακιντζί και ότι “θα πιουν καφέ και θα φάνε παγωτό ο Νίκος με τον Μουσταφά”. Η εφημερίδα αναφέρεται επίσης σε επίδομα τέκνου 6.700 ευρώ που έλαβε αλλοδαπός .

ΑΛΗΘΕΙΑ: Με τίτλο “Ενας φόρος στα ακίνητα” γράφει ότι νομοσχέδιο που θα ενοποιεί τις φορολογίες ακίνητης ιδιοκτησίας – δήμων και κράτους – θα φέρει η Κυβέρνηση στη Βουλή `πολύ σύντομα` σύμφωνα με τον αρμόδιο Υπουργό Εσωτερικών Σωκράτη Χάσικο και προσθέτει ότι τα κόμματα παρουσιάζονται θετικά στην προοπτική της ενοποίησης των φορολογιών ακίνητης περιουσίας. Γράφει ακόμη η εφημερίδα ότι ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης χαρακτήρισε απαράδεκτο και προκλητικό το ωράριο των τραπεζών. Επίσης, σε άλλο της θέμα η εφημερίδα αναφέρεται σε διαβεβαιώσεις από την Κυβέρνηση ότι κανένας εργαζόμενος στη Cyta δεν θα χάσει τη δουλειά του.

ΣΗΜΕΡΙΝΗ: Κύριό της θέμα με τίτλο “Κάρτα φιλάθλου βγάζει ο Ιωνάς” γράφει ότι η πολιτεία να προχωρήσει με την πλήρη υλοποίηση του πακέτου μέτρων που έχει εξαγγείλει, με την κάρτα φιλάθλου να βρίσκεται σε τροχιά έκδοσης τον ερχόμενο Σεπτέμβρη δήλωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης Ι. Νικολάου `απαντώντας` στα επεισόδια που αμαύρωσαν τον τελικό κυπέλλου. Αλλού, η εφημερίδα γράφει ότι οριστική λύση στο πρόβλημα των ναρκοπεδίων στον Πενταδάκτυλο έδωσε το Προεδρικό αποστέλλοντας φωτοαντίγραφα όλων των στοιχείων αφού οι συντεταγμένες κρίθηκαν ανεπαρκείς. Γράφει ακόμη ότι θα είναι έτοιμο μέχρι το 2019 το μεγαλύτερο ηλεκτρικό καλώδιο του κόσμου, το Euroasia Interconnector, που αποτελεί κοινοπραξία της ΔΕΗ, Quantum Energy και της Ισραηλινής IEC.

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Με τίτλο “Λύση διά `ιδρυτικών λαών`” γράφει ότι Ερντογάν και Νταβούτογλου βλέπουν τη λύση του Κυπριακού να περνά μέσα από τη βούληση δύο `ιδρυτικών λαών` και γράφει ότι το κυβερνών κόμμα στην Τουρκία αναφέρει σε έγγραφο που ετοίμασε ενόψει των εκλογών του Ιουνίου ότι η λύση του Κυπριακού πρέπει να λαμβάνει υπόψη τη βούληση των δύο ιδρυτικών λαών. Γράφει ακόμη ότι το ζεύγος Τ/κ δεν πτοήθηκε ούτε μπροστά στους Γκρίζους Λύκους και σήκωσε ακόμη μια φορά την κυπριακή σημαία στην καρδιά της κατοχής. Επίσης γράφει ότι κτυπά κόκκινο η αντιπαράθεση στις τράπεζες με την Κυβέρνηση να παρεμβαίνει στο θέμα του ωραρίου εξυπηρέτησης κοινού.

ΧΑΡΑΥΓΗ: Με κύριο τίτλο “Βολεύτηκαν αναβάλλοντας την ψηφοφορία” γράφει ότι στην ολομέλεια του Ιουνίου μετατέθηκε η ψηφοφορία για την έκθεση προόδου της Τουρκίας μετά τη χθεσινή απροσδόκητη εξέλιξη ως αποτέλεσμα της `αιφνίδιας` κατάθεσης τροπολογίας για συνεργασία στα θέματα ενέργειας με την Τουρκία. Σε άλλο της θέμα η εφημερίδα γράφει ότι σε `μέτωπο` κατά της ιδιωτικοποίησης της Cyta συσπειρώθηκαν χθες τα κόμματα της αντιπολίτευσης με αφορμή τις αποκαλύψεις για τις μεθοδεύσεις του ΥΠΟΙΚ να παρακαμφθεί το συνταγματικό κώλυμα. Επίσης, γράφει ότι στα όριά του σε προσωπικό και εξοπλισμό είναι το νοσοκομείο Αμμοχώστου.

Cyprus Mail: Με τίτλο “Οι τράπεζες να μοιραστούν το βάρος των τίτλων” γράφει ότι ο Υπουργός Εσωτερικών κάλεσε τις τράπεζες να αναλάβουν το μερίδιο της ευθύνης τους σε ότι αφορά τους τίτλους ιδιοκτησίας λέγοντας ότι η Κυβέρνηση θα φέρει ενώπιον της Βουλής νομοθεσία για αντιμετώπιση του προβλήματος των χιλιάδων εγκλωβισμένων αγοραστών. Γράφει ακόμη για μια 64χρονη Βρετανίδα τουρίστρια η οποία ακόμη αναζητείται ύστερα από εξαφάνισή της κοντά στο χωριό Ομοδος. Σε άλλο της θέμα η εφημερίδα αναφέρεται στην Παγκύπρια Τελετή Βράβευσης των παραλιών με τη Γαλάζια Σημαία και στο ότι και φέτος η Κύπρος διατηρεί την πρωτιά στην Ευρώπη ανάμεσα σε όλες τις χώρες για 10η μάλιστα συνεχόμενη χρονιά ως προς την βράβευση των παραλιών της με την Γαλάζια Σημαία.

The Cyprus Weekly:  Με τίτλο “Οχι μεγάλες προσδοκίες” γράφει στο κύριό της θέμα ότι ενώ οι ηγέτες της Κύπρου προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την δυναμική, αξιωματούχοι προειδοποιούν ότι πρέπει να επικρατήσει ρεαλισμός μετά από τέσσερις δεκαετίες αποτυχιών. Επίσης, αναφέρεται στο δικοινοτικό σεμινάριο για την οικογενειακή βία που πραγματοποιήθηκε μεταξύ εμπειρογνωμόνων από τις δύο κοινότητες στο Λήδα Πάλας. Γράφει ακόμη ότι οι τζιχαντιστές έχουν πλέον υπό τον έλεγχό τους την ιστορική αρχαία πόλη της Παλμύρας στη Συρία που βρίσκεται στον κατάλογο της ΟΥΝΕΣΚΟ.