Πρωτοσέλιδα εφημερίδων

Στα πρωτοσέλιδα σήμερα προβάλλεται η επεξεργασία του καταλόγου με τα ΜΟΕ, η πρόταση νόμου για αναστολή των ιδιωτικοποιήσεων, το νομοσχέδιο για τον έλεγχο των ημικρατικών και το θέμα με την Κεντρική Διοικήτρια.

ΣΗΜΕΡΙΝΗ: Με πρωτοσέλιδό  «Η τύχη της Γιωρκάτζη στα χέρια του Προέδρου» και γράφει ότι ο Γενικός Εισαγγελέας έχει αποστείλει στον Πρόεδρο Αναστασιάδη το φάκελο της Χρυστάλλας Γιωρκάτζη και πλέον η απόφαση για παραπομπή ή όχι της Διοικητού της Κεντρικής Τράπεζας στο Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο βρίσκεται στα χέρια του Προέδρου. Ακόμη αναφέρεται σε συστάσεις της Αστυνομίας, με αφορμή τη μεμονωμένη περίπτωση απαγωγής παιδιού. Αλλού, αναφέρεται στο θέμα της έκθεσης των Νέων Ελληνικών, λέγοντας ότι προκάλεσε σύγχυση.

ΑΛΗΘΕΙΑ: Με τίτλο «Διαγράφηκε η…”εκλιπούσα”», γράφει ότι δεν υπάρχει πλέον αναφορά σε «εκλιπούσα» Κυπριακή Δημοκρατία στο έγγραφο του Συμβουλίου Σύνδεσης ΕΕ-Τουρκίας, με τον Υπουργό Εσωτερικών να λέει ότι έγιναν τροποποιήσεις έγκαιρα στο έγγραφο που υπέβαλλε η Τουρκία. Σε άλλο θέμα, παραθέτει δήλωση του Υπουργού ΕΕ της Τουρκίας Βολκάν Μποζκίρ, ο οποίος είπε ότι ίσως φταίει ο Ραούφ Ντενκτάς που δεν λύθηκε το Κυπριακό. Επίσης γράφει ότι η Κυβέρνηση διαψεύδει τετραμερή στη Νέα Υόρκη.

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Με  τίτλο  “νέες μάχες αναμένεται να ξεσπάσουν στη Βουλή” για ακόμη ένα μνημονιακό νομοσχέδιο, καθώς μετά τις εκποιήσεις, σειρά παίρνουν οι αποκρατικοποιήσεις των ημικρατικών οργανισμών. Ακόμη γράφει ότι σε 2 από τα 3 επαγγελματικά οχήματα εντοπίζοντας παρανομίες. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στα ΜΟΕ, γράφοντας για πολιτικές και τεχνικές δυσκολίες σε ότι αφορά στην τηλεφωνία και τον ηλεκτρισμό.

ΧΑΡΑΥΓΗ: Πρώτο της θέμα για «Αναστολή ιδιωτικοποιήσεων έως το `17», καθώς όπως αναφέρει, στο τελικό στάδιο της διαμόρφωσης της βρίσκεται πρόταση νόμου με την οποία τα κόμματα της αντιπολίτευσης προτείνουν αναστολή των ιδιωτικοποιήσεων των ημικρατικών οργανισμών μέχρι το τέλος του 2017. Σε άλλο θέμα γράφει ότι με τις στολές τους έξω από το Προεδρικό βρέθηκαν χθες οι μελισσοκόμοι. Επίσης αναφέρεται σε εκδήλωση του ΑΚΕΛ για την ενοποίηση του ποδοσφαίρου.

Cyprus Mail: Με τίτλο «Μάχη εξουσίας για αποκρατικοποιήσεις» γράφει στο πρωτοσέλιδό της ότι το νομοσχέδιο για τους ημικρατικούς αποτελεί στην πραγματικότητα μια προσπάθεια της Κυβέρνησης να αδράξει τον έλεγχό τους από το Κοινοβούλιο ενόψει της διαδικασίας των αποκρατικοποιήσεων, σύμφωνα με δηλώσεις βουλευτών. Σε άλλο θέμα γράφει ότι επιστήμονες προειδοποιούν ότι η «σπιτική ηρωίνη» μπορεί να γίνει πραγματικότητα στα επόμενα δύο χρόνια. Επίσης γράφει ότι το θέμα της έκθεσης στις Παγκύπριες εξετάσεις μπέρδεψε τους μαθητές.