Πρωτοσέλιδα εφημερίδων

Στα πρωτοσέλιδα σήμερα προβάλλεται η παραπομπή του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα Ρίκκου Ερωτοκρίτου στο Κακουργιοδικείο, οι δηλώσεις του Προέδρου Αναστασιάδη ότι θα ζητήσει από τον Γενικό Εισαγγελέα να προωθήσει στο Ανώτατο Δικαστήριο το θέμα απομάκρυνσης της Χρυστάλλας Γιωργκάτζη και  η νέα καταγγελία εναντίον του τέως Δημάρχου Πάφου Σάββα Βέργα.

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Με τίτλο “Δεκασμός και συνωμοσία”,  γράφει ότι με την παραπομπή του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα στο Κακουργιοδικείο την ερχόμενη τρίτη, κλείνει ένας μεγάλος κύκλος διαμάχης στην κορυφή της Νομικής Υπηρεσίας που αναστάτωσε όλη την Κύπρο. Προβάλλει αλλού ότι ο Σύνδεσμος Φιλολόγων καθηγητών εντοπίζει προβλήματα, ασάφειες και παραλείψεις στο εξεταστικό δοκίμιο των Νέων Ελληνικών, που δεν περιορίζονται στο θέμα της έκθεσης. Αποφασίστηκε όπως οι υποψήφιοι βαθμολογηθούν για τη συνδυαστική σκέψη, επιχειρηματολογία και κριτική τους σκέψη. Αναφέρεται σε άλλο θέμα στη συνάντηση σήμερα των διαπραγματευτών των δύο πλευρών και γράφει ότι η Λευκωσία δεν θέλει τα ΜΟΕ να δυσκολέψουν την ουσία των διαπραγματεύσεων.

ΑΛΗΘΕΙΑ: Με τίτλο “Με βαρύ κατηγορητήριο” γράφει ότι σε ποινική υπόθεση που καταχώρησε ο Γενικός Εισαγγελέας εναντίον του ΒΓ Εισαγγελέα Ρίκκου Ερωτοκρίτου, του δικηγορικού γραφείου “Ανδρέας Νεοκλέους ΔΕΠΕ” και των δικηγόρων Παναγιώτη Νεοκλέους και Ανδρέα Κυπρίζογλου περιλαμβάνονται κατηγορίες όπως δεκασμός δημοσίου λειτουργού, δωροληψία, δωροδοκία αξιωματούχων και συνωμοσία για ανατροπή της πορείας της δικαιοσύνης και καταδολίευση. Αναφέρεται, επίσης, στις φορολογικές ρυθμίσεις για προσέλκυση επενδυτών που εξήγγειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Γράφει αλλού ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έδωσε το πράσινο φως για το αίτημα παύσης της Διοικήτριας της Κεντρικής Τράπεζας Χρυστάλλας Γιωργκάτζη.

ΣΗΜΕΡΙΝΗ: Τίτλος “Διπλή έκδοση σε Ανώτατο-Επαρχιακό ο Ρίκκος” γράφει ότι σήμερα σε διάσκεψη Τύπου αναμένεται να τοποθετηθεί ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας για την ποινική δίωξη εναντίον του που καταχωρήθηκε από τον Γενικό Εισαγγελέα χθες στο επαρχιακό Δικαστήριο. Η πρώτη ακρόαση ορίστηκε για τις 26 Μαΐου για παραπομπή στο Κακουργιοδικείο. Αλλού γράφει ότι σε νέα καταγγελία προβαίνει ο Δήμος Πάφου εναντίον του τέως Δημάρχου Σ. Βέργα μετά την εμπιστευτική έκθεση που έχει παραλάβει από τον Γενικό Εισαγγελέα σε σχέση με τη γνωστή υπόθεση διαχωρισμού οικοπέδων. Αλλού γράφει ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ζητά να προχωρήσει η παύση της Γιωρκάτζη.

ΧΑΡΑΥΓΗ: Κύριο της θέμα “Παραιτηθείτε αμέσως, κ. Ερωτοκρίτου” και γράφει ότι την άμεση παραίτηση του Ρ. Ερωτοκρίτου από τη θέση του Β.Γ. Εισαγγελέα ζήτησαν τα κόμματα ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ, όταν ανακοινώθηκε ότι ο Γενικός Εισαγγελέας καταχώρισε ποινική δίωξη σε βάρος του. Σε άλλο θέμα γράφει ότι επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής, με κοινοποίηση της εγκυκλίου του ΥΠΕΣ, με την οποία ζητά από τις Τοπικές Αρχές να αγνοήσουν Κανονισμό που ψήφισε η Βουλή, απέστειλε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εσωτερικών. Προβάλλει αλλού την έλλειψη της απαραίτητης υποδομής προσβασιμότητας στα ποδοσφαιρικά γήπεδα της Κύπρου σε άτομα με αναπηρίες.

Cyprus Mail:  Με τίτλο “Ο ΓΕ καταχώρησε υπόθεση εναντίον του Βοηθού του” γράφει ότι η ποινική υπόθεση σχετίζεται με δωροδοκία, συνωμοσία και διαφθορά”. Αλλού γράφει ότι κορυφαίοι επιχειρηματίες κάλεσαν χθες την κυβέρνηση, στη διάρκεια της γενικής συνέλευσης της ΟΕΒ, να προωθήσει τη μεταρρύθμιση του δημόσιου τομέα. Προβάλλει επίσης ότι χωρίς αποτέλεσμα ήταν οι χθεσινές προσπάθειες στο στρατιωτικό κοιμητήριο της Λακατάμιας για ανεύρεση οστών των Ελλήνων καταδρομέων του Noratlas που κατέπεσε στην περιοχή του Τύμβου της Μακεδονίτισσας, στις 22 Ιουλίου του 1974.