Πρωτοσέλιδα εφημερίδων

Στα πρωτοσέλιδα σήμερα προβάλλεται η έντονη σύγκρουση μεταξύ του Γ. Εισαγγελέα και του Β. Γ. Εισαγγελέα καθώς και το θέμα της επανέναρξης των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό.

ΣΗΜΕΡΙΝΗ: Με τίτλο «Όλα στον αέρα στη Νομική Υπηρεσία»  γράφει ότι με οδηγίες του Γ. Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη ανέλαβαν δράση 8 γυναίκες εισαγγελείς, τις οποίες ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας Ρίκκος Ερωτοκρίτου κάλεσε με επιστολή του να μην αναλάβουν την υπόθεση, μιας και θεωρεί αντιδεοντολογική την εμπλοκή τους. Αλλού γράφει ότι το ΑΚΕΛ αποφασίζει σήμερα για τον Νίκο Κατσουρίδης σε σχέση με τη γνωστή υπόθεση της Δρομολαξίας. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στην επανέναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό και γράφει ότι διαδικαστική θα είναι η πρώτη συνάντηση Αναστασιάδη – Ακιντζί.

ΑΛΗΘΕΙΑ:  Με κύριο τίτλο «Σύγκρουση μέχρις εσχάτων!», γράφει ότι ο Γενικός Εισαγγελέας ανέθεσε σε οκτώ εισαγγελείς την υπόθεση των καταγγελιών σε βάρος του, που έγιναν από το Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα Ρίκκο Ερωτοκρίτου, τους οποίους ο κ. Ερωτοκρίτου κάλεσε να μην αναμιχθούν στην υπόθεση. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στην επανέναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό σήμερα, γράφοντας ότι ο Πρόεδρος της της Δημοκρατίας θα παραδώσει στον Τουρκοκύπριο ηγέτη τους χάρτες για τα 28 ναρκοπέδια στον Πενταδάκτυλο. Αλλού γράφει ότι ισχύει από σήμερα το διάταγμα για τα ωράρια των καταστημάτων και ότι, με διαφωνία του ΔΗΣΥ, η Επιτροπή Εργασίας ζητά από τον Πρόεδρο της Βουλής προσφυγή στο Ανώτατο.

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Με τίτλο «Οκτώ εισαγγελείς σε μέγκενη» γράφει ότι ανάμεσα στη διαμάχη Γενικού και Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα βρέθηκαν χθες και οκτώ εισαγγελείς της Νομικής Υπηρεσίας, όλες γυναίκες, οι οποίες λαμβάνουν οδηγίες από τους δύο προϊσταμένους τους αντιφατικές μεταξύ τους. Σε άλλο θέμα γράφει ότι πωλείται το φρικτό αρχείο του τελευταίου δήμιου της Βρετανίας Χάρυ Άλλεν και πως το υλικό, κυρίως φωτογραφικό, παρουσιάζει μεταξύ άλλων τις εκθέσεις θανάτου για τους εννέα απαγχονισθέντες ήρωες της ΕΟΚΑ. Αλλού γράφει ότι στη νομική υπηρεσία για τελική επεξεργασία βρίσκεται το νομοσχέδιο το οποίο ανοίγει το δρόμο στους ιδιοκτήτες οχημάτων να εξασφαλίζουν αντί τις συμβατικές πινακίδες, πινακίδες με αναγραφή προσωπικών στοιχείων της επιθυμίας τους.

ΧΑΡΑΥΓΗ: Με κύριο τίτλο «Στο Ανώτατο ο κυβερνητικός ετσιθελισμός» γράφει ότι η πολιτική πράξη της Υπουργού Εργασίας για έκδοση νέων διαταγμάτων για τα ωράρια καταστημάτων μέχρι τέλος Νοεμβρίου υποσκάπτει τους θεσμούς και τη νομιμότητα και παραβιάζει την αρχή της διάκρισης των εξουσιών, διαμηνύει η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εργασίας, η πλειοψηφία των μελών της οποίας ζήτησε από τη Βουλή τη διερεύνηση προσφυγής στο Ανώντατο Δκαστήριο. Αλλού η εφημερίδα αναφέρεται σε «μπάχαλο» στην ΟΕΛΜΕΚ και ετσιθελικές συμπεριφορές. Σε άλλο θέμα γράφει ότι σοβαρό θεσμικό και νομικό θέμα εγείρεται για τον Υπουργό Εσωτερικών, ο οποίος “αντί να επιδεικνύει σεβασμό προς τους νόμους του κράτους συστήνει περιφρόνηση προς της νομοθεσίας που ψήφισε η Βουλή για τη διαχείριση των παραλιών”.

Cyprus Mail: Με τίτλο «Οι εκποιήσεις στο παιχνίδι από σήμερα» γράφει ότι οι τράπεζες μπορούν τώρα να αρχίσουν να επεξεργάζονται την ανάκτηση περιουσιακών στοιχείων από τους δανειζομένους. Σε άλλο θέμα γράφει ότι τρεις αεροπορικές εταιρείες έκαναν αίτηση για να αποκτήσουν άδεια να πετούν στην Κύπρο. Αλλού γράφει ότι στο πλαίσιο επίσκεψής του στην Κύπρο ο Ευρωπαίος Επίτροπος για τη Μετανάστευση Δημήτρης Αβραμόπουλος συζήτησε για την ανάγκη να διασφαλιστεί αριθμός πλοίων για την Κύπρο και μικρών αεροπλάνων για επιτήρηση, έρευνα και διάσωση με στόχο την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος.

Το Κυπριακό Ποντίκι: Κύριο θέμα με τίτλο «Εκβιασμός με το `καλημέρα`» γράφει ότι με κακούς οιωνούς ξεκίνησαν οι επαφές του Προέδρου Αναστασιάδη με τον Μουσταφά Ακιντζί, καθώς ο Τουρκοκύπριος πολιτικός ξεκαθάρισε ότι δεν συζητά θέμα επιστροφής της Αμμοχώστου. Σε άλλο θέμα διερωτάται τί φοβάται το ΑΚΕΛ από τον Κατσουρίδη, αναφέροντας ότι ότι «ο Κρόνος τρώει τα παιδιά του». Αλλού αναφέρει ότι σε δημοπρασία βγαίνουν ντοκουμέντα εννέα αγωνιστών της ΕΟΚΑ.

The Cyprus Weekly: Με τίτλο «Αναδιαμόρφωση της ασφάλειας της Κύπρου»  γράφει ότι βρίσκονται σε εξέλιξη παρασκηνιακές προσπάθειες για την αναδιαμόρφωση του τοπίου της ασφάλειας και των εγγυήσεων στην Κύπρο, ώστε να διασφαλιστεί ότι οι συνομιλίες για το Κυπριακό έχουν την ευκαιρία να πετύχουν. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στην ιδιωτικοποίηση της CYTA, γράφοντας ότι η διαδικασία προχωρεί γρήγορα, με την πώληση να προγραμματίζεται εντός 2016. Αλλού αναφέρεται σε «χαρτοπόλεμο» στην νομική υπηρεσία με το Γενικό Εισαγγελέα και το Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα να δίνουν μάχη για επιβίωση.